spot_img
27.7 C
Vaslui
22-iul.-2024
spot_img

Un vasluian cere președintelui României să trimită controale la Primăria Vaslui: “vor avea mult de treabă”!

- Advertisement -
NEÎNȚELEGERI… Primarul Vasile Pavăl și Adrian Moroșanu s-au întâlnit de mai multe ori, acesta din urmă primind asigurări că va fi pus în posesia terenului, nu s-a întâmplat însă, nimic.

SCRISOARE DESCHISĂ… Un vasluian solicită de 30 de ani ca statul român să-l pună în proprietate pe un teren pe care comuniștii i l-au luat cu forța. Deși are documente care să ateste dreptul său de proprietate, Adrian Moroșanu spune că de ani de zile tot este dus cu zăhărelul de Primăria Vaslui, o “instituție cu funcționari corupți”. Bărbatul mai afirmă că la nivelul instituțiilor din județul Vaslui s-au format mai multe “clanuri”, care acționează în detrimentul cetățenilor. În luna iulie a acestui an, Adrian Moroșanu a protestat pe scările Primăriei Vaslui, cerând instituției fie să-i retrocedeze terenul, fie să îl despăgubească. Edilul Vasile Pavăl împreună cu aparatul său de specialitate l-au băgat în ședință pe protestatar, promițându-i că în cel mai scurt timp va rezolva problema. La câteva zile după acea ședință, Comisia Locală Vaslui pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Privată asupra Terenului a hotărât să-l includă pe Adrian Moroșanu într-un tabel cu persoanele care urmează să primească despăgubiri, recunoscând practic că acesta are tot dreptul să-și revendice terenul. Problema, spune el, este că o hotărâre asemănătoare a fost semnată de primarul Vasile Pavăl și în 2016, fără a mai fi pusă în practică.

Sătul să tot fie batjocorit de instituțiile locale, Adrian Moroșanu s-a adresat direct președintelui României, Klaus Iohannis, prin intermediul unei scrisori deschise, cerându-i acestuia să trimită controale la Vaslui, pentru că “vor avea mult de treabă”. În rândurile următoare vom reda, în integralitate, scrisoarea vasluianului adresată celui mai important om în stat.

Scrisoare deschisă

Către Instituția Prezidențială,
Excelenței Sale Președintele României,
Domnul Klaus Iohannis

“Mă numesc Moroșanu Adrian din municipiul Vaslui, județul Vaslui, și vă rog să dispuneți, prin puterea funcției Instituției Prezidențiale pe care o dețineți cu onoare, respectarea legilor țării așa cum prevede Constituția la art. , aliniatul 5: “În România, respectarea Constituției, a supremației sale și a legilor este obligatorie”.

Prin nerespectarea art. 44, aliniatul 3, privind dreptul la proprietate privată și art. 46 din Constituția României, primarul de Vaslui, Vasile Pavăl, împreună cu câțiva funcționari corupți, prin abuz de putere, înșelăciuni, infracțiuni de corupție, nu mi-au înlesnit legal reîntregirea proprietății din bulevardul D. Cantemir, nr 18, astfel cauzându-mi o vătămare a intereselor legale reprezentată prin lipsa de folosință și dispoziție asupra acestei părți a proprietății de peste 50 de ani. După 1989, ca orice român, am făcut cerere pentru retrocedarea unei suprafețe de teren, intravilan de 400 m.p. moștenire de la bunicul nostru, decedat în Primul Război Mondial, cu titlul de proprietate eliberat în anul 1921, de Majestatea Sa, Regele Ferdinand I. În plângerile pe care le-am făcut la instituțiile statului locale, dar și centrale, hoții din Primăria Vaslui, sprijiniți de Prefectura Vaslui, dar și de alte instituții locale, precum Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, Poliția Vaslui, dar și SIIJ București, prin corupție, documente false, abuz de putere, infracțiuni contra ordinii și liniștii publice, nu mi s-a retrocedat dreptul de proprietate.

Conform art. 52 din Constituția României, mă consider o persoană vătămată în drepturile mele, necunoscute de lege printr-un act administrativ. Am încercat prin toate mijloacele legale, inclusiv judecătorești, să-mi recapăt drepturile, însă toate plângerile făcute erau trimise la Vaslui spre rezolvare, pentru că așa prevede legea. Am trimis plângeri la organele centrale ale statului român, în speță Parlamentul României, Guvernului României, ministerelor de resort, chiar și Instituției Prezidențiale, în total 17 sesizări. Printre alții, domnul consilier de stat, Gabriel Cristian Pișcociu, mi-a răspuns elegant că Instituția Prezidențială nu are corp de control. Așa s-a ajuns ca totul să rămână la cheremul organelor locale, corupte și supărate pentru că le-am reclamat la nivel central.

Eu, Moroșanu Adrian, am plătit taxe și impozite statului român pentru un teren pe care îl dețineam cu acte și recunoscut de Primăria Vaslui încă din 1971, dar nu mă bucuram de proprietatea acestui teren.

Domnule Președinte Klaus Iohannis, nu mai pot avea încredere în aceste personaje care conduc destinele municipiului Vaslui și promit că voi folosi toate metodele legale pentru a demonstra că aceștia sunt corupți și acționează în clanuri.

Cum să mai cred eu în exprefectul Mircea Gologan, actual subprefect, atât timp cât în cazul meu a folosit documente false care nu aveau nimic în comun cu speța reclamată, pe care le-a trimis la Primăria Vaslui pentru a fi folosite împotriva mea, pentru a tergiversa rezolvarea cazului și pentru a întârzia punerea în aplicare a unui act? Când am sesizat organelor abilitate că răspunsul dat de Prefectura Vaslui este plin de erori, mi s-a răspuns că dacă nu îmi convine să mă adresez instanței de judecată!

Cum să mai cred eu în prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, care emite ordonanțe false precum că eu, Moroșanu Adrian, am primit drepturile cuvenite, respingându-mi astfel acțiunea ca nefondată, propunerea sa fiind pusă în executare de instanța de judecată. Am sesizat aceluiași Parchet, în lunile noiembrie 2020 și februarie 2021, faptul că Prefectura Vaslui a trimis documente false către Primăria Vaslui, însă la sesizările mele nu am primit răspuns nici până azi, 25 august 2021.

Cum să cred că primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, care minte de îngheață apele, prin abuz de putere, corupție și înșelăciune, mai aplică legea. Legea aplicată de acesta se află sub sloganul “cine nu e cu noi, e împotriva noastră”. Ori articolul 16, aliniatul 2 din Constituția României se arată clar că “Nimeni nu este mai presus de lege”.

Cum să mai cred în SIIJ București când în urma sesizărilor făcute mi s-a răspuns că la Parcehtul Vaslui nu sunt procurori în schemă, iar ultimul procuror care a cercetat cazul meu este în proces de divorț. Ce vină am eu?

Domnule Președinte al României Klaus Iohannis, cu respectul cuvenit al cetățenilor onești din municipiul Vaslui, vă rog să dispuneți trimiterea unui corp de control pentru elucidarea acestei cauze. Vă garantez că vor avea de treabă!

Cu deosebit respect, Adrian Moroșanu!”

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.