spot_imgspot_img
2.2 C
Vaslui
21-feb.-2024

Un vasluian din comuna Voinești, printre cei trei decedați în cumplitul accident de pe autostrada A1 din Slovenia

- Advertisement -
sursa foto: ebihoreanul.ro

TRAGEDIE… În autocarul morții, care s-a răsturnat vineri pe Autostrada A1 în Slovenia, erau doi vasluieni care mergeau la muncă. Din  nefericire, unul dintre ei a decedat în cumplitul accident. Era un tânăr de 32 ani din comuna Voinești și provenea dintr-o familie numeroasă de șapte copii. Era singurul băiat și era lumina ochilor părinților, mai ales că era foarte muncitor și respectuos. Pleca la muncă în Italia pentru a-și face un rost în lume. Nu era căsătorit și nu avea nici copii. A avut o iubită de care s-a despărțit de puțin timp. Celălalt vasluian a scăpat doar cu câteva tăieturi de la cioburile de sticlă. Ceilalți morți sunt din județul Neamț și din Pitești. Este vorba de două femei.

Silviu Gînțu

Vineri toate agențiile de știti din România anunțau cumplitul accident petrecut pe autostrada care leagă orașul Maribor din  Slovenia de capitala Ungariei, în dreptul localităților Gančani și Murska Sobota. Accidentul a avut loc dimineața, la ora locală 5.00 (ora 6.00 în România) și conform mărturiei unuia dintre pasageri, citat de portalul de știri eBihoreanul.ro, vina ar fi exclusiv a șoferului de autocar care a ațipit la volan: “Majoritatea dormeau când s-a produs accidentul. Șoferul a ațipit și a ieșit de pe autostradă. Două secunde a durat totul. Eu am fost printre primii care au încercat să spargă parbrizul, să putem să ne evacuăm. Am fost rănit ușor, cu tăieturi de la sticlă. Sunt ușor lovit la mâna dreaptă, dar cel mai important este că sunt în viață. Au fost trei decese, două femei și un bărbat. O persoană e la terapie intensivă, dar în stare stabilă”, a declarat un pasager din autocarul morții, citat de eBihoreanul.ro. În autocar erau 29 de pasageri și așa cum declara și martorul au fost trei morți. Printre cei decedați a fost și Silviu, de 32 de ani din comuna Voinești. Alți patru pasageri au fost internați în spital. Cel de-al doilea vasluian se pare că a fost printre cei 22 de pasageri norocoși care nu au avut de suferit din urma accidentului. “Așa cum deja am spus, în acel autocar au fost 29 de pasageri, iar pe lista morților sau a celor răniți figurează doar o singură persoană. Dacă aveți informații că în autocar mai era o persoană din județul dvs., probabil că nu a avut nevoie de îngrijiri medicale și nu figurează pe lista noastră. Cei 22 de pasageri au ajuns după tragicul eveniment cu bine în Italia fiind transportați cu un alt autocar al companiei”, a declarat pentru Vremea Nouă un oficial al Ambasadei României în Slovenia.

Lucian Chirica, expert în asigurări, spune că procedurile de repatriere a vasluianului mort în accident durează 10 zile

Lucian Chirica, expert în despăgubirile din accidentele rutiere soldate cu victime, ne-a explicat cum se face repatrierea trupului neînsuflețit al celui care a murit în accidentul din Slovenia. “Am luat legătura cu familia victimei și pregătim formalitățile de repatriere a copilului lor. Nu pot să vă dau prea multe detalii, fiindcă vestea a produs un șoc în familia lui Silviu. Acesta era răsfățatul familiei, fiind singurul băiat din cei șapte frați, iar vestea morții acestuia a picat ca un trăsnet și asupra surorilor lui, dar și asupra părinților. Vom face toate diligențele necesare pentru aducerea lui acasă, avem și sprijinul total al Ambasadei din Slovenia și probabil că totul va dura vreo 10 zile. Între timp pregătim și acțiunile în instanță pentru a obține despăgubiri pentru familie, mai ales că Silviu era unul dintre întreținătorii părinților săi. După cum ați văzut ce scrie presa din Slovenia, vina pare exclusivă a șoferului care a adormit la volan. Firma care asigura transportul avea asigurare atât la autocar, cât și pentru șoferi, deci e un caz clar, în care firmele asiguratoare vor trebui să acorde despăgubiri victimelor. Dar acum este prematur să discutăm mai mult, familia este bulversată și vrea să-și plângă mortul în liniște”, a spus expertul Lucian Chirica.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.