14.8 C
Vaslui
26-sept.-2021

UN VASLUIAN, FIU DE PREOT, ÎN GUVERNUL CIOLOS!

Ioan Dragos Tudorache, seful cancelariei Primului -Ministru

REMARCABIL… Surprizã de proportii în cabinetul lui Ciolos. Un vasluian a reusit sã penetreze, în sfârsit, administratia centralã chiar la vârful ei. Ioan Dragos Tudorache este seful Cancelariei Primului-ministru, pozitie-cheie, care îi va permite sã ia contact cu realitãtile din tarã, dupã aproape 15 ani petrecuti la Bruxelles. Tatãl acestuia, un cunoscut si respectat preot din oras, Ioan Tudorache, este fericit cã fiul sãu a ajuns într-o astfel de pozitie. Iatã cu ce povete a plecat în viatã, de la Vaslui, acest tânãr: “I-am transmis, ca un bagaj pentru toatã viata, cele câteva lucruri pentru care am militat: fãrã blugi, fãrã tigãri, fãrã bãuturã. Este un tânãr deosebit”. Pãrintele Tudorache este mândru de realizãrile fiului sãu. “Este o mândrie pentru Vaslui, pentru vasluieni, numirea fiului meu în aceastã functie înaltã. Iatã cã un tânãr care a studiat mult, care a fãcut cinste României la Bruxelles, se întoarce acasã, sã punã umãrul la reconstructia României”. Noul sef al cancelariei premierului Ciolos are 41 de ani, este absolvent al Liceului “Mihail Kogãlniceanu”, promotia 1995, si a fost sef de promotie la Iasi, la Facultatea de stiinte juridice, fiind cooptat la Bruxelles în functii cheie, imediat dupã terminarea facultãtii, dupã anul 2000. Ca un fapt inedit, Dragos Tudorache revine, an de an, la Vaslui, de Crãciun, pentru a petrece alãturi de familie sãrbãtorile de iarnã, spunând cã îi plac tare mult cârnatii fãcuti de mâna tatãlui sãu. Preotul Tudorache oficiazã slujbe religioase la biserica din centrul Vasluiului, fiind cu multi ani în urmã si director la Oficiul Judetean de Protectia Consumatorilor.

Bucurie mare în familia parohului vasluian Ioan Tudorache, dupã ce fiul sãu, Ioan Dragos Tudorache, a fost propus, sef al Cancelariei primului-ministru. Tânãrul vasluian, în vârstã de 41 de ani, a fost avizat favorabil, luni, de comisiile de administratie publicã din Parlament, la vot înregistrându-se doar o abtinere. Tudorache le-a spus membrilor comisiilor cã este o noutate a Cabinetului Ciolos ca seful Cancelariei sã fie si membru al Guvernului. “Portofoliul trebuie înteles ca un mandat de metodã legat de natura acestui Guvern. Un guvern politic vine cu o coeziune de proiecte, un guvern tehnocrat nu are aceastã coeziune, cel putin la început”, a spus Tudorache la audieri, afirmând cã are rolul sã asigure metode noi de colaborare între ministere.

Cine este, de fapt, Ioan Dragos Tudorache?

Membru al Guvernului si sef al cancelariei primului-ministru, Ioan Dragos Tudorache, jurist de profesie, a lucrat mai bine de zece ani în cadrul Comisiei Europene. A ajuns seful Unitãtii pentru Relatii Inter-institutionale si Cetãtenie în Cadrul Directiei Generale Migratie si Afaceri Interne a Comisiei Europene, pozitie din care s-a cunoscut foarte bine cu actualul premier al României, la Bruxelles. Anterior, a fost seful Unitãtii pentru Relatii Internationale în cadrul Directiei Generale pentru Afaceri Interne. A mai lucrat pentru ONU în Kosovo. Tatãl acestuia, preotul Ioan Tudorache, este mândru de ceea ce a realizat fiul sãu. “Fiul meu este mâna dreaptã a primului-ministru, este un tânãr foarte capabil, de care toti vasluienii trebuie sã fie mândri. Este un moment de bucurie pentru vasluieni, pentru cã un tânãr care a învãtat foarte mult, care a fãcut cinste României peste tot pe unde a fost – cam sase ani a fost în Kosovo, a urmãrit cu atentie evenimentele de acolo, din partea ONU – se întoarce acasã pentru a ajuta tara sã iasã din impas”, spune tatãl noului sef de cancelarie. Nãscut la Vaslui, în 1975, Ioan Dragos Tudorache a fost un elev strãlucit al liceului “Mihail Kogãlniceanu”. Dupã liceu, s-a înscris la Facultatea de Stiinte Juridice a Universitãtii “Al. I. Cuza”, studiile universitare absolvindu-le cu brio, ca sef de promotie al anului sãu. Era atât de modest, încât mergea la facultate cu vechea Dacie a tatãlui sãu, în timp ce multi alti colegi veneau la facultate cu masini care de care mai scumpe. “Copilul meu a primit o educatie aparte. Ca preot, am cunoscut multã lume care se plânge de copii, spunând cã le-au dat tot ce era mai bun si mai scump, dar nu s-au realizat. Fiul meu nu a purtat niciodatã blugi si tenisi, pentru cã i-am spus cã dacã tii la demnitatea ta de bãrbat trebuie sã fii mereu îmbrãcat bine. S-a cunoscut cu dl. Ciolos la Bruxelles, domnia-sa îl apreciazã mult pentru ceea ce face. În timpul facultãtii a fost afiliat la organismele europene, pe problema delicventei juvenile, dupã care a plecat din tarã, ca expert international”, spune tatãl sefului de cancelarie a primului-ministru. Ioan Dragos Tudorache este cãsãtorit cu o bãcãuancã si au o familie fericitã. Vine an de an la Vaslui, de Crãciun, pentru a petrece sãrbãtorile de iarnã alãturi de familie. “A venit si anul trecut, la Crãciun, cred cã va veni si anul acesta. Spune cã îi plac numai cârnatii fãcuti de mâna tatãlui sãu. Fac kilograme de cârnati de Crãciun, asa cum îi plac feciorului meu. Ce l-am sfãtuit pe fiul meu? Credinta stã, în principal, în bun gust. I-am transmis, ca un bagaj pentru toatã viata, cele câteva lucruri pentru care am militat: fãrã blugi, fãrã tigãri, fãrã bãuturã. Este un tânãr deosebit”, mai spune pãrintele Tudorache.

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here