spot_img
spot_imgspot_img
24.9 C
Vaslui
25-mai-2024

Un vasluian impotriva celor mai mari firme IT

- Advertisement -

O cauzã mai putin obisnuitã se judecã la Tribunalul Vaslui. Inculpatul Iulian Axinte este acuzat de piraterie si infractiuni la drepturile de autor si furt de proprietate intelectualã (conform Legii nr.8/1996). Spectaculos în acest proces este faptul cã pãrti civile sunt trecute unele dintre cele mai mari firme de IT din lume, printre care Microsoft, Sierra sau Blizzard.

Procesul lui Iulian Axinte, acuzat de infractiuni la legea privind dreptul de autor si furt de proprietate intelectualã se apropie de final. Vasluianul este acuzat cã, în urmã cu câtiva ani si creat un site cu ajutorul cãruia a vândut mai multor persoane programe de calculator, muzicã si filme toate piratate. Din acest motiv, pãrti civile în acest proces s-au constituit unele dintre cele mai mari firme de productie IT din lume: Electronic Arts INC SUA. Pe lista firmelor constituite pãrti civile se regãsesc si cei mai mari producãtori de jocuri pe calculator, Blizzard Entertaiment INC SUA si Sierra Entertaiment INC SUA sau unii dintre cei mai puternici producãtori de software din lume: Microsoft Corporations, Adobe Systems Incorporated SUA si Macromedia Software LLC SUA. Ieri s-a judecat un nou termen în procesul intentat lui Iulian Axinte. Chiar dacã si de data sta avocatul apãrãtor a încercat o nouã anulare, presedintele instantei de judecatã nu a mai fost de acord si a cerut audierea martorilor. De fapt, martorii erau persoane care, în decursul timpului au cumpãrat diferite CD-uri de la detinãtorul site-ului. “Am comandat câteva CD-uri si am plãtit în ramburs. Site-ul l-am gãsit cu ajutorul unor motoare de cãutare pe internet, iar numele inculpatului nu-mi spune nimic. Nu l-am vãzut pânã acum si nu am luat niciodatã legãtura direct cu el când am folosit site-ul respectiv“, a declarat unul din martori.

Apãrarea insistã în audierea si altor martori

Chiar dacã au fost deja audiati destui martori în acest proces, apãrãtorul insistã si la audierea altora, fãrã a avea un motiv întemeiat pentru asta. Singura lui motivatie ar fi fost sustinutã de faptul cã declaratiile celor doi martori pe care avocatul insistã sã-i audieze au fost scrise de aceeasi persoanã dar au semnãturi diferite. Pânã la urmã s-a lãmurit si problema aceasta. Cei doi martori au semnat declaratiile date în fata politistilor si la final, au semnat ceea ce au spus ei Politiei.Pentru lãmurirea acestui caz, presedintele instantei, în persoana lui Nicolae Filip Parpalea a acceptat ca, pânã la urmã cei doi martori sã fie audiati de o comisie rogatorie (cei doi nu au domiciliul în judetul Vaslui – n.r.) si a stabilit ca ultim termen data de 9 decembrie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.