Un violator dovedit cu proba ADN, se scuzã si pune faptele sale pe seama prafurilor

PRINS … Un individ în vârstã de 31 de ani, care a violat o femeie din comuna Fãlciu,  a fost retinut dupa 5 luni de la comiterea faptei, datoritã probelor ADN. Gicu Turcanu  i-a socat însã pe judecãtorii care au decis în privinta cererii de arestare preventivã venitã din partea procurorului, când a  recunoscut   toate cele întâmplate, dar a dat vina … pe faptul cã era beat si luase niste … prafuri. Gicu a motivat cã în acea searã s-a drogat pentru prima datã si, drept urmare, a gresit. A sustinut cã are regrete amarnice, însã  scuzele sale nu i-au folosit la nimic, cãci instanta a dispus arestarea sa preventivã pentru 30 de zile. 

Un bãrbat de 31 de ani, din comuna Fãlciu, Gicu Turcanu, a fost ieri arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind dovedit cã a violat o femeie de 51 de ani, cu probleme psihice, în luna iulie a.c. Bãrbatul a recunoscut în fata judecãtorului de drepturi si libertãti cã nu-si mai aminteste ce-a fãcut în acea noapte, deoarece era beat si se drogase pentru prima datã, cu niste prafuri luate e la un amic din sat poreclit „Drogatul”.  Faptele sale au putut fi dovedite doar dupã ce s-au recoltat probe ADN la câtiva indivizi suspecti  din Fãlciu, initial  autorul find necunoscut. Femeia violatã nu stia cine a fost cel care a abuzat-o, deoarece avea mascã pe fatã, nu a vorbit de loc, iar ei i-a pus peste fatã o pernã. Gicu Turcanu a sãrit gardul la femeia de 51 de ani, în noaptea de 6/7 iulie a.c, dupã miezul noptii. A intrat peste ea în casã, gãsind  femeia care se uita la televizor. S-a asezat pe un pat în camerã, lângã femeie, iar aceasta s-a speriat, întrebându-l cine este si ce vrea. I-a pus pe fatã o pernã, a obligat-o sã întretinã  raport  sexual  cu el, dupã care a plecat, fãrã a scoate un cuvânt.

Femeia a anuntat politia, dar nu a stiut cine-i autorul

„La data de 07 iulie a.c., politistii Sectiei 5 Politie Ruralã Murgeni au fost sesizati de o femeie de 51 de ani, din comuna Fãlciu, judetul Vaslui, cu privire la faptul cã a fost victima unei  agresiuni  sexuale. La nivelul sectiei a fost întocmit un dosar de cercetare penalã sub aspectul sãvârsirii infractiunii de viol, în cauzã  existând  un cerc de suspecti.”, a precizat Loredana Stavãr, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Politistii au recoltat probe ADN de la cei suspectati, printre care si de la Gicu Turcanu. Probele au fost trimise la Institutul de Medicinã Legalã, împreunã cu probele recoltate de la victimã, iar pe 16 noiembrie au sosit rezultatele. Proba ADN  a indicat astfel  care era violatorul:  100%  Gicu Turcanu! Politistii Sectiei 5 Ruralã Murgeni au mers la domicliul acestuia, i-au arãtat  rezultatul ADN si l-au retinut pentru 24 de ore.  „La  data de 16 noiembrie a.c., în urma probatoriului administrat, politistii au luat mãsura retinerii pentru o perioadã de 24 de ore, fatã de un bãrbat în vârstã de 31 ani, din aceeasi localitate, urmând ca în cursul zilei de 17 noiembrie, sã fie prezentat Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad, pentru dispunerea unei mãsuri preventive”, a precizat Loredana Stavãr. Judecãtorul de drepturi si libertãti din cadrul Judecãtoriei Bârlad a admis propunerea procurorului de caz si a dispus arestarea preventivã a inculpatului Gicu Turcanu  pentru  sãvârsirea infractiunilor de viol si violare de domiciliu, pentru 30 de zile.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ