Un virus mortal face prăpăd în România. 50 de noi cazuri doar într-o săptămână

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a anunțat vineri că doar într-o săptămână au fost confirmate în România 50 de noi cazuri legate de o boală foarte contagioasă. Complicațiile celor care au contactat boala pot conduce chiar la deces, în unele cazuri.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile – CNSCBT a anunțat în raportul săptămânal că au fost confirmate încă 50 de cazuri de rujeolă, în perioada  02.12.2019 – 06.12.2019.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România, raportate până la data de 06.12.2019, este 18.761, din care 64 de decese.

Județele în care s-au raportat noile cazuri

Cele 50 de noi cazuri confirmate în ultima săptămână au fost raportate în județele Caraș-Severin – 21, Mehedinți – 19, Brașov – 4, Timiș – 4 și Dolj – 2.

Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații. Din 4 persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală.

Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În România 9 din 10 parinți își vaccinează copiii.

Boală foarte contagioasă

Rujeola este foarte contagioasă – se estimează că 90% din persoanele neimunizate (prin trecerea prin boală / vaccinare), expuse vor contracta boala. Omul este singura gazdă pentru acest virus, arată CNSCBT. …https://www.capital.ro/un-virus-mortal-face-ravagii-in-romania-50-de-noi-cazuri-doar-intr-o-saptamana.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ