spot_img
20.6 C
Vaslui
25-iul.-2024
spot_img

Un vis împlinit în postul de Sfânta Maria Mare: sãtenii din Chersãcosu au mers la prima slujbã din biserica cea nouã!

- Advertisement -

EMOTII… E postul Adormirii Maicii Domnului si nu e deloc întâmplãtor faptul cã tocmai acum, în aceastã perioadã plinã de rugãciuni si gânduri bune, credinciosilor din satul Chersãcosu li s-a împlinit o mare dorintã: sã vadã în noul lãcas, care se ridicã de o vreme în locul bisericii vechi si mistuite de un incendiu, o slujbã, dãtãtoare de sperantã. Acest lucru s-a întâmplat, iar cel care a dat vestea este preotul Flavius Iosif, un paroh despre care localnicii au doar cuvinte de laudã. Acesta a fãcut si o serie de fotografii de la prima slujbã în noul lãsas, în care, dincolo de faptul cã se vede cât de multe mai sunt de fãcut pentru biserica cea nouã, importanti sunt toti oamenii care au venit sã însufleteascã lãcasul.

„Cu binecuvântarea PS Ignatie, am început sã slujim în noua bisericã din Chersãcosu, prima slujbã fiind prilejuitã de hramul Sfintei Teodora de la Sihla, al doilea hram al satului si al noului locas. Pe 6 august, seara, am slujit Vecernia si Litia Sfintei Teodora de la Sihla, în sobor de pãrinti dragi sufletului meu, apoi astãzi, 7 august, dis-de-dimineatã am slujit prima Dumnezeiascã Liturghie în noua bisericã, urmând ca dupã slujbã sã zãbovim o clipã la o agapã frãteascã, pregãtitã din jertfa chersãcanilor si cu priceperea unor bune gospodine. Gânduri de mulțumire îndrept mai întâi cãtre Bunul Dumnezeu, Preacurata Sa Maicã si Sfânta Cuvioasã Teodora, dar si cãtre oameni cu inimã bunã, pe care îi port cu drag în rugãciune. Împãrtãsesc cu frãtiile voastre câteva fotografii de la aceste slujbe, cu nãdejdea cã veti gusta din bucuria pe care ne-a dat Dumnezeu sã o trãim”, a fost mesajul preotului paroh Flavius Iosif.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

 1. Auzi vita incaltata, nu e de vina popa, ca oamenii platesc impozite, iar primarul si consilierii ii fura, in loc sa faca ce ai spus tu. Iar daca omul vrea sa de-a un ban pentru biserica, e problema lui, asa cum nu ne intereseaza cum dai tu bani pe droguri, bautura sau tigari. In plus, nu te obliga biserica ortodoxa sa mergi la slujbe🤫

  • Ar fi super o sa fie așa, eu nici un fel de taxa nu as avea pretenții de ar fi așa, chiar i-as lauda, ok, ai prosti dispuși ? rupe-i tata, calicește-i cat poți, bravo ție, doar ca e cam invers, când se împart bugetele administrațiilor locale, sau de stat ei sunt primii abonați si neapărat trebuie sa li se dea, si salarii de la stat ca e grea viată de frecangeala, după care urmează si idiotul plătitor de taxe, dar noua nu ne faceți nimic ?

 2. Credeam ca visul unei comunitati este sa fie un dispensar cu medic, canaluzare, apa curenta, strazi asfaltate. Inca un pas spre cele vesnice.
  Or sa stea intinsi, cand le-or veni timpul cu zambetul pe buze.
  Ce mai este de comentat.
  Saracia, mediocritatea te apropie de cer.
  Slujbe placute cu matele chioraind si wc-ul in fundul curtii, astia santem, atat s-a putut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.