spot_img
spot_imgspot_img
19.7 C
Vaslui
30-mai-2024

Un vot dat Liceului Eminescu din Bârlad a valorat 800.000 de euro, însă cel care a ridicat mâna s-a asigurat că vulpea nu ajunge la bani (FOTO)

- Advertisement -
MIZĂ… Acesta este terenul de 4.000 de metri care valorează 800.000 de euro, despre care deputatul Solomon spune că nu se regăsește în cadastrul Liceului Mihai Eminescu. Îi este frică ca acest bun imobiliar să nu fie mătrășit de administrația Boroș.

ACORD… În sfârșit, consilierii locali bârlădeni s-au pus de acord și au votat proiectul de hotărâre care prevede repararea unor erori de măsurare a corpurilor clădirilor Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”. Acest proiect a întrunit voturile a două treimi din numărul consilierior în funcție, adică 14 voturi din cele 20 în total. Reamintim că cel de-al 21-lea loc de consilier nu a fost validat de PNL, după moartea lui Iulian Groza și, prin urmare, nu a intrat în calculul celor două treimi. A fost nevoie doar de votul independentului Bogdan Sârbu pentru a trece acest proiect, cele șase voturi ale PSD-ului nu au mai contat. De fapt, care a fost miza acestui vot de aur? Scandalul a plecat de la bomba pe care PSD a aruncat-o în CLM ședința trecută, spunând că prin votarea acestui cadastru se face pierdută o parcelă de 4.000 de metri pătrați, care are o valoare de piață de 800.000 de euro. Pe surse, am aflat și planul de rezervă al PSD, dar și al consilierului independent pentru a nu se întâmpla acest lucru. Deja la Cadastru este depusă o notificare și intabularea nu are cum să se facă fără a fi inclusă în administrarea liceului și a acestei parcele. Tot scandalul de până acum a avut ca scop tergiversarea depunerii schițelor la Cadastru, pentru a avea timp ca cei de la liceu să facă opoziție la Cartea Funciară. Acum pare să se fi deslușit și virulența atacurilor făcute de Boroș, împotriva consilierilor PSD. Era mirosul prăzii de 800.000 de euro, despre care vulpea spunea, ca în celebra fabulă, că nu-i vrea, fiindcă, de ce nu, strugurii de fapt erau acri.

Roxana POPA, Cezara MIRONICĂ:

În ședința Consiliului Local Bârlad de ieri, desfășurată în sistem videconferință, consilierii locali au votat un proiect de hotărâre prin care se poate da start-ul aplicării pentru finanțare nerambursabilă necesară consolidării și reabilitării Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”. Reamintim că în ședința CLM din 29 iunie, aleșii locali s-au contrat cu privire la acest proiect, acuzând interese ascunse, faptul că a fost introdus printre ultimele pe ordinea de zi și că nu a trecut prin comisiile de specialitate.

De fapt, miza o reprezenta un teren de 4.000 de metri pătrați unde este o anexă a liceului și care acum nu sunt prinși în acest cadastru. Per total, clădirea Liceului „Eminescu” necesită lucrări ample de eficientizare energetică, ce includ schimbarea ferestrelor, a ușilor, izolarea termică a pereților, a fundației, înlocuirea instalațiilor de electricitate și de încălzire, dotarea cu centrală termică modernă, cu panouri solare și aparate de aer condiționat. Toate acestea au rolul de a reduce cheltuielile la energie, dar mai ales de a asigura un confort sporit pentru elevii, profesorii și personalul liceului. În cadrul dezbaterii ce a avut loc în ședința CLM, pe acest subiect, edilul Bârladului a explicat: „În 2020, când s-a mers la fața locului și s-a procedat la măsurători, pentru a se face intabularea, s-a descoperit că suprafața liceului este cu mult mai mare decât cea care este menționată în Anexa 3 – Domeniul Public al Municipiului Bârlad – anexă cuprinsă în Hotărârea de Guvern ce se referă la Domeniului Public al Județului Vaslui. Măsurătorile au fost făcute de specialiști și informațiile cu privire la corpurile de clădire au fost primite probabil de la conducerea școlii de la acea vreme, iar aceste măsurători defineau corpurile clădirilor după cum se vedeau pe exterior”. Tot primarul Boroș a ținut să întărească ideea că este vorba de „intabularea făcută la clădirile liceului și nu la teren” și că este necesară corectarea acestei erori. El a mai menționat că „Liceul „Eminescu” este: „cel mai mare consumator de bani din rețeaua școlară a județului Vaslui” și este imperios necesar să se facă consolidarea și reabilitarea energetică a clădirilor acestui liceu. Ședința CLM desfășurată în format videoconferință nu a avut chiar cea mai bună sincronizare audio, astfel că acei consilieri care au optat să participe în sistem online, pur și simplu „s-au chinuit” să descifreze ce discutau aleșii aflați fizic în sala de ședințe și au fost nevoiți de multe ori să ceară repetarea dezbaterilor pe anumite subiecte.

Explicații suplimentare cerute de câțiva consilieri!

VIDEOCONFERINȚĂ CLM… Consilierii locali bârlădeni au dat aviz favorabil proiectului de hotărâre care ar putea da startul obținerii de fonduri nerambursabile necesare reabilitării termice a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”.

Consilierul independent Bogdan Sârbu a cerut să fie explicat clar cine sunt cei responsabili pentru această eroare de măsurători. Răspunsul a venit prompt din partea primarului Dumitru Boroș: „informațiile cu privire la corpurile de clădiri au fost primite de la conducerea unității de învățământ de la acea vreme (n.r. Rica Luchianov – fosta directoare)”. De altfel, și consilierul PSD Andrei Huiban a cerut să se certifice că nu sunt intenții ascunse legate de anexele și de terenul care aparțin liceului. Finalmente, proiectul de hotărâre premergător solicitării finanțării pentru reabilitarea termică a Liceului „Mihai Eminescu” a trecut cu 14 voturi „pentru” și 4 voturi „împotrivă”. De la PSD nu a votat Răducanu, care nu a fost prezent, și Gabriela Plăcintă, a cărei conexiune s-a închis, fiind în on-line. Consilerii locali prezenți la ședință au votat astfel: consilierii PNL (8), ALDE (2), USR (3) și consilierul independent au votat „pentru”, iar consilierii PSD au votat „împotrivă” (4).

Președintele PSD Bârlad rămâne ferm. Primarul Boroș vrea să facă pierdută această bucată de teren!

Adrian Solomon

ACUZE… Contactat telefonic de reporterii Vremea Nouă, președintele PSD Bârlad, Adrian Solomon, a explicat că proiectul cu pricina a trecut, însă ei vor lupta cu toate armele ca cei 4.000 de metri pătrați să nu fie prăduiți . „Intabularea liceului se face cu tot cu terenul cu pricina. Liceul are în posesie și administrare, de 60 de ani de când există acesta, o gospodărie anexă, peste drum de terenul de fotbal (vreo 4000 metri pătrați): grajd pentru porci, beciuri etc. Un cetățean al Bârladului a construit un bloc de trei etaje, între case, în acel cartier, gard în gard cu acel teren. Iar acum, domnul Boroș intenționează să scoată acest teren la mezat ca să mai facă dezvoltatorii imobiliari niște bani. Și păcălește lumea de prin 2018, de când a încercat prima oară cu povestea aceasta. A mai fost o tentativă prin 2020 și acum iar. În perioada când a fost Rica Luchianov directorul liceului (2021-2022), au făcut un cadastru care nu are aprobarea CLM. Și acum vine cu varianta centimetrilor în plus la rosturile de dilatație ca să îi păcălească pe consilierii actuali, să aprobe cadastrul făcut atunci, cu corpul de peste drum, dar fără apendicele acela de 4000 metri pătrați”, a spus deputatul PSD. Pe surse, se spune că există un plan bine făcut de cei care administrează astăzi liceul pentru ca acel teren să rămână în administrarea unității de învățământ. Iată ce ne spune o sursă bine informată din Primăria Bârlad, care nu vede cu ochi buni că acest teren urma să fie prăduit: „Liceul, prin administratorii săi de astăzi, a făcut demersuri la Cartea Funciară să înscrie și partea de teren de peste drum, așa o să vedem cine pe cine păcălește. Însă, când se va duce domnul primar la Cartea Funciară, va avea surpriza să aibă litigiu, nici să nu poată să înscrie, decât cu totul. De aia a trecut acum proiectul, ca să nu mai zică cineva că PSD și cu domnul Sârbu se opune modernizării liceului, sau știu eu… reparării liceului, pentru că asta e ca un fel de dezmembrare, are nevoie de două treimi, adică de 14 voturi. Fiindcă, nu trebuie să uităm că la Bârlad nu mai avem 21 de consilieri în funcție, de când a murit domnul Groza. Dacă erau 21 de consilieri, era nevoie de 15 voturi, așa că a fost suficient votul consilierului independent, a domnului Sârbu, pentru a trece cu două treimi. Acum acesta a votat fiindcă fiind această contestație la Cartea Funciară, intabularea se va face cu tot cu terenul de peste drum”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

20 COMENTARII

 1. Bai trogloditule, care postezi sun diverse pseudonime: Nikanor, Niknor, bil, George, Nadia samd daca te simti barbat scoate-ti limba din cwurul tractoristului de la Banca ca sa poti vedea cum arata, CU ADEAVARAT, Barlad! Nu cum crezi tu, sau cum iti spune idolul tau, cand ii dai cate o frunte in buric si isi da drumu in cavitatea ta bucala!

 2. George.. Sa dea Dumnezeu sa nu mai fie barladenii prosti sa lase primarul sa-si continue proiectele. Iar Mustafa… fara cuvinte. Cezara pe tine nu tecuprinde rusinea niciodata.

  • Bai prostul sulii o data in viata ai si tu dreptate, si sunt nevoit sa recunosc asta! cand ai spus, citez, ”Sa dea Dumnezeu SA NU MAI FIE BARLADENII PROSTI sa lase primarul sa-si continue proiectele”. Barladenii nu au fost prosti niciodata tu in chimb bubui de atata prostie! Barladenii or sa fie destepti si o sa-l trimite pe Red Bull sef la saivanul de la Banca nu la Primarie!

  • Tu si cu George si=unteti membri ai Ordinului Cavalerului Limbi-mi dai! In cel mai inalt grad si probabil ca aveti si pulan. pardon colan!

 3. Mars jigodie pupătoare de dosuri de tractorist de la Banca! Zilele trecute erai Nadia iar pe la începutul carierei de limbist erai Nikanor! Să moară copiii ma-tii daca ii mai dai multe limbi in ochiul maro al lui Red Bull!

  • . Marlane,tu ești o satana întruchipată în jeg uman..Lua.te.ar dracului de scursura împuțit.nenorocuta, obsedată, bolnavă de ură.. Ptiuuuuuuu, Satana ordinară !

 4. Dacă sa aflat de golănia asta imobiliară a lui bouros cu catavela și se mai afla și de golania imobiliară a lui bouros cu dia de la Gradina publica ii prevăd viitor sumbru primarelului .

  • . Mai alde cârpă în cur cu creierul spălat,cum puteți crede așa gogoși jegoase, minciuni ordinare, debitate de acești șobolani roșii -PSD.Sunteti de plâns specimenelor,un om normal nu poate inhala pe nemestecate așa ordinarii ordinare..Ba voi aveți vreun Dumnezeu !???, Sau sunteți niște Satane ordinare, niște obsedați, niște simple cozi de topor jigărite !??
   Ce aș vrea să mă aflu acum fata in fata cu de alde voi, să văd dacă chiar sunteți oameni,, sau doar niste orătănii flămânde,care îngurgitează orice le servește epava asta de Solomon, în care nici prostii nu mai cred,nici chiar retardații,nimeni, în afară de supușii lui, și aia cu mari interese.. Ptiuuuuuuu…

 5. Doar un retardat și prost grămadă, pot crede în invențiile lui Șaorma și găștii lui de javre lătrătoare..Te apucă scarba când vezi că sobolarimea roșie, în frunte cu Solomon, apără barlădenii de hoți,, când Boroș,i.a dat afara pe escrocii roșii care capusasera orașul,de asta atâtea atacuri ordinar securiste, la adresa celui mai bun primar pe care l.a avut Barladul vreodată..Vrea înapoi sobolarimea… Cu orice preț..

  • Mars jigodie pupătoare de dosuri de tractorist de la Banca! Zilele trecute erai Nadia iar pe la începutul carierei de limbist erai Nikanor! Să moară copiii ma-tii daca ii mai dai multe limbi in ochiul maro al lui Red Bull!

  • George ticacai auzit de 4M? Adică de : Mult mai multa _uie? Îți dorim sa ai parte din plin de așa ceva!

 6. Tunul imobiliar al tandemului Bouros -Catavelea a fost deconspirat! Hoții ăștia doi parteneri in campanie au pus la cale un jaf imobiliar dar sau dat de gol ca fraierii ajutați de cel ce incaseaza de pe toate Șantierele și care ajuta cu suplimentarea sumelor de la lucrari. Se știe bine cu cine savurează ciocolata calda catavel.

 7. Hai Marș, Șobolan scârbos roșu, sau galben, oricum, șobolan scârbos,care moare și crapă de grija celui mai bun primar pe care l.a avut Barladul vreodată…

 8. Câtă nesimțire, câtă nerușinare, câtă ticăloșie, au văzut că au greșit flagrant, fiind în joc mulți bani, bani pt reparațiilor absolut necesare de la liceul,M.Eminescu, și acum, așa cum doar securiștii comuniști ordinari au făcut și fac,vin cu i diversiune ordinară, prin care,vaiii,rui, Șobolanii roșii,de fapt,s.au prins de i șmecheria al lui Boroș.. Extraordinar, la ce marlanii se pot preta aceste hiene, acești adevărați șobolani roșii, mincinoși manipulatori incitatori, ordinari…

 9. Hotul de Boroș nu se mai satura de furat, pentru cine vrea acest teren , progenituri sau apropiații care să-i dea parte de sute de mii de euro.

 10. Cum sa dai tu autorizație de bloc intre case ? Doar bouros poate da lui catavela ca și el a dat in campanie era normal sa se întoarcă favorul . Și ce tun pregăteau ei dacă soloman nu le afla jocul care producea banuti buni pentru urmatoarea campanie. Bravo PSD ați dejucat planul celor doi necăjiți. Dar pana la urma autorizație este la acel bloc ca se pare ca nu trebuia sa aibă decât doua după puz de acolo. Ce zice presa?

  • Doar un jeg cu creierul plin de rapăn, poate pune botul lui spurcat la minciunile ordinare, la diversiunile ordinare ale șobolanilor roșii…., și nici ăla !!!

 11. Aoleuuu ce ați făcut? Catavel nu o sa mai sponsorizeze partidul ca el trebuia sa construiască acolo încă 5 blocuri la fel ca cel pe care l a făcut ( cu 3 etaje și apoi mai Adaugă o mansarda fără autorizație) ? O sa se supere și prietenul Artenel dirigintele de Santier al tuturor proiecteleor din barlad ca si el avea un locuise acolo Off Off ce ai făcut solo l ai nimicit pe marele constructor al primarului .pai cine va mai construi la barlad de acum?vrei sa ne lași fără constructor și diriginte de Santier la barlad? Acum când a pus încă un etaj la clădire sa nu zici ca ai verificat si autorizația de construcție ca ii ei si bucata de la gura primarelului

  • Doamne, la cate ordinarii ordinare, minciuni ordinare,se pretează șobolanii hidoși roșii -PSD..,Ce crede sobolarimea, că mai sunt barlădeni fraieri care sa pună botul la mizeriile, manipulările, inventate de ei..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.