29.4 C
Vaslui
16-aug.-2022

Un vulcan a erupt în apropierea capitalei Islandei cu jeturi de lavă și gaze toxice emise în atmosferă

- Advertisement -

O erupţie vulcanică, produsă într-o fisură apărută la nivelul scoarţei terestre, a început să se manifeste în apropiere de Reykjavik, a anunţat miercuri după-amiază Institutul de Meteorologie din Islanda (IMO). Fisura, din care pot fi văzute ieșind jeturi de lavă, se află la aproximativ 40 de kilometri de Reykjavik, în apropiere de muntele Fagradalsfjall, un vulcan care a intrat în erupţie şi în 2021.

„Erupţia a început în apropiere de Fagradalsfjall. Localizarea sa exactă rămâne să fie confirmată”, a anunţat institutul islandez pe contul său de Twitter. IMO a precizat ulterior că erupţia a început în valea Meradalir, la 1,5 kilometri nord de Stora Hrut.

Deşi nu există nori de cenuşă vulcanică, specialiştii de la IMO avertizează că este „posibil ca poluarea să fie detectată în zonă din cauza emanaţiilor de gaze”.

Turiștii și localnicii au fost sfătuiți să evite zona din cauza gazelor toxice emanate, cu toate că autoritățile islandeze au anunțat că nu există niciun risc imediat pentru infrastructura critică din apropierea vulcanului, informează Reutershttps://www.digi24.ro/stiri/externe/un-vulcan-a-erupt-in-apropierea-capitalei-islandei-cu-jeturi-de-lava-si-gaze-toxice-emise-in-atmosfera-2036241

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.