Undã verde pentru autorizatia de construire a Variantei de Ocolire a Bârladului (FOTO)

ÎN SFÂRSIT… Responsabilii Proiectului „Proiectare si executie Varianta de Ocolire a Municipiului Bârlad” au anuntat cã, pentru acest obiectiv, în cursul acestei luni vor elibera autorizatia de constructie si vor semna si ordinul de începere a lucrãrilor.

Odatã finalizate toate etapele prevãzute de lege, inclusiv emiterea autorizatiei pentru organizarea de santier de la Primãria Municipiului Bârlad, demararea lucrãrilor poate începe imediat ce se vor semna cele douã documente. În acest sens, în cursul sãptãmânii trecute, mai exact marti, 26 mai, au fost invitati la o întâlnire, la sediul Ministerului Transporturilor, toti primarii din zona Moldovei care au în derulare sau în curs de implementare proiecte de infrastrucurã rutierã.

„Imediat ce am semnat si eliberat autorizatia de construire pentru organizarea de santier, s-ar fi putut emite autorizatia de construire si ordinul de începere a lucrãrilor. Numai cã, de la Compania Nationalã de Administrare a Infrastructurii Rutiere, s-au mai solicitat câteva clarificãri de la proiectant în legãturã cu solutiile propuse. Acum, acestea au venit. Însã, înainte de întâlnirea propriu-zisã de la Ministerul Transporturilor, la solicitarea noastrã, am avut discutii cu doamna director Mariana Ionitã si alti oficiali din Companie care, la fel ca si domnul ministru al Transporturilor, Lucian Bode, în cadrul sedintei, ne-au dat asigurãri ferme cã în cursul acestei luni se vor emite si ultimele douã documente necesare pentru începerea lucrãrilor. Odatã parcurs si acest pas, sperãm sã vedem cât mai repede utilajele în teren”, a declarat primarul Dumitru Boros.

Reamintim cã, de la momentul începerii lucrãrilor, termenul de executie al acestora este de 22 luni. Lucrarea are 5 ani garantie si, potrivit Contractului „Proiectare si Executie Varianta de Ocolire a Municipiului Bârlad”, Asocierea SC Tehnic Asist SRL – SC Tass Infra Logistic SRL a cîstigat licitatia pentru constructia obiectivului cu pretul de 132.050.652,68 lei, fãrã TVA.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ