8.1 C
Vaslui
10-dec.-2022

Unde bate PDL-ul pupă USL-ul: Concediat de PDL – „ministru” PNL peste transporturile din Moldova

- Advertisement -

Liberalul Florin Nedelcu a fost reintegrat ieri în sistem după ce a fost concediat pe vremea guvernării PDL, iar ca recompensă politică a fost făcut şef peste transportul din opt judeţe, cu „capitala” la Focşani *Florin Nedelcu a fost numit inspector teritorial şef în cadrul ISCTR Suceava şi va avea în subordine 43 de inspectori cu care să „scaneze” tot ce mişcă pe şoselele din regiune u cei din USL par hotăraţi să-şi ungă cat mai curand oameni în instituţii

Liberalul Florin Nedelcu a fost numit ieri inspector teritorial şef în cadrul Inspectoratului de Stat pentru Control în Transportul Rutier (ISCTR), pe zona III Suceava, care cuprinde opt judeţe. Numirea este fără îndoială un „cadou politic” pentru liberalul care a fost lăsat şomer de fosta putere după reorganizarea Autorităţii Rutiere Romane, unde a fost inspector şef la nivel naţional democrat-liberalul Nicu Tănase, consilier municipal PDL. ISCTR a fost înfiinţat la sfarşitul anului trecut prin preluarea activităţii de inspecţie şi control de la Registrului Auto Roman, Autoritatea Rutieră Romană şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale. Cu ocazia reorganizării, liberalul a fost concediat, acesta susţinand că a fost o victimă a fostei puteri portocalii care l-a acuzat că ar fi făcut jocurile fostei opoziţii. La cat de repede se mişcă după validarea Guvernului Ponta, cei din USL vor să penetreze cu oameni propriI instituţiile statului, mai ales că în mai puţin de o lună vor avea loc alegeri locale. Iar postul ocupat de Nedelcu este unul important în economia electorală cel puţin dintr-un punct de vedere: turismul electoral.

I „s-a făcut dreptate” politică

Liberalul Florin Nedelcu va conduce de la Focşani, pană la noi decizii privind achiziţionarea unor sedii, un colectiv de 43 de inspectori care activează în opt judeţe din regiune. Numirea liberalului a fost posibilă după schimbarea din funcţie a controversatului democrat-liberal Virgil Cucliciu, inspectorul sef de stat al ISCTR, în urmă cu două zile, printr-o decizie a noului ministru Ovidiu Silaghi. Postul său a fost preluat la nivel naţional de către Laszlo Sajtos, fost inspector şef adjunct în cadrul ARR. „Reintegrarea mea în sistem s-a făcut în urma raportului Corpului de Control al Ministerului Transporturilor, care a constatat că am fost dat afară abuziv, în perioada celor 90 de zile de probă. Am dat concurs în decembrie, am luat pe pozitie fruntaşă (23 din 250), dar nu am corespuns la nu ştiu care probă, că nu au fost nici criterii de evaluare, nici fişa postului. Am proces pe rol la Judecătoria Focşani, dar acum s-a făcut dreptate. În situaţia mea sunt 13 colegi la nivel naţional”, ne-a declarat Florin Nedelcu, care fusese angajat pe cabinetul parlamentar al deputatului Nini Săpunaru după ce rămăsese şomer. Cu alte cuvinte, liberalul a fost concediat politic de fosta putere, iar „sancţiunea” a fost reparată tot politic de actuala putere. Florin Nedelcu este şi candidatul USL pentru Primăria comunei Campineanca şi va trebui să ia o decizie în privinţa implicării sale în administraţie pentru că cele două posturi ar putea fi incompatibile. Acesta mai are cateva zile de gandire, pană săptămana viitoare, cand este convocat la centru pentru noul job.

USL-ul pare hotărat să schimbe tot ce mişcă în front

Liberalul Florin Nedelcu anunţase la începutul lunii aprilie, într-o conferinţă de presă organizată de Nini Săpunaru, că a rămas fără slujbă pentru că ar fi oprit în trafic doi transportatori ai PDL care prezentau nereguli în actele pentru materialul lemnos. Fostul inspector ARR a susţinut atunci că a primit reproşuri de la şefi şi după organizarea transportului la mitingul USL de la Bucureşti, din ianuarie. Chiar dacă a fost învestit de puţin timp, Guvernul USL dă dovadă de o extra-hărnicie în materie de schimbări. Deja conducerea Prefecturii a fost schimbată, iar de săptămana viitoare s-ar putea produce ceva schimbări şi la nivelul serviciilor publice deconcentrate. Deja Marian Oprişan a cerut acum două zile, într-o conferinţă de presă organizată fără Nini Săpunaru, în sediul Consiliului Judeţean, demisia şefilor de instituţii care au colaborat cu fosta putere portocalie. Mai mult, cu un scop bine precizat, Oprişan i-a atenţionat pe şefii „colaboraţionişti” să nu cuva să se implice în campania electorală a PDL pentru că vor avea de suferit. Se pare că cel puţin unii democrat-liberali au motive să se teamă de schimbare. Dacă tot au început cu transporturile, surse „useliste” spun că pe listă s-ar afla şi Nicu Tănase, pe motiv că a rămas în centrala ARR ca un „păstor făr oi”, iar apoi s-a apucat să închirieze sedii pentru instituţie de la prietenii politici din partid. Cum unii directori pedelişti au început să migreze către PNL, se pare că liderii USL s-ar putea să ajungă la disensiuni în materie de „primeniri” instituţionale.

www.ziaruldevrancea.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.