spot_imgspot_img
7.6 C
Vaslui
18-apr.-2024

Unde e fata mea?

- Advertisement -

DESCURAJATÃ Sãptãmâna aceasta s-au împlinit cinci luni de la disparitia fãrã urmã a Adrianei Elena Motas, în vârstã de 16 ani, din Ciocani. Pentru cã ancheta oamenilor legii bate pasul pe loc, mama minorei nu mai doreste sã stea acasã, cu mâinile în sân. De ceva vreme ea colindã strãzile din Bârlad, sperând cã o va zãri pe fiica ei. Din disperare, femeia a bãtut chiar si la poarta unor ghicitoare. Acestea i-au spus cã fata trãieste, dar cã trece printr-o suferintã cumplitã. Mai mult, în urmã cu câteva zile a pus mâna pe telefon si l-a sunat pe doctorul Octavian Marcu. Acesta i-a spus cã nu stie unde este Adriana si sã-l lase în pace, pentru cã si asa este terorizat. De atunci nu i-a mai rãspuns. Îsi viseazã fiica în fiecare searã, cu ochii în jos. Doar pãrul i se vede. Nu spune absolut nimic si nici nu ridicã capul. Altã datã cere un pahar cu apã si mâncare, dar niciodatã nu i se vede fata.

„Vinovat este Stefan!”

Potrivit unor surse, doctorul Octavian Marcu se aflã în aceastã perioadã la Slãnic-Moldova, departe de iuresul creat în jurul disparitiei minorei de 16 ani, cu care acesta a avut o relatie de dragoste. Mama Adrianei este convinsã cã medicul stie unde se aflã fiica sa si nu a ezitat sã-l sune zilele trecute. „Nu stiu pe cine sã mai întreb unde este fata mea. L-am sunat pânã si pe doctorul Marcu. Mi-a rãspuns, probabil necunoscând numãrul. M-am prezentat si l-am rugat din tot sufletul sã-mi zicã ce s-a întâmplat cu Adriana. Mi-a rãspuns cã nu stie nimic mai mult ca mine si cã ar fi bine sã nu-l mai sun pentru cã e si asa terorizat de situatie. Apoi mi-a închis telefonul si nu a mai rãspuns ori de câte ori am încercat. I-am trimis si mesaje dar nu mi-a mai rãspuns”, ne-a declarat Elena Motas, mama minorei dispãrute. Pentru toatã aceastã situatie, femeia îl considerã vinovat pe Stefan Tofan, prietenul fetei, pentru cã a stiut toate aceste lucruri si nu i-a spus nimic: „Dacã Stefan îmi spunea de la început cã Adriana a avut o relatie cu doctorul Marcu poate nu se ajungea aici. De ce mi-a ascuns totul, nu era normal sã stiu si eu? I-am spus si atunci când Adriana a încercat sã se sinucidã cã el rãspunde de tot ce se întâmplã cu ea. Si când a dispãrut ne-a întors spatele si nu a mai dat un telefon. Cu sigurantã si el ascunde ceva. Mã întreabã lumea prin sat de ce împotriva lui nu s-a început urmãrirea penalã pentru relatii sexuale cu un minor, asa cum s-a întâmplat si în cazul doctorului Marcu. Nu stiu ce sã le rãspund. Am sentimentul cã toatã lumea se fereste, nimeni nu vrea sã spunã nimic. M-am sãturat sã stau acasã si sã astept vesti de la politisti. Nu mã sunã nimeni, iar dacã mã interesez eu mi se spune cã ancheta e în curs de desfãsurare si deocamdatã nu îmi pot da nicio informatie. Acelasi rãspuns îl primesc de cinci luni de zile. Am tipãrit sute de afise, am bãtut pe la toate usile, ce ar trebui sã mai fac? Nu mai pot sta acasã cu mâinile în sân”.

Bate strãzile din Bârlad în fiecare zi, cãutându-si fiica

Într-adevãr, de câteva zile, Elena Motas vine zi de zi la Bârlad si colindã toate strãzile sperând cã fiica ei îi va iesi în cale. Câtiva vecini i-au spus cã ar fi vãzut-o cu niste bidoane de apã în spate la Casa de Culturã. „Sunt sigurã cã nu e nicio confuzie, e fiica mea cu sigurantã. Trec si de 20 de ori pe zi pe strada asta, poate vine iarãsi la apã”, ne-a mãrturisit femeia, plinã de entuziasm. Nu crede în ruptul capului cã cel care i-a relatat întâmplarea ar fi putut foarte bine sã o confunde. Într-o altã zi cineva i-a spus cã s-ar putea ca Adriana sã fie într-un lupanar, în zona Grãdinii Publice. Atât i-a trebuit. Disperatã, femeia s-a dus câteva zile la rând în acea parte a orasului si a întrebat pe toti cei care i-au iesit în cale dacã au auzit de vreun bordel. Sãtulã sã astepte rãspunsuri din partea anchetatorilor, într-o zi i-a încoltit în minte ideea de a apela la serviciile unei ghicitoare. Asa a si fãcut. A mers la Zorleni, unde o femeia în vârstã i-a dat în cãrti. „Nu stiam ce sã mai fac sã o gãsesc pe Adriana, asa cã mi-am zis sã încerc si aceastã variantã. Si ce credeti? Am rãmas uimitã de ceea ce mi s-a întâmplat. Femeia respectivã m-a întrebat doar numele fetei, ce culoare au ochii si ce vârstã are. Apoi a început sã împrãstie cãrtile pe masã si mi-a spus cã Adriana trãieste, dar trece printr-o suferintã cumplitã si cã este sechestratã undeva de anumite persoane. A mai zis cã vede mult sânge în jurul ei, dar cã într-o zi politistii o vor gãsi. Vã rog sã mã credeti cã acea ghicitoare nu mã cunostea deloc. Am rãmas foarte surprinsã când mi-a spus toate lucrurile ãstea. Poate a fost o smecherie la mijloc, dar totusi erau lucruri pe care doar eu si Adriana le cunosteam, ca într-o familie”, ne-a mai mãrturisit Elena Motas. Somnul nu o cuprinde decât foarte greu seara. Iar când adoarme, o viseazã pe fiica ei în diverse ipostaze. Uneori stã cu capul plecat, fãrã sã i se vadã fata si fãrã sã scoatã un cuvânt. Altã datã cere cu spatele un pahar cu apã si mâncare. Dar niciodatã nu îsi aratã fata.

Ginecologul Mihail Andronachi, exonerat de orice vinã

În urma sesizãrilor depuse la Colegiul Medicilor Vaslui de cãtre Elena Motas, doar ginecologul Mihail Andronachi, cel care a efectuat întreruperea de sarcinã în luna ianuarie, a fost audiat. Acesta a declarat cã a fost rugat într-o situatie de doctorul Octavian Marcu pentru a-l ajuta, însã nu în cazul minorei dispãrute. În ceea ce o priveste pe Adriana Elena Motas, acesta a declarat cã a efectuat întreruperea de sarcinã respectând legea, în conditiile în care aceasta avea 16 ani împliniti si nu era nevoie de acordul pãrintilor. „Doctorul Mihail Andronachi este exonerat de orice vinã. Întreruperea de sarcinã s-a fãcut la cerere. Existã copii dupã fisele medicale în care minora si-a exprimat acordul. Asadar, nu existã niciun dubiu în ceea ce priveste modul cum a procedat doctorul ginecolog”, ne-a declarat Mioara Dascãu, presedintele Colegiului Medicilor Vaslui. În ceea ce-l priveste pe doctorul Octavian Marcu, acesta nu a putut fi audiat, deoarece se aflã în concediu de odihnã. În schimb, fatã de medic s-a dispus începerea urmãririi penale pentru infractiunea de act sexual cu un minor, faptã prevãzutã de art. 198, aliniatul 3, Cod Penal. Potrivit procurorilor criminalisti, între chirurgul Octavian Marcu si Adriana Elena Motas, exista o relatie din anul 2012. Cei doi s-au cunoscut la spital, când minora a avut nevoie de unele interventii medicale.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.