Unde îşi doresc oamenii să lucreze

Se zice că în viaţă este important să faci ce-ţi place, însă, probabil, că este la fel de important să lucrezi şi acolo unde îţi place. Cei de la institutul de cercetare Universum au dorit să vadă care sunt companiile în care oamenii îşi doresc să lucreze. Rezultatul? Deloc surprinzător, deşi…
Dacă până acum credeaţi că jobul ideal este cel de bancher, atunci vă înşelaţi. Majoritatea celor 130.000 de tineri selectaţi din 12 state dezvoltate din punct de vedere economic au declarat că vor să lucreze în IT şi audit.
Motivul pentru care băncile nu mai sunt pe locurile dintâi? Instituţiile financiare sunt percepute ca fiind responsabile pentru criza financiară. Aici intervine însă un paradox: Goldman Sachs, banca al cărui nume a fost cel mai adesea asociat cu criza financiară, este printre primii zece în topul băncilor în care oamenii îşi doresc să lucreze, ce e drept, după J.P. Morgan.
Nu este surprinzător faptul că angajatorul de vis al tinerilor este Google, însă este suprinzător că printre primele 10 companii se află toate cele 4 mari firme de audit: Deloitte, PricewaterhouseCoopers, KPMG şi Ernst & Young.

Cei care au realizat topul spun că marile companii duc un adevărat război al posesiei de talente, iar cu cât o companie este mai mare cu atât dorinţa de a avea forţă de muncă specializată şi de calitate este mai mare.

Cel mai dorit angajator din domeniul auto este compania germană BMW.

La studiu au participat 130.000 de tineri care au un background în zona studiilor de afaceri sau de tehnică, motiv pentru care au fost realizate două topuri diferite.

capital.ro
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ