19.8 C
Vaslui
28-iun.-2022

Unde s-a mai auzit? O bancă cu mii de clienți în județul Vaslui nu mai lucrează cu bani cash

VEȘTI… Raiffeisen Bank a anunțat că de la 1 februarie 2022 modifică aproape toate condițiile de lucru cu clienții. Astfel, banca anunță că vor fi sistate toate operațiunile cu numerar, iar casieriile vor fi total desființate. Banca a început deja această schimbare de mai bine de șase luni. Pentru dețineri mai mari de 500.000 de euro se percepe o taxă anuală de 0,25%. De asemenea, orice deținător de cont curent va fi obligat să aibă cel puțin o tranzacție online în fiecare lună. Clientul nu va mai avea voie să dețină mai mult de două conturi curente într-una dintre valute – lei, euro, dolari etc.

Printr-o notă transmisă în format electronic clienților săi, Raiffeisen Bank anunță modificări pe întreg palierul de clienți: persoane fizice, juridice și clienți premium. Astfel, <<în continuarea proiectului nostru „agenții fără casierii”, serviciul „operațiuni cu numerar” nu va mai fi disponibil. Orice operațiune de retragere de numerar din conturile curente, inclusiv pentru utilizarea în numerar a creditelor contractate de la Bancă, va putea fi efectuată de la orice bancomat, doar de către clienții care dețin un card, emis de Raiffeisen Bank România. De asemenea, operațiunile de depunere de numerar în conturile curente, inclusiv pentru alimentarea cu numerar a contului curent în vederea rambursării ratelor la creditele în lei și euro contractate de la bancă, va fi posibilă numai la terminalele multifuncționale (MFM- bancomate) ale băncii de către clienții care dețin un card emis de Raiffeisen Bank România>>, se arată în nota transmisă de bancă. Dacă MFM-urile vor fi suficiente și funcționale, noua strategie a băncii se  va axa doar pe serviciile clienților săi. De asemenea, ordinele de plată pe suport de hârtie nu vor mai fi acceptate de bancă pentru a fi executate. Vor exista câteva excepții. Termenul limită până la care vor putea fi transmise ordinele de plată, exclusiv în format electronic, este ora 15:00 a fiecărei zile bancare. O altă limitare impusă de noua strategie a băncii este limitarea numărului de conturi: doar două conturi în aceeași valută. O altă modificare prevăzută de bancă în condițiile contractuale cu clienții săi se referă la gratuitățile existente la ora actuală pentru anumite pachete de cont curent. Astfel, pentru deținătorii de pachete Zero Tot și Zero Simplu, clienții trebuie ca, începând cu data de 1 iunie 2022, să efectueze cel puțin o tranzacție lunară electronică pentru a beneficia în continuare de gratuitate la retragerile de numerar. <<Tranzacția electronică trebuie efectuată până în ultima zi a fiecărei luni calendaristice, anterioare lunii în care este scadentă taxa lunară de administrare a conturilor de tip Pachet ZERO Tot sau ZERO Simplu și Premium.

Depozitele mari, în valută, vor fi taxate cu 0,25% pe an

O altă modificare implică „introducerea unei taxe de administrare pentru disponibilitățile de mare valoare în euro, începând cu data de 1 iunie 2022. Taxa de administrare a disponibilităților de mare valoare în euro este de 0,25% pe an și se aplică pentru sumele deținute de către client în toate conturile denominate în euro>>, arată notificarea băncii. De asemenea, rambursarea ratelor de credit, a ratelor cardului de credit, renunțarea la un card de debit, credit etc. se va face online, prin notificările tip puse la dispoziție de bancă. Despre rambursarea creditelor în valută, ele vor putea fi făcute doar la MFM-urile băncii cu operațiuni în valută.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

 1. Cand ma uit cat sunteti de prosti, nu e de mirare ca stati la coada la „vaccin”. Ma retarzilor, inclusiv Flavius cu nume de marlete urbanizat fortat. Raiffeisen e o banca austriaca, aia cu vaccinu’ obligatoriu… do the math

 2. poate mai ai nevoie sa cumperi ceva din piata, sau sa platesti un taxi,etc. Nu tot se poate plati duar cu cardul, o sa piarda multi clienti, cine mai este fraierul sa tina bani in aceasta banca da ea nu garanteaza lichidiate si acces la bani tai in orce forma.

 3. Gândire idioata!
  Referitor la depuneri, idioții nu s-au gândit ca intr-un municipiu reședință de judet ai doar doua bancomate (și acelea amplasate impreuna, in centru!) unde poți depune bani. Ridicol!
  Evident ca persoanele din alte localități (gen Negresti) trebuie sa se deplaseze la Vaslui.
  Minti luminate la Frankenstein Bank!
  Groningen asta trebuie reevaluat.

 4. Este marele reset , complotul mondial al marilor corporatii sa instaureze dictatura mondiala , una din etape este digitalizarea , la care se lucreaza de zeci de ani , dar acum se accelereaza etapele – in cateva luni sau maxim 1-2 ani , se va introduce moneda nationala digitala , iar cash l va fi interzis , oamenii vor fi foarte usor de controlat prin aplicatie – faci ce vrem noi , bine , te opui , pierzi punctele digitale – bani , apartament , copii.
  Fara aplicatia de sclav nu vei putea intra nicaieri – magazin , scoala , spital , etc.

  Cautati vlogurile lui Iurie Rosca , va explica foarte clar ce se intampla la noi si in lume.

 5. Păi lumea la Vaslui este atat de „saraca” încât fuck numai tranzacții cu cardul( plati contactless, online) ca sa nu mai faca plăți cash.Aici problemă are două intelesuri.Sunt si sărăcie lipiți încât nu au bani lichizi deloc, ori fac doar tranzacții cu cardul.Pana acum sunt mulțumit de Raiffeisen am pachetul zero simplu.Mi au luat acu o lună un leu cand am vrut să plătesc pe un site de cumparaturi( celebru) care imi spunea sa stau fara grija ca banii imi vor fi dați înapoi…..pe bune mi l-au luat hotii…a dispărut și din tranzacții…din desfasuratorul electronic.Daca as putea i as da în judecată.Aia de la magazinul online au spus ca este responsabilitatea banciu.Sa si puna banii pe piept, ii mai pun si eu un leu.:))))

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here