32 C
Vaslui
29-iun.-2022

Unde se duc cei 500.000 de lei primiți la rectificarea bugetară

ADUNARE… Consilierii CLM Bârlad se adună la ședința ordinară a lunii mai pentru a aproba 28 de proiecte inițiale, plus 8 proiecte peste ordinea de zi!

ȘEDINȚĂ… La Primăria Bârlad are loc ședința ordinară a Consiliului Local Municipal, unde se vor discuta proiectele de hotărâre inițiate de edilii orașului. Unul dintre cele mai importante este proiectul privind rectificarea bugetului local, cu suma de 500 000 de lei, alocată de CJ Vaslui.

Bârlădenii trebuie să știe unde se duc banii bugetului local, mai ales după niște „ZCB” (Zile Culturale Bârlădene) atât de costisitoare. Culmea este că, transparența decizională a primarului Dumitru Boroș a ajuns inexistentă, toți bârlădenii putând observa că pe facebook – ul primăriei și site-ul instituției apar doar laudele și osanalele pentru alesul neamului și răspunsurile „tăioase” ale primarului Boroș, atunci când este criticat!

Vă facem cunoscut proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului local și anume care sunt vărsămintele din secțiunea de funcționare a bugetului local, care se suplimentează cu suma de 500.000 lei alocați de Consiliul Județean Vaslui. Totodată, se diminuează veniturile din amenzi cu suma de 435.700 lei

La secțiunea de funcționare:

Se alocă suma de 28.000 lei pentru Asociația Cultural Artistică și Sportivă Club – dând M&M pentru proiect cultural artistic ‚”Reprezentăm cu mândrie România la International Cultural and Dance Festival, Delhi, India” între 07.07. – 12.07.2022. Se diminuează cu suma de 50.000 lei transferurile pentru activitatea curentă, către Spitalul Elena Beldiman Bârlad. Se alocă suma de 25.000 pentru obiecte de inventar la serviciul gospodărie.

La învățământ sunt următoarele alocări:

Se alocă suma de 17.000 lei la Școala Gimnazială „Stroe Belloescu”, necesare plătii facturii de gaze naturale.

Se alocă suma de 5.000 lei la Școala „Manolache Costache Epureanu” pentru decontarea navetei profesorilor si a deplasărilor si suma de 3.900 lei decontare transport persoane in jud. Alba lulia pentru desfășurarea Etapei Naționale de Rugby-Tag din Cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar.

Se alocă suma de 4.100 la Școala „Vasile Pârvan” pentru decontare naveta cadre didactice auxiliare pe ruta Bârlad – Perieni tur-retur, suma va fi alocatî in Trim II -1.700 lei Trim III -1.200 lei si Trim IV- 1.200 lei

Se alocă suma de 31.300 lei la Școala de „ARTE N.N. Tonitza” , pentru bunuri și servicii.

La Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, în bugetul venituri proprii, se înregistrează venituri pe capitolul – Alte venituri din concesiuni si închirieri de către insitutiile publice în suma de 40.000 lei și capitolul – Contribuția elevilor si studenților pentru internate și cămine în sumă de 60.000 lei. Sumele vor fi distribuite astfel – 16.000 lei la articolul – apa , canal si salubritate, 34.000 lei la articolul-hrana pentru oameni , iar suma de 50.000 lei la articolul – încălzit, iluminat si forța motrica.

La secțiunea de dezvoltare

La Spitalul Elena Beldiman Bârlad, se diminuează veniturile de pe capitolul -„subvenții din bugetele locale” pentru finanțarea cheltuielilor curente din domeniul sănățății” cu suma de 50.000 lei și se înregistrează venituri pe capitolul “subvenții din bugetele locale” pentru finanțarea cheltuielilor de capital din domeniul sanatatii” în suma de 530.000 lei, astfel: obiectivului “reparații, igienizare si modernizare pavilion III secția Boli Infectioase” se aloca suma de 400.000 lei; efectuare expertiza in vederea montării noilor ascensoare – 10.000 lei; demontarea (dezafectarea) vechilor ascensoare – 45.000 lei; achiziție digitizor , pentru secția TBC -Psihiatrie , cu scopul de a fi eliminat transportul pacientilor la sediul central al spitalului – 75.000 lei; executare platforma betonata si instalarea utilităților aferente, in vederea relocării secției CSM construita dintr-un ansamblu de 6 containere – 100.000 lei; diminuarea sumelor alocate pentru reparații curente cu 50.000 lei; diminuarea sumelor alocate obiectivului “reparații clădire spălătorie” cu 100.000 lei;

Se alocă suma de 20.000 lei pentru Serviciile de consultanță care constau în întocmirea notei de fundamentare cu componentele solicitate prin ghidul de finanțare PNRR/2022/C10.

Se alocă suma de 14.000 lei pentru achiziționarea unei pompe plutitoare pentru evacuarea apei la inundații, tip Mammoth de 2400 l/min.

Se alocă suma de 8.000 lei pentru instalare bariera din Parc V.l POPA .

Se alocă suma de 350.000 lei „ Construire de insule ecologice subterane, digitizate pentru colectarea selectivă a deșeurilor din Municipiul Bârlad”

Se alocă suma de 17.000 lei pentru obiectivul PT amenajare puț forat Grădina Publică

Se alocă suma de 115.000 lei pentru obiectivul Amenajare parcări, trotuare spații verzi în b-dul Epureanu nr. 31 bl. C, B-dul Republicii nr. 27 A, str. Vărăriei , Str. Aleea Vergeze și str. Lirei.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. Dna profesor lua cu ea 5 fete care dansau lasciv si mergeau in cluburi de noapte ,pe iahturi,si veneau spre dimineata bete,inclusiv ea ,iar copii ceilalti ii incuiau in hotel pina se intorceau ele ,lasindu-i in grija dn-lor adulte pe care le-a luat in excursie cu ea.Arat faptul ca o indemna foarte tare sa Bea alcool si pe dna secretar al primariei Barlad ,fapt pt care dna respectiva a refuzat respectuos ,dupa care dna prof se dadea in stamba, beata fiind. Degeaba niste copii fac cinste Romaniei daca unii dintre profesori, nici nu are merita statutul de profesor!. Asa cinste fac Romaniei?

  2. Buna ziua! Am inteles ca s-a finantat proiectul sustinut de ,,Asociatia Cultural Artistica M&M”,cu suma de 28000 lei pt merge la festivalul din ,,Delhi’ India.Pina aici foarte frumos,dar s-a interesat cineva sa vada ce se face cu banii ,si intr-a cui buzunar intra? Deoarece si anul trecut s-a sponsorizat un proiect sustinut tot de aceiasi Asociatie Cultural Artistica M&M in Macedonia la Skopje ,si trebuia sa fie totul gratuit pt copiii care au mers si au dansat ,dar din pacate dna professor, a solicitat de la fiecare copil suma de 265 de euro.Faceti si dvs socoteala ,la un grup de 22 copii citi bani sau adunat in buzunarul dnei in a fara de sponsorizare.Nu mai zic ca au fost un nr total de 50 de persoane cu autocarul ,dintre care si adulti,diferite persoane apropiate dnei prof.,de la care s-a incasat aceiasi suma de bani pt transport , cazare si mincare.Acum daca merg asa departe pina in India ,cine stie ce suma le-a cerut suplimentar si cite persoane adulte mai ia cu ea in deplasare.Va rog sa verificati ,deoarece toti copii care au fost acolo ,au fost nemultumiti de comfortale.wntul

  3. Boros iubește Reisrul în continuare,are cea mai mare alocare și ăsta pentru ca ,,avem „mare nevoie de trotuare și parcări 😠. ….manevre ieftine :îl condamna pe Buzamat (director ) și pe partea cealaltă el se înfrupta de la borcanul cu miere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here