10.3 C
Vaslui
20-mart.-2023

Unde se duc peste un milion de lei, la rectificarea bugetară (FACSIMIL)

- Advertisement -
VOT… Consilierii locali bârlădeni vor dezbate rectificarea bugetului local, cele mai multe sume se vor îndrepta către dezvoltarea localității.

CHELTUIALĂ BUGETARĂ… În ședința ordinară a Consiliului Local Municipal Bârlad, convocată pentru ziua de marți, 28 iunie, bugetul local va fi rectificat, iar cele mai multe alocări se vor îndrepta către dezvoltarea localității. Având în vedere că și ziarul Vremea Nouă a semnalat nemulțumirile locuitorilor, în special ale celor din zona Munteni, strada Învățăturii, se alocă banii pentru decolmatarea canalului deschis din zonă și pentru racordarea la rețeaua de canalizare a celor șase case lăsate de izbeliște mai bine de doi ani, de la racordarea respectivă. De asemenea, se vor acorda sume consistente la școli, la grădinițe, Așezământului social “Sf.Spiridon” din Bârlad, precum și Spitalului de Urgență “Elena Beldiman”. Consilierii locali vor analiza propunerile, pe care vi le prezentăm, urmând ca marți să aprobe (sau nu) propunerea de rectificare a bugetului local.

Astfel, Proiectul rectificării de buget, în forma în care a fost propus de inițiator, prevede sume importante pentru următoarele obiective: Extindere rețele canalizare și de alimentare cu apă (străzile V. I. Popa, Zefirului, Fdt. Traian II și Al. Beldiman) – 131.700 lei; Documentație pod beton peste pârâul Sohodol (DE 581) – 85.000 lei; Proiect tehnic podeț peste canal colector strada Anastasie Panu – 20.000 lei; Relocare canalizare interioară ambulatoriu, alte dotări, rampă acces și alei acces ambulatoriu, reparații computer tomograf – 695.300 lei; Sistem aerare apă Lacul Prodana – 75.000 lei.

DOCUMENT: Proiect de hotarare privind aprobarea rectificarii bugetului local si a bugetului institutiilor publice si activitatilor finantate partial din venituri proprii pe anul 2022

Se mai alocă suma de: 192.000 lei pentru asistența socială aferente protocoalelor pentru finanțarea unităților de asistență Medico-Socială; 120.000 lei pentru acordarea subvenție pentru Asociația Filantropia Ortodoxa Huși prin Așezământul social „Sf Spiridon” Bârlad Serviciul de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice; 50.000 lei pentru plata zilieri utilizați la efectuarea lucrărilor de întreținere a spatiilor verzi; 20000 lei pentru organizarea târgului anual „AuGust dulce, la Bârlad” ediția I; 19.250 lei pentru achiziționare 5 aparate aer condiționat 12.000 BTU pentru autoritatea executivă; 7.255 lei pentru achiziție 1 aparat aer aconditionat 24.000 BTU pentru Fondul Locativ; Se alocă transferuri către Aquavas în suma de 232.600 lei pentru extindere rețele de apă , și suma de 131.700 lei pentru extindere rețele de canalizare.

Spitalul Bârlad va avea peste 600 000 de lei din rectificare

Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad îi sunt alocate sume pentru relocare rețea canalizare din zona în care se realizează construcția noului ambulatoriu de specialitate; 107.000 lei, execuție rampa acces ambulatoriu si execuție drum acces în vederea aprovizionării cu materiale pentru construcția noului ambulatoriu; 50.000 lei, achiziție și montare linoleum antibacterian pe o suprafața de 700 mp zona bucătărie. Se mai alocă pentru obiectivul Amenajare, Parcari, Trotuare Spații verzi, în b-dul Epureanu nr 31 C, Bdul Republicii nr 287 A, str Varariei, Aleea Vergeze, str Lirei – 115.000 lei; La spălătorie+arhivă, Secția pediatrie din Str Epureanu nr 50 se alocă 83.300 lei, precum și pentru o Unitate răcire și cupolă RX Dura 422-MV în suma de 455.000 lei.

Cam astea sunt sumele cu care se rectifică cu adevărat bugetul local bârlădean. Ar fi foarte bine dacă și pe pagina Primăriei Bârlad, unde se găsește contul de socializare, informarea cetățenilor de către edilii bârladului să fie mai realistă, mai consistentă, să fie informați cu sumele reale, nu cu vorbe goale sub care tronează o declarație doar pentru creșterea imaginii unui primar ce a devenit „mogul” de presă!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Cum sa dai 7500 de lei pe un aparat de AC cu 24000 BTU cand gasesti ofertele de mai jos.Lucrari cu incredintare directa se pot da, chiar si pana la 1 milion de lei, da sa cumparati niste aparate de AC va trebuie licitatie! Oare o fi vorba de ceva interese neortodoxe?

    1.Aparat de aer conditionat Haier Tundra AS68TEBHRA1U68REFFRA Inverter 24000 BTU Clasa A++ Auto restart Intelligent Alb
    RECOMANDAT 3199 Lei cu TVA
    2. Aparat de aer conditionat Heinner R32 inverter HAC-HS24WH++ 24000BTU
    Preţ: 3.039,00 RO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.