spot_img
18.8 C
Vaslui
25-iul.-2024
spot_img

Unei brașoveance i s-a urât cu vasluienii și a lansat un ghid de utilizare a orașului de sub Tâmpa

- Advertisement -

RASA SUPERIOARĂ…. După Primăria Brașov, care zilele trecute își comparase terenurile de sport cu curtea prăznicarului din satul Cursești Deal, comuna Pungești, un nou atac la adresa vasluienilor a fost lansat în mediul online, de data aceasta de către o femeie din municipiul Brașov. Nemulțumită de nivelul la care a ajuns gradul de civilizație în orașul de sub Tâmpa, aceasta a lansat un „ghid de utilizare” a Brașovului, pentru „stranierii” din Vaslui, Vrancea, Brăila, Dâmbovița, Buzău și Galați care și-au găsit un loc de muncă și s-au stabilit acolo. Acest ghid este util oricărui cetățean al acestei țări și ar trebui respectat de toată lumea, însă prin nominalizarea cetățenilor anumitor județe ca fiind necivilizați el promovează și idei xenofobe, fiind aspru sancționat în mediul online.

Mihaela Coteț a conceput acest ghid în aceeași manieră cu cele folosite pentru electrocasnice, vizibil supărată de ce vede în jurul ei. „Doresc să urez «Bine ați venit!» vrâncenilor, vasluienilor, brăilenilor, dâmbovițenilor, doljenilor, buzoienilor, gălățenilor (chiar! mai locuiește cineva în Galați?), care s-au mutat de curând în orașul nostru pentru că li s-a părut că Brașovul este un oraș foarte frumos, curat, civilizat și primitor. Ne-am dori ca orașul să rămână totuși frumos și curat, motiv pentru care un ghid de utilizare a Brașovului ar putea fi de folos, mai ales că legea nu este nici citită, nici aplicată de nimeni, deci nu ajută.

Ghid de utilizare a orașului Brașov (valabil și pentru alte orașe) conceput de o gospodină care se crede brașoveancă get-beget

Iată ce reguli, spune distinsa gospodină, ar trebui respectate de „moldoveni” când vin la Brașov. Faza cu ce scrie pe poarta brașovenilor, în loc de celebra frază „Câine rău” și răspunsul „Am moldovean în gazdă”, se pare că nu-i mai amuză deloc!

 1. Dacă se întâmplă ca din greșeală, absolut din greșeală, ți-a căzut din mână un ambalaj de hârtie sau plastic, o doză sau un pet de bere sau suc, ridică ce ți-a căzut pe jos și aruncă în coșurile pentru gunoi stradal sau în pubelă. Eventual, mai ridică încă unul sau două gunoaie, dacă tot te-ai aplecat, că sigur de când te-ai făcut „brașovean” ai mai scăpat din greșeală câteva… Coșurile de gunoi stradal sunt de două feluri- niște cutii verzi din plastic lipite pe stâlpi sau niște găleți de culoare verde închis, înalte cam cât o capră. Deci acelea de pe stâlpi nu sunt iesle urbane, să nu moară calul ori vaca de foame cât faci tu consumație la birt, sunt coșuri în care se pun ambalajele de 7days și eugenii, mucurile de țigară și dozele de bere bine scurse de conținut. Iar gălețile alea verzi, așezate pe trotuare nu sunt pentru pungile de gunoi menajer, chiar dacă sunt în apropierea locului unde ai mașina parcată.
  Pubelele pentru gunoiul din casă sunt ca niște cotețe metalice întoarse, așezate într-un spațiu îngrădit și acoperit, care arată ca un staul. Acolo aruncăm gunoiul menajer. Și lângă, vom găsi niște containere de plastic, colorate galben, albastru și verde, în care punem plastic și metal/hârtie și carton, respectiv sticlă. Scrie pe ele care, pentru ce e. Colectare selectivă îi zice la chestia asta și e de folos mai ales pentru copiii și nepoții voștri, brașoveni din tată-n fiu. Să mai primească și ei un pic de planetă când or crește.

  2. Dacă tot ai primit de la iubi, de Crăciun, un cățeluș de „1000 de euro”, și ieși cu cățelușul, tuns la salon și îmbrăcat de pe Pet Feșăn, iar odorul tău se c**ă pe stradă, poți lua cu tine o punguță sau două, bagi mânuța în punguță, iei de pe jos căcățelul și îl duci la pubeluță. Garantez că nu te infectezi și nu ți se strică gelul de pe unghiuțe.

  3. Dacă ai fost la nutriționist (a se citi – așa ai văzut la mică-ta și la ticu-tău- că mâncau semințe și scuipau cojile), iar nutriționistul ți-a spus că poți să mănânci între mese un pumn mic de semințe, că au proteine, vitamine și acizi grași nesaturați, mănâncă-le acasă sau, dacă le mânânci în parc, pe bancă, fă un cornet din hârtie și pune cojile acolo. Pune-le, nu le scuipa! Că poate te mai duci și mâine în același parc și nu o să-ți placă deloc că niște nesimțiți au scuipat ieri coji de semințe lângă bancă.

  4. Fă curat în grădina imobilului în care locuiești, mai ales că e primăvară. Eventual plantează o floare. Nu, nu trebuie să vină primăria să-ți facă frumos sub geam nici măcar după ce o să-ți faci buletin de Brașov.

  5. Dacă ai nostalgia orătăniilor din ogradă, nu arunca pe geam resturile alimentare- mămăligă, pâine, oase, coji de parizer. Mergi mai des prin locurile natale sau mută-te înapoi, dacă ți-i așa dor. Iar dacă dorești să hrănești porumbei și vrăbiuțe, te anunț că pâinea pe care o arunci pe trotuar le face rău păsărilor. Nu faci decât mizerie și îmbolnăvești niște vietăți. Mai bine așează într-o grădină o hrănitoare pentru păsări și pune-le mei sau amestec de semințe, nu pâine. Si un bol cu apă, când or veni zile calde și secetoase. Un bol, nu o caserolă de plastic în care au fost aripi de pui.

  6. Curăță zăpada de pe trotuarul din fața casei sau blocului. Nu, nu trebuie să curețe primăria. Să știi că rezultatele asupra corpului și minții tale sunt net superioare mersului la sală și la psiholog. Și-s gratis. Ăia de nu ne-au primit în Spațiul Schenghen, dacă nu-și curăță zăpada din fața casei/ imobilului, primesc niște amenzi echivalente cu valoarea a trei-patru chirii lunare în Brașov.

  7. Când intri într-un magazin mic, salută-l pe cel care te servește. Și zâmbește.

  8.Când te întâlnești pe casa scărilor dintr-un bloc cu un om, că ți-e vecin sau nu, zâmbește și salută. O să creadă că ești educat.

  9. Când mergi la mall, supermarket, cinema, piață etc, vorbește încet cu partenerul sau cu prietenii cu care ești. Nu trebuie să știm cu toții ce jenți ți-ai pus tu la bemve și nici ce important ești tu la birou. Dacă vorbești tare, o să ne prindem că nu ești brașovean.

  10. Când pleci de pe loc de la semafor, nu ambala mașina, că poluezi și ne uităm să vedem din ce județ ești.

  11. La coadă la supermarket respectă spațiul personal al celor de lângă tine. Viteza de lucru al casierei sau a caselor self-sevice nu este proporțională cu densitatea și nervozitatea oamenilor de la coadă.

  12. În trafic nu trebuie să fii fast&furious. Într-un oraș atât de aglomerat, singurul loc unde poți ajunge destul de repede, e la UPU.

  13. Și, apropo de UPU. Fă loc sau dă prioritate ambulanțelor, mașinilor SMURD, pompieri, Salvamont. Oricând, nu doar când au pornite semnalele luminoase și acustice.

  14. În trafic, la orele de vârf, permite celor care ies de pe străzi fără prioritate, să iasă. Și zâmbește când le faci semn să iasă. Vei ajuta fluidizarea traficului în tot orașul, vei fi zen și Universul îți va trimite acest gest înapoi-vei cîștiga în maxim 7 zile la păcănele. Iar oamenii vor crede că ai citit cărți de dezvoltare personală.

  15. Dacă asculți în casă sau în mașină muzică, e minunat. Dar fă astfel încât să asculți doar tu, nu tot cartierul, mai ales dacă e vreo piesă a vreunui compozitor, membru al UCMR. Adrian Minune- gen.

  16. Dacă locuiești la bloc, când gătești o sălățică de avocado cu rucola, nu deschide larg ușa de la intrare, că miroase pe toată scara a tocăniță cu ceapă prăjită.

  17. Dacă ai primit un parfum „bun”, să știi că acesta nu expiră ca iaurtul bio. Nu e necesar să-l termini în 3-4 zile. Pe brașovenii adevărați îi doare capul de la mirosul prea intens de parfum. Pune atât cât să-ți simțim parfumul doar dacă te îmbrățișăm.
  18. Când te duci la doctor, stomatolog, masaj, kinetoterapie, manichiură, coafor, fă un duș și gata. Nu, nu te parfuma. Poate cel/cea de ale cărui servicii beneficiezi nu are aceleași gusturi olfactive ca și tine.

  19. Salută, cere politicos, mulțumește, zâmbește! Repetă! „, se încheie ghidul în 19 puncte, gândit și publicat de femeia din municipiul Brașov.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

58 COMENTARII

 1. CITIND COMENTARIILE UNORA …e CLAR sau mai bine zis MI-E CLAR. Nemaiavând NIMIC DE ADĂOGAT ne MERITĂM SOARTA … și unii și alții. Schluss ! …

 2. Am ajuns la articolul asta din întâmplare.La ora 4:40 dimineață erau deja 50 de comentarii Wow…Am citit câteva, multe sunt înjurături și alte critici pe un ton de superioritate ( ca de obicei)Concluzie: iaca de asta nu dăm înainte, ne dusmanim între noi ceea ce este foarte grav mai ales de 33 de ani incoace.Uitati-va la Franta…cum ies în stradă și își cer drepturile…( nu este o soluție ca recurg la violență care aproape a dat foc tarii)Noi cică suntem un popor de oameni pasnici: ne dăm în cap pentru o palmă de pământ….Avem Crucea agățată la oglinda mașinii peste 99% dintre șoferi, dar realitatea este alta: România este un popor de farisei cu pretentii de creștini.Incepand de la Preasmintitul ,, Daniel” pana la ultimul ” pomanagiu” de pe lângă ” lăcașuri de cult”.Iaca de asta nu o sa dam înainte ca suntem un popor de lasi, fricosi si ce este si mai grav : trădători.De 33 de ani gunoaiele din politica isi bat joc de tara asta.Te crucesti cand te uiti la stiri în ce hal a ajuns Romanica…toti suntem vinovati

 3. Brașovul și civilizația, baba și mitraliera. Niste frustrați cu ifose de superioritate, dublată de o prostie genetică transmisă „prin cordonul ombilical” cum se exprima țăranca plină de ifosele civilizației de coteț. Dacă tăcea, nu ieșea în evidență prin prostia legendară, dar prostul, inclusiv cel de Brasov, cu civilizatia în ADN, simte nevoia viscerală de a ieși în evidență. Salutări interlopilor din Noua, „civilizaților” !

  • Asta iti e argumentul?
   Probabil asa se stuaidaza argumentarea la scoala razesilor.
   In afara de niste insulte fara argumente, nu ai fost capabil de nimic. Presupuan ca asta se datoreaza faptului, ca probabil ai consumat tot fosforul din cutia goala, incercand sa scrii cuvinte format din mai mult din doua silabe.
   Frustrarea se datoreaza faptului ca vin unii din Pakistan si sunt mai civilizati decat razesii, cutitarii si toti aia care iesiti in evidenta.

 4. Va suparati ca vacarul pe sat.
  Oamenii care ies din tipar sunt vizibili, este foarte simplu de inteles lucrul asta. Noua ne place Brasovul asa curat cum este, toata lumea este binevenita, nu ne pasa daca sunteti din Vaslui, Galati, Viena, Berlin sau Islamabad, dar cum spuneam ce este diferit se observa si chiar daca nu se intampla de cele mai multe ori ca persoanele descrise mai sus sa fie din alte judete, pe alea le tii minte dupa accent, nr. de inmatriculare, etc. Nu este asa de greu de inteles ca pe aia ii observi, pentru ca sunt diferiti. Ma tot repet ca sa inteleaga si „vericii cu skoala vetii”.
  Ce am eu de adaugat este comportamentul de pe forumuri, pentru ca daca cineva iti spune in mod eronat sau nu, ca nu esti civilizat, modul in care gasesti cel mai potrivit sa ii combati argumentul este acela de a il injura in cele mai colorate moduri . Nu gasiti nimic ironic aici?

 5. Personal cand am fost in alte tari am fost tratat foarte bine, in niciun fel discriminat sau catalogat ca si tigan, hot, asistat sau cum mai spuneti dvs. , probabil pentru faptul ca m-am comportat civilizat si cu respect. Daca cei din vest catalogheaza la modul general romanii ca fiind o natie de hoti, asistati sau cum mai spuneti dvs. este si datorita faptului ca s-au lovit acolo de exact genul acesta de persoane, care au mers acolo si nu s-au comportat adecvat. Exact acelasi lucru se intampla acum si in Brasov, unii din cei care au venit nu se comporta cum ar trebui si atunci eticheta se pune oarecum la modul general !

 6. Felicitări, doamnă.
  Sunt moldoveancă, din Vaslui , si consider că aveți perfectă dreptate. Gradul de incultură a ajuns la cote alarmante .

  • Și dv sunteți tot o taranca inculta in opinia dumneaiei pentru că la Brașov educația se transmite prin „cordonul ombilical” expresia duoamnei să îmi fie cu iertare.Tot așa locuitorii acestor orașe ,Vaslui ,Barlad,Galați sunt pline de maimuțe coborâte recent din copac.Tot in opinia ei.Asa că dacă sunteți din Vaslui nu aveți nicio alta vindecare pentru că nu aveți „pedigree” nu sunteți urmașa lui Bubico cum sunt ei cei născuti in Brașov din tata in fiu.
   Dar stați liniștită doamna.Ca au început sa vina negrii și indienii in Vaslui și au să vă f fiiicele și au să iasă numai copii unul și unul ,educați nu ca aia din Vaslui.

 7. Dupa numele de familie iti dai seama ca e un „Coteț”de prostie nu alta !!!!Dar …..na ….lasa „gospodina „lui mos peste sa vb sa se simta si ea bine 😄😄😄😄😄😄😄

 8. Cred că doamna are dreptate. O spune un locuitor al frumosului oraș Bârlad. Nu mă simt deloc atins ca vasluian de aceste critici deoarece eu respect intru totul și în Bârlad și în Brașov sau in Frankfurt aceste principi enunțate de aceasta doamna. Eu unul, atunci când vin să schiez in Poiana Brasov mă simt extraordinar (cu excepția cozilor de la telegondola)…Îmi place foarte mult sa iau masa undeva in Piata Sfatului sau sa ascult un cncert de orgă la Biserica Neagra. Brașovul are o semnificație aparte pentru mine și prin comportamentul meu fac totul pentru a nu strica cu nimic echilibrul acestui oraș frumos. Este foarte adevărat că aceste manifestări absolut jenante se observă în special în zona de nord-est a țării sau in sud… Recunosc faptul că mizeria, nesimțirea, lipsa de discernământ atunci când vrem sa punem ștampila atunci când votam, merge mână în mână cu lipsa de educație. Și da, așa este. In Vaslui fenomenul este îngrijorător. Cel puțin în zonele rurale avem de-a face cu o populație sălbatică și zombificata. Acolo alcoolul este elementul care tine lumea în viață, in rest, manipulare și divertisment low level la Romania TV sau Antene. E foarte greu pentru oameni să iasă din aceasta stare care le alterează conștiința și discernământul…

  • Nu te simți dumneata deloc atins ca vasluian, dar ești băgat în această oală a necivilizatilor pe bază de CNPul cu 37. A se observa că doamna nu a spus că unii moldoveni sunt needucați și unii brașoveni sunt cei mai educați și civilizați din lume, ci am fost luați la grămadă. Asa că mai ușor cu aprobarea demersului doamnei, că tot necivilizat ești în opinia ei, doar pentru că ești moldovean. Și dacă vrem respect din partea altora, trebuie să ne respectăm noi. Atâta timp cât îi aprobam pe cei care ne blamează, vom fi mereu cei mai bețivi, cei mai needucati, cei mai puturoși etc. Și nu este deloc așa, marea majoritate sunt oameni de toată isprava. Dacă noi nu avem o părere buna despre noi, cum ne așteptăm să aibă alții?! Peste tot în țară sunt lichele si orice pădure are uscaturi, zice o vorbă înțeleaptă.

  • Nene ..Ai plecat din Bârlad și acu îți pute?
   Lasă că există și prin strainatati oameni certați cu bunul simt.Nu te simți atins pentru că nu știi să înțelegeți un text.Cucuona nu vorbește împotriva persoanelor lipsite de educație ci împotriva celor veniți din alte zone care sunt toți niste primitivi recent coborâți din copac.Alrfel nu ar spune că la la Brașov educația e „prin cordonul ombilical”.
   E putina dusa iar matale daca nu te simți probabil suferi de analfabetism funcțional.
   PS Un bârlădean.

 9. Da…nu I de mirare lipsa de asumare a vasluienilor e ceva notoriu…dar la ce sa te aștepți la niște țărani încălțați cu fesul..care mai ieri părăseau păpușoi prin Rediu, Bahnari….Pt curiozitatea voastra Vasluiul e singurul oraș locuit de țărani care e si resedinta de județ. În rest sanatate și virtute..sa aveti cea bea și……sa nu uitați lozinca din anii „70 despre Vaslui..” Cioara și vioara”.

 10. Nu-i vreun merit personal faptul că te-ai născut într-un loc anume. Dacă ești civilizat, ești civilizat și fiind din Vaslui, Galați sau de oriunde din România. Ești civilizat la tine în oraș/judet sau oriunde in lume. Dacă privești obiectiv, doamna cam are dreptate.

 11. Stimata doamna,
  Va poftesc in vaslui sa aruncati un gunoi pe jos sau sa incalcati ceva din ghidul dvs.
  Veti fi apostrofata si chiar amendata.
  Avem cei 7 ani de acasa mai de folos decat ghidul dvs, ani pe care daca i-ati fi avut v-ar fi impiedicat sa jigniti pe atata lume.

 12. Te felicit stimată doamnă pentru curajul de a pune punctul pe ” i”. Restul comentariilor sunt de prisos. Adevărul, in general, deranjează.

  • Și adevărul e că civilizația sau educația se transmite prin cordonul ombilical.
   Nu adevărul supără in cazul de față ci prostia deghizata în educație și bune intenții.Altfel ați înțelege că e o absurditate sa crezi că doar fiind nascut într-un loc ești civilizat.Doamna pe care o aprobati a identificat niste probleme in societate fără să înțeleagă macar un pic o cauza a lor.Persoanele lipsite de educație și respect sunt de fapt problema.La fel că doamna și ca persoanele care o susțin.Voi sunteți parte a problemei de fapt.

 13. Ca o brasoveanca autohtona ce sunteti , cu siguranta un astfel de ghid v a fost de folos si dumneavoastra , la inceput. Iar vasluienii din Brasov precis duc dorul orasului lor linistit ,curat si plin de flori .N aveti in tot Brasovul ,parcuri curate si frumoase ca n Vaslui poftiti de le vizitati ! Dar luati va si ghidul cu dumneavoastra , va rugam ,o sa va fie util !

 14. Cred ca nu ați fost niciodată în Vaslui. E un oraș super frumos și curat. Merita sa îl vizitați. Oamenii sunt calzi, primitori și respectosi. Nu cred ca moldovenii va fac mizerie în orașul dv. Mai căutați printre voi si chiar la tine vorbitorule. E posibil sa va înșelați. Păcat ca ati rămas cu astfel de mentalități.

 15. Imagineaza-ti că cei care îți aruncă gunoaie pe jos sunt niste refugiați ucraineni.Lor le ștergeți și pantofii,ii cazați gratis in pensiuni și aveți grijă să le fie mâncarea calda.Ipocrotilor.Ca sa nu zic inculților și limitatilor.Pentru că doar niste primitivi pot crede asemenea aberații precum aceasta „Duamna” care scrie fara să pună macar la îndoială prostii de care până și cel mai prost s-ar mira si feri daca nu ar fi orbit de răutate sau fanatism..
  Sunteți spălați bine pe creier iar când aveți probleme vi le cauzează asistații social,tiganii și cei din Vaslui nicidecum nu va trece prin cap că e vorba de educație și bun simț nu de un loc unde esti născut .Cum ar putea spune un om chiar oricât de incult ar fi el că „educația se transmite prin cordonul ombilical” …Cum Doamne iarta-ne poti afirma aceste lucruri și mai ales cum niste oameni chipurile normali la cap pot aproba asemenea prostii care în alte timpuri nu ar fi ajuns mai departe de doua garduri.?

 16. Saracii oameni cu minte slabă…Etichetând pe ceilalți crede că rezolva lucrurile..Pentru aceleași erori de logica au existat lagărele de exterminare..

 17. Eu…îi respect anumite puncte de vedere..prin care recomandă o conduita corectă a cetățenilor în societate..dar… nu și cea care duce spre discriminare.Cred că.. ar putea fi reclamată la Consiliul Național pentru Combatrera Discriminării..numai și pentru una din ele.Când turiștii români și străini vor trece pe la o poartă brașoveană să holbeze ochii și să citească:..în loc de „Câine rău”..„Am în gazdă un moldovean”!

  • … cuuum … cumm … ”EDUCAT-O” , de când ? Dar EDUCATO ce-ar avea ? Se scrie educat-o atunci când „-o” poate fi înlocuit cu pe ea.
   Ex. Am educat-o. (pe cine ? pe ea)
   Se scrie educato atunci când este un substantiv la cazul vocativ, sau mai simplu, când cuvântul poate fi folosit ca o formulă de adresare.

 18. Ce mizerie de articol. Nu ma incadrez in acest articol, dar l-am citit intamplator. Femeia aia comunista si frustrata se poate muta in padure daca nu e de acord cu prezenta altor oameni, indiferent de regiunea in care s-au nascut. Traim intr-o tara libera si fiecare poate alege orasul sau locul in care sa se stabileasca. Cine nu e de acord, sa se mute in Rusia.

 19. Scuze pentru greșeli punctuație,ortografie,etc…. Dar,puneți voi ….știți ce și cum. Salutari Doamnei din Brașov și scuzele noastre,a celor mulți din zonele nominalizate,cei ce știm sa ne respectam și sa va respectam in calitate de turiști.Și stimata Doamna,cred ca subsemnatul,a fost și am cheltuit mai mulți bani pe hotelurile și terasele din Centrul vechi,și am intrat de mai multe ori in Biserica Neagră decât mulți “ brasoveni” . Dar nu-mi pare rău.Și voi mai veni. Doamna,aveți cuvântul meu de vasluian,nu vin la ski,sau sporturi de iarna.Nu m-a pricep.Asta ca sa nu comentați ca vin la Dvs.in zona pentru asta. Cu toate ca pentru ASTA a lăsat Dumnezeu pe pământ o zona așa frumoasa. Fiți iubita. RUGĂMINTE: un vasluian ce se pricepe,poate trimite mai departe acest mesaj la un ziar local din BRAȘOV ; POATE CITEȘTE DOAMNA CTET.

 20. Iauzi mă, noi suntem Brașioveni de cand mama nea căcat. Toti sunt adunati de pe vremea lui Ceaușescu. Nu ca sunteti Brasoveni get-beget. O stire noua , Brasovenii au inventat bunele maniere si apa caldă. Pentru 2-3 prost crescuti includeti pe toata lumea. Doamna cu regulile pare ca asa a descoperit ea bunele maniere.

 21. SaaaaaaaaaarmaaaaaaaaaaCine știe ce înseamnă și Bancul in sine, este bătrân ca mine😂😂😂😂. Nu contează faptul ca este la a doua-treia generație de moldoveni mutați pentru industrializarea forțată a Brașovului,nici nu conteaza acum. Sau poate este Brașoveanca din moși strămoși .Nu este un merit personal nicicum.Doar “șansa” de a te naște la …sau in… Tenerife. Dar,ceea ce scrie,este perfect adevărat ; doar ca doza de “patriotism local”,este puțin exagerata. Sunt vasluian din moși strămoși după ramura maternă,și sunt și am fost mereu mândru de asta….nefiind meritul meu.Inclusiv când urmam cursuri de școala “bucureștene”. Dar putem demonstra,toți cei nominalizați de Doamna Coteț,ca nu suntem paria națiunii unite romane,brașovence,bucureștene,timișorene,etc…..Constănțenii,cei din Eforii,Cei de pe litoral,ce sa mai zică?…..

 22. Perfecta descriere. Merita făcute afișe și lipite în toate cartierele din Brașov. Are perfecta dreptate, femeia. S a umplut Brașov de venetici care, de acolo de unde vin, nu au avut nici minimum de educație, iar acele județe, la care face referire, sunt cele mai needucate. Cine bu știe cum arata Brașov in urmă cu 30 se ani, sa se abțină de la a se victimiza și de a găsi acest articol, rasist. Felicitări acestei femei! A uitat sa-i menționeze pe cei veniți din Bacău și pe cei din Argeș.

  • Ba dai mai taci din gura.Problema nu e asta.Ma abitin sa nu va insult.Problema e prostia argumentului in sine.Sa crezi tu că dosr cei veniți din alte județe îți crează ție probleme acolo în loc să vezi că prostia inclusiv a ta e cea care crează probleme.Omul prost la fel că aia care a postat ,la fel omul prost adică omul care aprobă prostiile astea.Nu prin prostie se îndepărtează prostia din lume ci prin înțelegere și inteligența.Daca exista probleme acestea nu sunt cauzate de persoane născute în altă parte ci sunt cauzate de persoane fără educație.Dar mesajul a prins în mintea unor persoane fără minte și pline de ura .

  • Tu, habar nu ai ce înseamnă, brașovean. Cu siguranță, tu, nu ești unul dintre ei. Fac pariu ca ești la cel mult a doua generație, prin Brașov. Toti se dau brașoveni, dar când sunt sărbători legale, Paștele, Crăciun etc., rămâne orașul gol, ca toți acești ” brașoveni”, pleacă sa sărbătorească acolo de unde se trag ei, nicidecum din Brașov.

   • Voi si la alcoolici sunteți peste „stranieri” , oțetari ca in zona aia eu rar am văzut :)))
    Nu zic ca e rea chestia asta, dar e o mârlănie de prost îngâmfat sa arați cu degetul pe alții când nici tu nu ești mai breaz, si care e baza la afirmațiile alea ? amenzi, sancțiuni politie? si atunci cum poți sa mănânci ca doar stranierii

   • Richard, nu te mai chinui sa le explici …..vrem nu vrem, trebuie sa convietuim alaturi de ei, in speranta ca macar urmasii lor vor deveni mai educati

    • Și noi trebuie să convetuim cu persoane fără inteligenta și educație precum persoana care a postat,precum persoanele care aprobă acestei prostii strigăte in gura mare pe feisbuc că doar după cum scrie Duamna ,e feisbuc nu pension.E feosbuc locul unde până și cel mai prost dintre prosti are ceva de spus.E locul pipitelor ,casatorite intre timp care tot își mai pozează buricul ,fundul din poziții de tragere, locul prostiei spuse tare și fără rușine ,locul unde boala se împrăștie mai rapid decât sănătatea .Unde urâtul e lăudat si frumosul aruncat la cos de oameni bine parfumați și educați dar care tot comportamentul unei maimuțe abia coborâte din copac îl au.Locul unde prostul e răsplătit pentru că e prost și se crede deștept.Locul inculților și a inculturii.Ce mai ,ce știm noi?Voi brașovenii nici violatori nu aveți ,nici crime ,nici tâlharii ,nici femei ușoare și destrăbălate ,prostituate nu aveti pentru că la voi prostia se transmite direct prin cordonul ombilical.

     • In ultima perioada au inceput sa apara si cei enumerati e dvs. Totusi nu inteleg, daca veniti la Brasov, banuiesc ca veniti ca sa traiti int-un loc mai civilizat, cu mai multe oportunitati , ca altfel ati ramane in locurile acelea, atunci de ce va atacati cand cineva are curaj sa spuna adevarul ?

    • Nu vin oamenii pentru civilizație ci pentru bani la fel cum voi sau rudele voaste au spălat de generatii babe la fund pentru un trai mai bun.
     Adevărul?
     Si care e adevărul?
     Că voi brașovenii direct din burta mamelor voastre va nașteti cu bunele maniere și că toți cei care locuiesc în alte zone din țară sunt niste primitivi care trebuie sa va dovedească voua că merită să trăiască în România.Huo bai agaricilor.Ca sunteți români ,aceeași români ,adica aceeași țigani ai Europei cum sunteți numiți când plecați peste hotare.Da patriotismul afara din voi fara să înțelegeți că sunteți divizați împotriva României și aduceți de tot tara asta la sapa de lemn.
     Lasă ca au început sa sosească africanii și indienii in România și o să vă f nevestele și fiicele și aia sunt mai buni decât moldovenii ..In curând veți fi toți niste indieni.

     • Dovada de buna crestere si bune maniere reiese si din felul in care comentati, doar cu jigniri si vocabular de mahala. Tocmai despre adevarul asta vorbeam, veniti in Brasov cu genul acesta de atitudine si daca vi se atrage atentia, jigniti ! Asta este nu avem incotro, trebuie sa traim alaturi de cei care nu accepta sa fie educati ( nu ma refer la toti cei care vin din Moldova, Oltenia…etc. – sunt si oameni cu bun simt si buna crestere, cum de altfel sunt si brasoveni nesimtiti ) dar cei care se „ataca” sunt exact acele persoane carora le lipseste bunul simt si care din pacate sunt majoritare printre cei veniti la Brasov !

    • Lasă-ne nene cu dovada de buna creștere.Oamenii încă au răspuns frumos.Daca eu as spune că fiicele voastre sunt niste prostituate pentru că afară una din trei prostituate sunt romance cum ar fi?
     Stați liniștiți că deja sunteți și voi ăștia din Brașov țiganii Europei,hoții și asistații social.
     Nu va convine cand sunteți tratati așa când mergeți prin alte țări nu?
     Pai atunci va buricati și sariti in sus că sunteți europeni și că aveți drepturi dar aici în tara noastră îndrăzniti sa ne discriminați noi pe voi și aveți pretenția să vă răspundem frumos?
     Întâi respectați și pe urmă cereți respect.

     • Personal cand am fost in alte tari am fost tratat foarte bine, in niciun fel discriminat sau catalogat ca si tigan, hot, asistat sau cum mai spuneti dvs. , probabil pentru faptul ca m-am comportat civilizat si cu respect. Daca cei din vest catalogheaza la modul general romanii ca fiind o natie de hoti, asistati sau cum mai spuneti dvs. este si datorita faptului ca s-au lovit acolo de exact genul acesta de persoane, care au mers acolo si nu s-au comportat adecvat. Exact acelasi lucru se intampla acum si in Brasov, unii din cei care au venit nu se comporta cum ar trebui si atunci eticheta se pune oarecum la modul general !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.