23.7 C
Vaslui
27-iun.-2022

Ungaria a declarat stare de război, din cauza situaţiei din Ucraina. Decizie fără precedent luată de Viktor Orban

Premierul ungar Viktor Orbán a declarat stare de urgență imediat după formarea noului său guvern, scrie Bloomberg. Măsura va intra în vigoare miercuri, la miezul nopţii.

Starea de urgență, un nou instrument aprobat de Parlamentul de la Budapesta, a intrat în vigoare la miezul nopții și va oferi guvernului „spațiu de manevră și capacitatea de a reacționa imediat” la consecințele războiului din Ucraina vecină, a spus Viktor Orban, într-un mesaj video postat pe pagina lui de Facebook. Guvernul va anunța primele măsuri de urgență miercuri, a adăugat el.

„Guvernul, folosind dreptul său din Legea fundamentală, va declara stare de război de astăzi de la miezul nopții. La fel ca starea de urgență impusă în timpul epidemiei, aceasta va permite guvernului să reacționeze imediat și să protejeze Ungaria și familiile maghiare prin toate mijloacele posibile. Mâine, vă voi informa despre primele noastre decizii„, a transmis premierul Viktor Orban, pe pagina sa de Facebook…https://www.bzi.ro/ungaria-a-declarat-stare-de-razboi-din-cauza-situatiei-din-ucraina-decizie-fara-precedent-luata-de-viktor-orban-4460844?utm_source=website&utm_medium=top-stiri

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here