spot_imgspot_img
3.5 C
Vaslui
21-feb.-2024

Ungurii propun înfiinţarea unor lagăre pentru romi. Spaniolii vor să-i trimită în ţările de origine (VIDEO)

- Advertisement -

Spaniolii vor să preia modelul francez şi să îi trimită în ţara de origine pe romii de la ei din ţară. Televiziunea Antena Tres a realizat un reportaj la cea mai mare tabără de romi români din Spania, în locul cunoscut în Madrid drept „Coteţul”. Ungurii se pare că s-au gândit la o soluţie extremă. Partidul extremist IOBIC propune înfiinţarea unor lagăre, supravegheate permanent de poliţie. La periferia Madridului 800 de români de etnie rromă traiesc cu teama că ar putea avea soarta celor din Franţa.

Spaniolii nu au avut probleme
majore cu rromii. Dar modelul francez al expulzărilor începe să fie tentant. Pe mulţi dintre ei, ţiganii spanioli îi ajută să supravieţuiască.

Cine crede că spaniolii sau francezii au o problemă cu rromii, nu ştie ce plănuieşte partidul de extremă dreaptă ungar Jobbik. Formaţiunea propune ca romii care sunt consideraţi ameninţare pentru siguranţa publică să trăiască în lagăre, de maximă securitate. Unii chiar pe viaţă.

Szegedi, vicepreşedintele Jobbik, lucreză la un proiect prin care rromii care comit infracţiuni ar fi forţaţi să-şi părăsească locuinţele şi să se mute cu întreaga familie
în „lagărele” ungare.

Szegedi s-a făcut cunoscut în Europa prin participarea la şedinţele Parlamentului european în uniforma formaţiunii paramilitare interzise Garda Ungară, grupare înfiinţată şi promovată chiar de Jobbik.

Formaţiunea ilegală activează şi în România sub numele
de Plutonul Secuiesc.

Antena3.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.