spot_imgspot_img
14.6 C
Vaslui
25-sept.-2023

Uniformele scolare impart profesorii si parintii in doua tabere

- Advertisement -

Hulite timp de ani intregi de catre tineri, dar dorite, cu o oarecare nostalgie, de multi dintre parinti si profesori, uniformele scolare ar putea deveni tinuta „standard” a elevilor.

Uniformele scolare ar putea sa devina din nou obligatorii, in ciuda faptului ca noua lege a Educatiei nu face nici o trimitere in acest sens. Prevederea este cuprinsa intr-un proiect de lege ce apartine deputatului PDL Cezar Preda, act normativ ce ii are in vizor pe scolarii din clasele primare si gimnaziu. Acesta sustine ca tipul de uniforma ar urma sa fie stabilit de fiecare scoala in parte, nefiind vorba despre un costum identic in toate unitatile de invatamant.

Din cele declarate de inspectorul scolar Daniel Bucataru, purtator de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), la nivelul judetului, acolo unde sunt uniforme, acestea sunt pe clase. „Singura unitate scolara unde toti elevii au uniforma este Grupul Scolar Regina din municipiul Dorohoi. Mai sunt cateva clase de la Liceul Nicolae Iorga unde sunt uniforme, iar la celelalte unitati scolare, acolo unde sunt, au fost acceptate doar la clasele primare. In aceasta ultima situatie sunt la nivel de clasa, uniforma nefiind aceeasi la nivel de scoala”, a spus Daniel Bucataru. Acesta a mentionat ca la nivelul invatamantului botosanean nu se poate vorbi despre unitati scolare cu traditie in ceea ce priveste uniforma scolara.

Egalitate intre elevi sau limitare a libertatii de expresie a copilului?

Initiativa a impartit deja profesorii si parintii in doua tabere. Cei mai multi cred ca pastrarea uniformelor scolare reprezinta o economie la bugetul familiei. In plus, o tinuta obligatorie unica ii face egali pe copiii care provin din clase sociale diferite. In tabara adversa, parintii considera tinuta de scoala obligatorie o limitare a libertatii de expresie a copilului. Reintroducerea uniformelor scolare ar putea intra in vigoare cu inceputul anului scolar 2011-2012, daca actul normativ va fi promulgat in sesiunea parlamentara din aceasta primavara.

evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.