Unii la bal, alții la spital. Petrecerile continuă, în deplină ignorare a restricțiilor din pandemie

În timp ce sute de pacienți se chinuie să respire la terapie intensivă, alte sute de oameni se comportă de parcă nici nu ar fi pandemie. Își joacă sănătatea, a lor și a celor dragi, la ruleta rusească. În ultimele zile, de când autoritățile au interzis total evenimentele private, sute de oameni s-au strâns  la petreceri sau la tot felul de adunări la care au sfidat total regulile și pericolul infectării cu noul coronavirus. Și în timp ce unii petrec nepăsători, ambulanțele stau la coadă în curțile spitalelor, iar medicii plâng de epuizare.

Drifturi la Băneasa

Imagini surprinse vineri seara, în parcarea unui centru comercial din zona Băneasa, din București, arată sute de tineri care se adunaseră să privească drifturi, ignorând pericolul infectării. Stăteau unii lângă alții, fără să respecte distanța și fără să poarte măști de protecție. Polițiștii au ajuns acolo, dar au reușit să legitimeze și să amendeze doar câțiva oameni, pe ceilați susținând că încearcă încă să îi identifice.

Dans în Centrul Vechi

Au uitat de pandemie și alte zeci de oameni care au dansat înghesuiți, joi noapte, la o terasă din Centrul Vechi al Capitalei. A doua zi, poliția a anunțat că l-a amendat pe administratorul localului și că încearcă să îi identifice și pe petrecăreți. Anchetatorii au deschis și un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Ignorarea regulilor vine în contextul în care Bucureștiul este pe primul loc în topul îmbolnăvirilor zilnice cu COVID-19.

Nunta dintre o asistentă la ATI și un polițist s-a încheiat cu dosar penal

nuntă din Bihor s-a terminat cu dosar penal și pacienți infectați cu noul coronavirus. Mireasa este asistentă ATI, iar mirele, polițist. Cei doi s-au ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. La petrecerea lor au fost aproximativ 100 de persoane, într-un local din orașul Marghita, județul Bihor. Ca să poată reveni la muncă după petrecere, mireasa și-a făcut testul COVID-19, iar rezultatul a ieșit pozitiv. Fiindcă nu a prezentat simptome specifice bolii, mireasa a fost trimisă acasă de colegii doctori, în izolare la domiciliu. Și invitații de la nuntă se pot aștepta acum să fie băgați în carantină. …https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/unii-la-bal-altii-la-spital-petrecerile-continua-in-deplina-ignorare-a-restrictiilor-din-pandemie-1386295
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ