31.1 C
Vaslui
01-iul.-2022

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Vaslui, modernizată cu peste 18 milioane de lei

INVESTIȚIE… Valoarea proiectului, conform contractului, este de 16.875.637 lei cu TVA inclus pentru construcție și 2.117.150 lei fără TVA pentru echipamente medicale. Prin urmare, pe lângă corpul nou de clădire, Unitatea de Primiri Urgențe va fi dotată și cu 84 de aparate și echipamente.

START… Spitalul Județean de Urgență Vaslui a predat, către constructor, amplasamentul pe care se va realiza lucrarea de extindere a Unității de Primiri Urgențe, o investiție extrem de importantă, care se ridică la aproximativ 18 milioane de lei. După finalizarea lucrărilor, cadrele medicale din UPU vor avea condiții de muncă demne de spitalele din vestul Europei. Pacienții vor fi tratați cu aparatură de ultimă generație, iar aparținătorii lor vor beneficia de spații adecvate de așteptare în așa fel încât să nu mai stea în picioare, pe holuri.

Trebuie precizat că principalii beneficiari ai investiției sunt cei peste 50.000 de pacienți care, anual, trec pe la UPU Vaslui. Conform conducerii spitalului, valoarea proiectului, conform contractului, este de 16.875.637 lei cu TVA inclus pentru construcție și 2.117.150 lei fără TVA pentru echipamente medicale. Prin urmare, pe lângă corpul nou de clădire, Unitatea de Primiri Urgențe va fi dotată și cu 84 de aparate și echipamente, astfel încât actul medical să fie cât mai calitativ. Contractul de finanțare prin POR 2014-2020 a fost semnat în luna martie 2019, iar termenul final de implementare a proiectului este 31 mai 2023. Firma care se va ocupa de construirea noului corp de clădire este SC Pavmir Agro SRL din Galați. La finalizarea investițiilor, cadrele medicale din UPU vor avea condiții de muncă asemănătoare cu cele din spitalele din vestul Europei. Prin implementarea acestui proiect se vor asigura circuitele pentru dirijarea pacienților; se va accentua supravegherea eficace a pacienților și se va dota unitatea cu aparatură medicală performantă pentru diagnosticarea rapidă a bolnavilor. Și cei peste 150 de aparținători ai pacienților care zilnic se prezintă la UPU vor avea spații adecvate de așteptare, precum și condiții optime pentru a primi servicii suport de consiliere și sprijin. Cu ocazia demarării acestor lucrări, conducerea unității sanitare atrage atenția asupra faptului că accesul în curtea spitalului va fi restricționat, iar parcarea în curte, atât pentru vizitatori cât și pentru reprezentanți medicali se va realiza doar în cazuri excepționale.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

 1. V-au adus mai multe ventilatoare (plamani de fier) sa omorati si mai multi oameni la urmatoarea varianta de verus imaginar planificata de finanta mondiala evreiasca ?

  • Ventilatoarele se folosesc pentru aia care vin la spital si nu pot respira singur.

   Cat de idiot sa fii sa debitezi fara sa gandesti catusi de putin ?!

 2. În sfârșit ceva concret pentru pacienți , pentru sănătate și pentru cei care lucrează acolo!
  Dacă îi interesa soarta oamenilor, puteau să dărâme și SPITALUL VECHI-care este de fapt, STRĂVECHI, cu 120 de ani vechime și să construiască unul nou!
  Mai trebuie să treacă încă 32 de ani și pentru acesta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here