spot_imgspot_img
13.2 C
Vaslui
26-feb.-2024

Uniunea Europeană oferă 90 milioane de euro Moldovei

- Advertisement -

Republicii Moldova urmeaza sa i se acorde un grant de pana la 90 milioane de euro, masura menita sa contracareze efectele crizei financiare, potrivit votului de marti al Parlamentului European, informeaza un comunicat.

Deputatii europeni au sprijinit cu o majoritate larga raportul elaborat de Iuliu Winkler, fiind adoptat prin vot cu apel nominal (590 voturi pentru, 26 impotriva si 29 de abtineri).

Aceasta asistenta financiara va ajuta Chisinaul sa consolideze deficitul balantei de plati si sa suplimenteze sprijinul oferit deja de Banca Mondiala si FMI si alte surse bilaterale. Banii vor fi transferati in trei sau patru rate: doua rate in 2010 si una sau doua in 2011.

Deputatii europeni au insistat ca Parlamentul European sa fie informat cu regularitate de catre Comisia Europeana cu privire la gestionarea asistentei in conformitate cu principiile eficientei, transparentei si responsabilitatii.

In noiembrie 2009, Parlamentul European a aprobat un sprijin macro-financiar pentru Serbia (200 milioane euro sub forma de imprumut), Bosnia si Hertegovina (100 milioane euro, imprumut), Armenia (65 milioane euro imprumut si 35 milioane euro grant), si Georgia (46 milioane euro, grant).

In mai 2010, deputatii europeni au aprobat asistenta macro-financiara in beneficiul Ucrainei (500 milioane euro, sub forma de imprumut).

Sursa: Hotnews.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

113 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.