spot_img
27.7 C
Vaslui
22-iul.-2024
spot_img

Universităţile americane sunt cele mai bune din lume

- Advertisement -

Universităţile din SUA ocupă primele cinci poziţii şi un total de 72 într-un clasament mondial cu 200 de instituţii de învăţământ superior, realizat de revista „Times Higher Education” (THE) şi dat publicităţii ieri.

Prima universitate europeană, alta decât una britanică, este Swiss Federal Institute of Technology din Zürich, care ocupă locul 15. Ajuns anul acesta la cea de-a şasea ediţie, topul include în ediţia din 2010 şi universităţi din China (locul 21) şi Coreea de Sud (locul 28). Asta deoarce criteriile de departajare au fost diversificate şi au inclus, pe lângă cele clasice – reputaţia -, şi aspecte precum ponderea cercetării în activitatea respectivelor instituţii.
Lista compilată de THE diferă însă radical de clasamentul realizat de firma de consultanţă QS şi publicat săptămâna trecută, în care Universitatea Cambridge, din Marea Britanie, ocupă primul loc, secundată de Universitatea Harvard.

Estul Europei este absent

Clasamentul dat publicităţii ieri este dominat de universităţi de limbă engleză. În Topul 20, de exemplu, institutul din Zürich este singura instituţie de învăţământ superior dintr-o ţară în care limba engleză nu este limbă maternă.

Clasamentul la nivel european se deschide cu trei universităţi britanice, dar nu include nicio şcoală superioară din estul Europei. Nici Italia nu este reprezentată în topul european care include 82 de poziţii, în timp ce onoarea Spaniei este salvată anul acesta de două universităţi.

Doar două universităţi africane, cea din Alexandria, Egipt, şi cea din Cape Town, Africa de Sud, au intrat în clasamentul mondial. Australia şi Noua Zeelandă au şapte şi, respectiv, o universitate în topul THE. America de Sud nu este reprezentată în clasamentul care este închis de Universitatea de Ştiinţe Agricole din Uppsala, Suedia.

ETICHETA

Cele mai bune 15 universităţi

evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

223 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.