UNPR Bârlad vrea titlul de “Cetãtean de Onoare” pentru doi fosti sportivi de performantã din Bârlad

INITIATIVÃ LÃUDABILÃ Marius Panica, presedinte al organizatiei UNPR Bârlad, si deputat Sergiu Vizitiu, presedintele UNPR Vaslui, vor sã propunã Consiliului Local Municipal Bârlad si primarului Constantin Constantinescu sã confere titlul de “Cetãtean de Onoare al municipiului Bârlad” pentru doi fosti sportivi nãscuti si crescuti în Bârlad: Nicolae Taga si Iulian Vizitiu. Ambii au fost canotori în lotul national si au reprezentat cu cinste România la Barcelona, în 1992, unde au obtinut titlul de campion olimpic si vicecampion olimpic.

O initiativã demnã de a fi luatã în considerare de cãtre autoritãtile locale bârlãdene este aceea a UNPR Bârlad, initiativã care va fi pe masa edililor bârlãdeni în cel mai scurt timp. Marius Panica, presedintele UNPR Bârlad si Sergiu Vizitiu, deputat si presedinte al UNPR Vaslui, vor ca cei doi sportivi, canotorii Nicolae Taga si Iulian Vizitiu, sã intre în rândul cetãtenilor de onoare ai Bârladului. “UNPR Bârlad nu uitã pe cei care au reprezentat cu cinste România si implicit Bârladul pe toate meridianele lumii. Noi credem cã acesti bârlãdeni nu trebuie uitati si copiii nostri trebuie sã stie cã ei reprezintã cu adevãrat municipiul Bârlad si bârlãdenii. Am si sustinerea deputatului Sergiu Vizitiu în acest demers pe care vreau sã-l întreprind în cel mai scurt timp la CLM Bârlad si la domnul primar”, a spus Marius Panica.

Campion olimpic si multiplu campion mondial

Nicolae Taga (n. 12 aprilie 1967, Avrãmesti, Vaslui) este un fost canotor român, laureat cu aur si bronz la Barcelona, în 1992. Rezultatele obtinute: campion olimpic – Barcelona 1992, vicecampion olimpic – Barcelona 1992, multiplu campion mondial. A fost decorat de presedintele României cu Meritul Sportiv clasa I. Nicolae Taga si-a început cariera la varsta de 16 ani, fiind selectat din orasul Bârlad, mergând apoi la Bucuresti. Dupã câtiva ani, a fost selectat la lotul national. Si-a desfãsurat activitatea la Clubul Sportiv “Dinamo”. Acesta a avut o tentativã de a pleca la Clubul Sportiv “Steaua”, dar s-a întors dupã un scurt timp la Clubul Sportiv “Dinamo”. Nicolae Taga a obtinut titlul de campion în 1992 în barca de 4Â1, împreunã cu Viorel Talapan, Dimitrie Popescu, Iulicã Ruican si Dumitru Rãducanu. În prezent, activeazã la Clubul Sportiv “Dimano”, ca antrenor si ca arbitru în marile competitii mondiale de canotaj.

Palmares de invidiat

Comisarul Iulian Vizitiu îsi desfãsoarã activitatea la Politia Galati si putini stiu cã este un fost vicecampion olimpic la Barcelona, în 1992. Este nãscut la Bârlad si a absolvit Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza”, promotia 1998. Este cãsãtorit si are o fetitã. În anul 1992, echipa României a ratat aurul olimpic la proba de 8Â1 la numai 14 zecimi de secundã. În barca medaliatã cu argint s-a aflat si Ioan Iulian Vizitiu, actualmente comisar la Serviciul Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Galati. Comisarul Iulian Vizitiu are un palmares de invidiat si care ar face mândru orice sportiv: campion mondial de juniori, titlu obtinut la Milano la proba de 2Â1, în 1988, în 1991 a obtinut locul patru la Viena, la Mondiale. A urmat Olimpiada, argintul de la Mondiale din 1993 – de la Rudnice, din fosta Cehoslovacie, campion mondial universitar – în 1993, la Buffalo, în Statele Unite, în 1994 a luat bronzul la Mondiale, la Indianapolis.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ