26 C
Vaslui
16-aug.-2022

Unui deținut din Japonia i s-a interzis să poarte ochelari pentru că îi dădeau „un aer ameninţător” care putea „declanşa bătăi”

- Advertisement -

O închisoare japoneză care i-a interzis unui deţinut să-şi poarte ochelarii pe motiv că aceştia îi dădeau „un aer ameninţător” a intrat în vizorul unei asociaţii de avocaţi, care a calificat decizia drept o încălcare a drepturilor omului.

Închisoarea Tsukigata din prefectura Hokkaido, în nordul Japoniei, l-a împiedicat pe un deţinut să-şi aducă ochelarii de vedere cu jumătate de ramă – având doar o bară argintie în partea de sus – în timp ce îşi ispăşea pedeapsa, a declarat Asociaţia Baroului din Sapporo, care a adresat un protest instituţiei.

Închisoarea a interzis purtarea respectivilor ochelari deoarece „îi dădeau bărbatului un aer ameninţător” care putea „intimida” alţi deţinuţi şi „declanşa comportamente indisciplinate, cum ar fi bătăi şi intimidări”, a adăugat grupul de avocaţi, informează Agerpres.

Contactat de AFP, un oficial al închisorii a apărat respectiva decizie. „Considerăm că nu există nimic ilegal sau nedrept în modul în care am gestionat situaţia”, a precizat el, refuzând să fie identificat din cauza politicii interne a închisorii…https://www.digi24.ro/stiri/externe/unui-detinut-din-japonia-i-s-a-interzis-sa-poarte-ochelari-pentru-ca-ii-dadeau-un-aer-amenintator-care-putea-declansa-batai-2035217

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.