5.3 C
Vaslui
27-nov.-2022

Unul dintre evadatii moldoveni a fost prins dupã o noapte de cãutãri (video)

- Advertisement -

CAPTURAT Ion Nica, unul dintre cei doi moldoveni evadati de sub nasul politistilor vasluieni, a fost prins în Iasi. Acesta era la micã distantã de Gara din Iasi, pe trotuar, si a fost retinut înainte de a reusi sã se urce într-un microbuz cu destinatia Ungheni. În acelasi timp, în cadrul IPJ Vaslui a fost demaratã o anchetã care sã stabileascã cine se face vinovat de fuga de sub escortã a celor doi moldoveni.

Ion Nica, unul dintre cei doi moldoveni evadati de sub paza politistilor vasluieni, a fost prins. Acesta a fost observat de cãtre un politist pe trotuar, la micã distantã de Gara Iasi, în timp ce astepta un microbuz cu destinatia Ungheni. “Evadatul nu a opus rezistentã, a fost retinut si dus la audieri pentru ca politistii sã afle motivele evadãrii, cum au reusit acest lucru si ce aveau de gând sã facã cei doi”, a declarat purtãtorul de cuvânt al politiei iesene. Politistii ieseni, sprijiniti de cei de la IPJ Vaslui sunt în continuare în alertã pentru a da si de urma celuilalt evadat, Ion Tigãnescu, care nu a fost prins, deocamdatã. În paralel, conducerea IPJ Vaslui a demarat o anchetã care sã stabileascã vina fiecãruia dintre cei trei politisti vasluieni de sub nasul cãrora au evadat moldovenii. Reamintim cã cei doi basarabeni au fugit de sub paza politistilor dupã ce au iesit din sala de judecatã a Curtii de Apel Iasi. Cei doi fuseserã arestati la începutul lunii martie, în baza unor mandate europene de arestare emise de cãtre autoritãtile judiciare din Elvetia, respectiv, Portugalia. În momentul în care au încercat sã intre în România, acestia au fost arestati si dusi în arestul IPJ Vaslui. Luni au fost scosi si dusi la Iasi pentru prelungirea mandatelor de arestare si demararea procedurilor de extrãdare. Dupã ce au reusit sã fugã de sub nasul politistilor care le asigurau paza, a fost datã alarma si numeroase efective de politisti din judetele Iasi si Vaslui au început cãutãrile. Dupã aproximativ 24 de ore, a fost prins cel mai tânãr dintre evadati, Ion Nica, de 29 de ani, iar celãlalt, Ion Tigãnescu, de 38 de ani, este cãutat în continuare.

Ion Nica, pericol public în Elvetia

HOT PERICULOS Chiar dacã, pe teritoriul Republicii Moldova sau al României, Ion Nica nu a sãvârsit nicio faptã de naturã penalã, în Elvetia, acesta avea un cazier impresionant. Moldoveanul era cercetat de autoritãtile judiciare elvetiene dupã ce a furat mai multe safe-uri din incinta unor societãti comerciale si douã autoturisme. Pe acestea din urmã le-a condus dupã ce a schimbat numerele de înmatriculare cu altele furate. Ba mai mult, Nica nici nu avea permis de conducere. Dupã ce a fost retinut de politistii ieseni, acesta a fost condus în arest urmând sã fie predat politistilor vasluieni. Dacã, pânã ieri, pe numele moldoveanului exista doar mandatul international de extrãdare, acum acesta va fi cercetat si judecat pentru evadare si riscã o pedeapsã între 6 luni si 3 ani de închisoare. Astfel, dupã lege, predarea acestuia cãtre autoritãtile elvetiene ar putea fi amânatã pânã se va judeca infractiunea de evadare, iar în cazul în care va fi condamnat la închisoare cu executare, predarea se va face dupã executarea pedepsei sau la eliberarea conditionatã a moldoveanului. Nica va ajunge din nou în arestul IPJ Vaslui si, de fiecare datã când se va judeca un termen în procesul acestuia la Curtea de Apel, va fi adus de la Vaslui la Iasi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.