-0.7 C
Vaslui
01-dec.-2022

Unul dintre frații criminali de la Huși, dansuri pe manele pe străzi, spre stupoarea localnicilor (VIDEO)

- Advertisement -
ÎNTREBĂRI… Filmulețul în care Valentin Gheorghiu dansează pe străzile din oraș este însoțit de mesaje potrivit cărora Justiția nu ar face dreptate și îi lasă liberi pe asemenea ucigași.

CONTROVERSE… Câteva imagini cu unul dintre frații tâlhari de la Huși, cei care, în septembrie anul curent, au ucis un bărbat de 29 de ani, în locuința din care voiau să fure bunuri și bani, fac mare vâlvă pe internet. Filmulețul în care Valentin Gheorghiu dansează pe străzile din oraș este însoțit de mesaje potrivit cărora Justiția nu ar face dreptate și îi lasă liberi pe asemenea ucigași. Anchetatorii însă spun însă ferm faptul că cei doi indivizi sunt arestați preventiv și se află în spatele gratiilor, iar imaginile pot fi mai vechi, nicidecum făcute în intervalul de timp de la tâlhăria urmată de moartea victimei, până în prezent. Același lucru confirmă și avocații: „În data de 10 octombrie 2022, instanța Tribunalului Vaslui a admis propunerea procurorilor de a prelungi cu încă 30 de zile arestarea preventivă a ambilor frați. Și pot să vă spun cu certitudine că nici măcar nu au depus vreo contestație, ceea ce arată că ei nici nu își doresc să fie eliberați. Am văzut și noi mesajele care circulă, dar cetățenii trebuie să aibă încredere că Justiția nu lasă liberi oameni care prezintă un asemenea grad de pericol public”, spun avocații.

Frații Gheorghiu, Marcel și Valentin, sunt după gratii, în arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie urmată de moartea victimei. Numai că în ultimele zile, mai multe filmulețe care îl arătau pe unul dintre ei în diferite ipostaze, ba plimbându-se prin Huși, ba dansând pe străzile din oraș, au fost distribuite, cu un mesaj de atenționare. „Fiți atenți, filmarea e de aseară. Au omorât băiatul care stătea la garsonieră pe Ștefan cel Mare, el și frate-său, iar acum ăsta e liber, n-are nicio treabă. Justiția nu își face datoria. Oamenii stau cu frică în case”, au fost reacțiile localnicilor. Imaginile în cauză au fost distribuite pe diferite rețele de socializare și au stârnit discuții ample, iar unii erau ferm convinși că unul dintre frații acuzați de o faptă deosebit de gravă, ar fi fost lăsat liber.

„Justiția nu lasă liberi oameni care prezintă un asemenea grad de pericol public”

„În data de 10 octombrie 2022, instanța Tribunalului Vaslui a admis propunerea procurorilor de a prelungi cu încă 30 de zile arestarea preventivă a ambilor frați. Și pot să vă spun cu certitudine că nici măcar nu au depus vreo contestație, ceea ce arată că ei nici nu își doresc să fie eliberați. Am văzut și noi mesajele și videoclipurile care circulă pe internet, dar oamenii trebuie să aibă încredere că Justiția nu lasă liberi oameni care prezintă un asemenea grad de pericol public. Nu ar fi posibil așa ceva. Cei doi indivizi sunt arestați chiar de a doua zi după ce au comis fapta și nu li s-a mai dat drumul. Cel mai probabil, imaginile sunt de dinainte de a fi încarcerați preventiv”, spun avocații.

Hușenii trebuie să știe că frații Gheorghiu nici nu vor să iasă din penitenciar, în prag de iarnă. Se bucură de cazare, căldură și masă, toate gratuite

Marcel Gheorghiu

De reamintit că frații Marcel și Valentin Gheorghiu, de 30 și, respectiv, 31 de ani, sunt principalii suspecți în comiterea unei tâlhării urmare de moartea victimei, un bărbat de 29 de ani. Omul se afla în garsonierea închiriată pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Huși, împreună cu soția și copilul lor. În toiul nopții, femeia a auzit zgomote și s-a trezit, descoperindu-i în locuință pe frații Gheorghiu, care pătrunseseră în imobil pe geamul de la baie. Speriată, aceasta și-a strigat soțul. Omul le-a deschis ușa și a vrut să îi dea afară din casă pe indivizi, însă, la ieșire, unul dintre ei a scos un cuțit și l-a înjunghiat pe bărbat. Lovitura a fost gravă, astfel că tânărul a murit. În fața anchetatorilor, cei doi frați au încercat să dea vina unul pe altul pentru atacul cu cuțitul. Au recunoscut într-un final că intenția lor era să o jefuiască pe femeie, întrucât aveau informații că soțul ei îi trimitea diverse sume de bani din Germania, unde avea loc de muncă. Nu ar fi știut cei doi indivizi că bărbatul revenise acasă și se afla în imobil în noaptea atacului. Au fost arestați preventiv, iar cei care îi cunosc și știu că dormeau pe străzi și căutau mâncare prin containere cred că, de fapt, acesta ar fi fost și scopul lor, să ajungă la închisoare, unde au cazare și masă asigurată. Drept dovadă, când un avocat din oficiu a contestat hotărârea privind arestarea preventivă, cei doi i-au spus judecătorului că ei nu vor să plece din închisoare, așa că își retrag contestația. Ulterior, pe 10 octombrie, măsura arestului preventiv a fost prelungită, iar cei doi sunt după gratii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. nu ii mai tine in inchisoare pe banii contbililor! La munca nu se poate????
    munca nu e de ei dar ce e . numa sa stea trantorii ale societati??
    conducerile penitencirului sa ii scoata la maturat la santuri peste tot.
    de ce sa platim noi sa tinem aceste putori animalice la puscarie degeaba cald bine papa bun de ce? pline puscariile de putori care bate lumea
    un purias are masa mai mare pe zi ca la spitalele romania nu mai dorimi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.