spot_imgspot_img
22.4 C
Vaslui
15-apr.-2024

Unul dintre hușenii arestați în cazul de viol al minorelor din centrul DGASPC, acuzat că se făcuse „pește” și le găsea clienți fetelor

- Advertisement -

URMĂRI… Cei cinci indivizi din Huși, acuzați de viol în formă continuată, după ce, vreme de jumătate de an, au batjocorit trei minore dintr-un centru local de tip familial, aparținând DGASPC Vaslui, vor rămâne după gratii. Arestați preventiv pe 16 februarie, la propunerea procurorului din cadrul Parchetului de lângă Judecătoria Huși, bărbații cu vârste între 25 și 38 de ani au contestat măsura, vrând să obțină arest la domiciliu sau control judiciar. Instanța Tribunalului Vaslui însă a fost fermă și le-a respins solicitările. Interesante sunt detaliile care ies la iveală, după arestarea celor cinci hușeni. Unul dintre ei, Petru Mîncaciu, este acuzat că anul trecut s-a transformat într-un fel de „pește” al celor trei minore cu vârste între 13 și 15 ani și el le-a traficat pe fete. Așa au ajuns copilele să întrețină relații sexuale cu ceilalți patru localnici.

Cei cinci inculpați de la Huși au încercat să „convingă” instanța că minorele aflate în grija statului erau, de fapt, „prostituate”. Avându-se în vedere vârsta fetelor, „justificarea” lor nu a făcut decât să arate instanței faptul că nu înțeleg gravitatea faptelor comise și nu regretă cu adevărat că au batjocorit aceste fete. Ieri, Tribunalul Vaslui le-a respins cererile pentru o măsură preventivă mai blândă, considerând că prezintă pericol social. Vom rămâne, așadar, după gratii până la finele celor 30 de zile, dispuse de Judecătoria Huși.

Mîncaciu, acuzat că a fost capul răutăților. S-ar fi făcut „pește” și a traficat minorele din centrul DGASPC

Au ieșit la iveală și detalii despre acest caz scandalos. Unul dintre cei cinci inculpați, Petru Mîncaciu, este acuzat că, după ce le-a ademenit pe fete, se transformase de vreo jumătate de an într-un fel de „pește” pentru acestea. El ar fi fost, spun apropiații celorlalți patru inculpați, principalul vinovat în toată această problemă. „Vă spun adevărul. Acest Mîncaciu le batjocorea de mai mult pe fetele acestea de la centru, care erau, săracele, fără minte, fără bani, fără grija nimănui și erau foarte ușor de păcălit. Acest Mîncaciu începuse să le caute fetelor clienți și așa a ajuns și la vărul meu, dar și la ceilalți trei. Știți cum sunt băieții, anturajul. Vărul meu este un băiat foarte muncitor, îl știe toată lumea. Nu a făcut probleme niciodată. S-a lăsat impresionat de acest Mîncaciu, care l-a zăpăcit cu fetele astea și iată în ce situație au ajuns toți. Angajații de la centru, dacă se interesau mai repede de ele și dacă îl dădeau la Poliție mai repede pe acest Mîncaciu, ceilalți patru nu mai intrat în acest necaz. E urât ce au făcut cu toții, dar acest Mîncaciu e vinovatul principal”, au spus rudele celorlalți inculpați. De reamintit că pe 16 februarie, Judecătoria Huși a dispus arestarea preventivă a celor cinci hușeni, sub acuzația sde viol în formă continuată, asupra unor minore cu vârste între 13 și 15 ani. DGASPC Vaslui a demarat cercetări în acest caz, pentru a stabili cele întâmplate și a lua măsuri pentru fetele care sunt victime în acest dosar.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.