spot_imgspot_img
spot_img
9.3 C
Vaslui
02-dec.-2023

Urecheanu, acuzat de legături cu o ucigaşă extremistă

- Advertisement -

*Pentru a fi şantajat să voteze cu Zinaida Greceanâi, liderul AMN a fost învinuit de colaborare cu o grupare neonazistă rusească

* În semn de răzbunare, presa dirijată de PCRM şi PPCD a publicat imagini trucate de la presupusa întâlnire a lui Urecheanu cu Bulgaru

* „Votul de aur” costa 10 mln. euro, afirmă prim-vicepreşedintele Parlamentului

De ziua sa de naştere, la 6 mai 2008, când împlinise 21 de ani, poeta Vasilisa Kovaleva, studentă la Jurnalism, împreună cu nişte prieteni, a omorât cu multă cruzime, la Moscova, o familie de uzbeci. De ce? Pentru că nu erau ruşi. În total, tânăra e învinuită că ar fi ucis, din acelaşi motiv, şase oameni din Asia Centrală. Vasilisa (foto) e singura femeie dintr-o grupare neonazistă rusească, acuzată de comiterea a 27 de asasinate şi atentate la viaţă, aţâţarea vrajbei interetnice, extremism, tentative de terorism şi deţinere ilegală de arme. Fiind anunţată în căutare internaţională, Kovaleva a fugit în RM, cu un moldovean care lucra la Moscova. La 18 aprilie 2009, a fost reţinută în s. Cneazevca, r-l Leova, fiind apoi extrădată în Rusia. De aceasta a şi profitat fosta guvernare a RM ca să-l şantajeze pe Serafim Urecheanu să-şi dea „votul de aur” pentru alegerea Z. Greceanâi la funcţia de şef al statului. Nici mai mult, nici mai puţin, liderul AMN a fost învinuit de legături criminale cu Vasilisa Kovaleva. „Voronin a încercat să mă bage la răcoare şi să mă constrângă să votez…”, susţine prim-vicespicherul.

Cred că toţi îşi amintesc de fotografiile şi înregistrările video despre presupusa întâlnire dintre Urecheanu şi autoritatea interlopă Grigori Karamalak, alias Bulgaru, făcute publice în mass-media comuniste şi pepecediste înainte de alegerile din 29 iulie 2009. TIMPUL a obţinut originalele acestor imagini, care demonstrează că respectiva campanie a reprezentat un fals uriaş. De aceea, la 13 mai 2010, Procuratura Generală a pornit un dosar penal pe acest fapt.
Liderul AMN recunoaşte că a fost într-adevăr la Moscova la 31 mai 2009, fiind invitat la ziua de naştere a unui prieten. „Acolo a fost şi celebrul om de teatru rus Oleg Tabakov, care poate fi martor”, afirmă el. În aceeaşi seară, aproape de miezul nopţii, Urecheanu s-a întâlnit la restaurantul Hotelului „Marriot Aurora”, unde era cazat, cu deputatul AMN Veaceslav Platon. „N-am niciun fel de restricţii să mă întâlnesc cu un coleg din fracţiunea noastră, care locuia în capitala rusă. L-am invitat inclusiv din grija de a nu fi influenţat ca să voteze pentru dna Greceanâi”, ne explică Urecheanu.
timpul.md

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.