spot_imgspot_img
14.8 C
Vaslui
12-apr.-2024

Urgie în comuna Pogonești! Ploaia a distrus, pentru a doua oară în acest an, case, drumuri, rețeaua electrică și drumurile toate din comună! (FOTO)

- Advertisement -
POTOP… La Pogonești, la 3 km de comuna Ivești a fost potop! Case distruse, copani, stâlpi… Un dezastru! La Ivești însă potopul a fost mai potolit și oamenii au scăpat fără stricăciuni!

PRĂPĂD… Ploia abundentă a făcut ravagii într-o comună de lângă Bârlad. Pe ulițe a fost potop de apă iar culturile au fost grav afectate de ploaia torențială. „Ce a fost la Pogonesti astă aseară… nu am văzut în viața mea! Rupere de nori, cred că probabil a căzut peste 100 de litri/mp în doar 15-20 de minute ! Au fost luate acoperișurile de pe case, sau spart geamurile, stâlpii de lumină au fost dărâmați! Oamenii plâng cu lacrimi amare… Acum sunt pe drumuri să vedem ce a mai rămas întreg! Am sunat și la 112, la ISU, peste tot. A fost potop! Suntem distruși”, a spus primarul Mihai Apostu, disperat că în comuna sa totul aproape s-a năruit! Urmează ca edilul să înainteze la Prefectura Vaslui o informare cu pagubele produse de ploaia de aseară, pentru a se stabili ce este de făcut în continuare.

Bârladul s-a aflat sub atenționare de cod portocaliu de inundații din cauza precipitațiilor abundente. Cea mai afectată zonă a fost comuna Pogonești, la câțiva km de Bârlad, unde a avut loc o rupere de nori care a produs stricăciuni puternice. Șuvoaiele pornite de pe versanții deluroși au măturat ulițele și au distrus mai multe drumuri comunale pietruite dar și câteva podețe. În plus, inundațiile au afectat și un drum județean (DJ 243A) între comunele Tutova și Pogonești. Autoritățile locale urmează să solicite evaluarea pagubelor , atât pe drumurile publice cât și pe terenurile agricole afectate de inundații.

„Ploaia extrem de agresivă a început aseară în jur de ora 18.00. A durat în jur de 15-20 minute, dar a fost rupere de nori, potop!! Oamenii care au recipiente mari de adunat apă de ploaie, au spus că s-au umplut în câteva minute! Cei care au și instrumente de măsurat au spus că au căzut peste 60l/m pe minut, adică într-un timp foarte scurt. Ca și pagube acestea sunt foarte de mari, urmează să stabilim cu exactitate, dar sunt pagube imense: case distruse, acopeișuri luate de vânt, copaci rupți, aproape toți … e dezastru!! Vom înștiința Prefectura Vaslui să vină mâine (luni, 7 august – n.r.) ca să vedem împreună ce pagube sunt și ce este de făcut. Pogonești este o zonă dificilă și cam fiecare ploaie mai puternică, cum a fost asta, cum a fost și cea din luna Mai, rupe tot în cale. S-au stricat drumurile în comună, aseară am început să curățăm DJ 243 A, de la ieșire în Tutova, până la Pogonești. Mâine, (luni, 7 august – n.r.) vom vedea, vom chema Direcția Agricolă, Prefectura… Vom vedea ce măsuri se vor lua. Bine că nu au fost victime în acest caz, doar pagube materiale, însă oamenii plâng și se întreabă ce estede făcut! Pentru a doua oară în acest an, vijelia și ploile ne-au distrus casele și pământurile!”, a spus supărat primarul comunei Pogonești, Mihai Apostol.

Comuna Ivești, mai norocoasă! Ploaia a fost mai puțin… furtunoasă!

La Ivești, ploaia a fost și ea furtunoasă, însă nu a avut aceeași intensitate ca în comuna Pogonești, aflată la 3-4 km. „La noi sunt puține pagube! Am niște fire căzute la pământ, le rezolvăm, la un cetățean tocmai pe Copou, are acoperișul luat o parte de pe casă, ar în rest pagube nu sunt! La Pogonești este sfârșitul ce-a fost acolo! La noi doar un copac a fost smult, cel din fața casei șefului ISU, dar nu a produs pagube, era un nuc bătrân”, a spus primarul comunei Ivești, Nistor Dumitrache.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Bateți câmpii! Mai uitați-vă pe-o hartă să vedeți unde e Pogoneștiul și faceți piața la Lidl, Penny că doar acolo găsiți produse naturale, nu la oamenii care trudesc din zori până în noapte și nu au cui vinde produsele! Bunicii noștri trăiau până la 80-90 de ani, erau sănătoși și consumau doar produsele din gospodărie.

  2. Nebunilor,va Bate Dumnezeu ca pe matcasi de la toate prostiile ce le faceti cu legumele produse de voi.
    Numai chimicale puneti sa faceti bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.