spot_img
32.2 C
Vaslui
19-iun.-2024
spot_img

Urmasii contelui de Monte Cristo

- Advertisement -

Trei minori au primit, zilele trecute, condamnãri la închisoare dupã ce au încercat sã evadeze din arestul Politiei Vaslui. Ajutati de o bucatã de platband smulsã de la un pat, cei trei au încercat sã scoatã cãrãmizile arestului, una câte una, pentru a evada. Ghinionul lor a fost un alt grilaj întâlnit în „drumul spre libertate“, care nu a cedat asa usor.

O tentativã de evadare cel putin trãznitã au pus la cale trei pusti aflati în arestul Politiei Vaslui. Retinuti pentru distrugere, Nicolae Iordan, Ionut Pârvu si Ionut Dobre, toti de 17 ani, s-au gândit cã detentia nu e de ei si au pus la cale o evadare întâlnitã în celebrele romane ale lui Alexandre Dumas. Astfel, cei trei au scos o bucatã de blatband de la un pat din camera în care erau închisi si, cu ajutorul ei, s-au apucat de scrijelit tencuiala de pe un perete. Dupã aceea, tot cu ajutorul bucãtii de metal, au reusit si sã scoatã o cãrãmidã. Spre dezamãgirea lor, în spatele cãrãmizilor nu se afla libertatea mult visatã ci doar un grilaj imposibil de trecut. Pentru fapta lor cei trei pustani s-au ales, la dosar cu o tentativã de evadare luatã si distrugere, de data asta, foarte în serios de judecãtorii Tribunalului Vaslui. Astfel, Nicolae Iordan, condamnat la 4 luni închisoare pentru sãvârsirea infractiunii de distugere, mai primeste încã un an pentru tentativã de evadare. Instanta a contopit cele douã pedepse si Nicolae Iordan urmeazã sã execute cea mai grea pedeapsã, un an de închisoare. În cazul lui Ionut Pârvu, treburile sunt ceva mai complicate. Acesta a fost condamnat la 6 luni de închisoare pentru distrugere si un an si douã luni pentru tentativã de evadare. „Instanta de judecatã contopeste pedeapsa de 6 luni închisoare aplicatã în prezenta cauzã cu restul de 965 de zile închisoare rãmas neexecutat la 27 iunie 2009 din pedeapsa de trei ani si 6 luni închisoare aplicatã prin sentinta penalã nr. 44/23 martie 2009 a Judecãtoriei Murgeni si în a cãrei executare inculpatul se afla, urmând ca acesta sã execute pedeapsa cea mai grea de 965 zile închisoare. Cumuleazã aceastã pedeapsã de 965 zile închisoare cu pedeapsa de un an si douã luni aplicatã în prezenta cauzã, urmând ca inculpatul sã execute pedeapsa de 1390 zile de închisoare. În cazul lui Ionut Dobre, instanta revocã suspendarea conditionatã a executãrii pedepsei de 3 luni de închisoare aplicatã, pentru furt, de Judecãtoria Murgeni si îl condamnã pe acesta la un an si trei luni de închisoare pentru furt si tentativã de evadare“, a declarat Elena Daniela Cârlan, purtãtor de cuvânt la Tribunalul Vaslui.

17,42 lei – despãgubiri pentru patul distrus

Pe lângã pedepsele cu închisoarea pe care le-au primit cei trei dupã tentativa lor de evadare, acestia sunt obligati sã plãteascã si pagubele materiale pe care le-au produs. Astfel, Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui va primi 17,42 lei, despãgubiri civile. „E, într-adevãr o sumã foarte micã dar reprezintã valoarea pagubelor pe care le-au creat cei trei în momentul în care au rupt bucata de platband din patul respectiv“, a declarat Loredana David, purtãtor de cuvânt la IPJ Vaslui. Pe lângã aceastã sumã, inculaptaii mai au de achitat alte 700 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat, din care, 600 de lei reprezintã onorariul avocatilor din oficiu, sumã avnasatã din fondurile Ministerului Justitiei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.