spot_imgspot_img
8.6 C
Vaslui
22-feb.-2024

Urşii au atacat la o pensiune de la poalele Ceahlăului. Ce spune cabanierul

- Advertisement -

Prezenţa urşilor a fost semnalată două zile la rând în satul Izvorul Muntelui, la cabana cu acelaşi nume de la poalele Ceahlăului fiind atacate animalele domestice

Începutul acestei săptămâni nu a fost liniştit pentru localnicii din Izvorul Muntelui, un sătuc din judeţul Neamţ situat chiar la poalele Ceahlăului, care aparţine administrativ de oraşul Bicaz. Prezenţa urşilor a fost semnalată în zona cabanei ce poartă numele satului, chiar din locul de unde pleacă mai multe trasee spre crestele masivului.

Sălbăticiunile au fost observate ultima dată pe 16 august 2022, în jurul orei 19:00, în urma unui apel la numărul unic de urgenţă 112, un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Montan Bicaz fiind direcţionat în localitate. Tot acolo au ajuns şi reprezentanţii unor instituţii abilitate să acţioneze în astfel de situaţii.

„La sosirea jandarmilor, ursul nu mai era prezent în zona indicată, dar forţele au rămas în zonă pentru monitorizare şi pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent, având în vedere că la cabana Izvorul Muntelui erau cazaţi şi turişti, intervenţia încheindu-se după aproximativ trei ore“, a transmis Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Neamţ.

Citeste mai mult: adev.ro/rgrk3p

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.