22 C
Vaslui
02-iul.-2022

Urşii flămânzi încep iar să bage spaima în satele de munte. Noi atacuri în Neamţ

Aflaţi în căutare de hrană, urşii au început şi în acest an să coboare din păduri prin gospodăriile sătenilor din zona de munte, prezenţele lor provocând spaimă.

Odată cu încălzirea vremii, situaţii petrecute anul trecut încep să se repete şi în 2022 în satele din zona de munte a judeţului Neamţ. Este vorba despre atacuri sau prezenţe ale urşilor în apropierea sau prin gosposăriile sătenilor, lucru care provoacă temeri localnicilor.    Luna trecută, au fost patru astfel de cazuri.

Ultimul s-a petrecut în comuna Bicaz Chei, Neamţ, pe data de 31 mai, la ora 08.25 un muntean sesizând autorităţile că o sălbăticiune este în grădina sa, în apropierea unui adăpost pentru animale. Prima măsură a fost luată de ISU Neamţ, care a transmis mesaje Ro Alert, pentru a semnala pericolul.

Apoi a fost constituită iar o comisie, la locul indicat ajungând reprezentanţi de la primărie, voluntari, cadre ISU, poliţişti şi jandarmi. Numai că forţele de intervenţie au constatat că animalul nu mai era în apropierea gospodăriei. La fel ca în alte situaţii asemănătoare, a fost întocmit un proces-verbal, zona a fost monitorizată, sperându-se ca sălbăticiunea să nu se mai întoarcă.

Citeste mai mult: adev.ro/rcsqf9

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here