spot_img
25.5 C
Vaslui
18-iul.-2024
spot_img

Trifu e pregatit sa preia puterea!

- Advertisement -

USL Vaslui, linistea dinaintea furtunii!

AGITATIE Agitatie maximã în partidele care compun Uniunea Social-Liberalã la Vaslui, în ultimele douã zile. Toate organizatiile judetene au avut diverse întâlniri, mai mult sau mai putin secrete, în care s-a discutat despre situatia tensionatã din interiorul Uniunii, în conditiile în care zvonurile venite de la Bucuresti aratã cã USL ar putea sã se rupã la începutul acestei sãptãmâni. Dumitru Buzatu, presedintele PSD, a iesit cu declaratii misterioase, spunând cã si-ar dori ca „aceia care fac renegocierile întelegerilor sã aibã abilitatea de a nu depãsi nivelul admisibil al solicitãrilor”, ceea ce poate fi un semnal de alarmã la adresa partenerilor liberali.

La Bucuresti, lucrurile s-au complicat destul de mult, în ultimele zile. Presedintele PNL, Crin Antonescu, i-a transmis un mesaj premierului Victor Ponta, la emisiunea „Dupã 20 de ani”, cã dacã nu va accepta acum propunerea liberalilor de a-l numi pe Klaus Iohannis vicepremier, „mai devreme sau mai târziu” primarul Sibiului îi va lua locul în fruntea Guvernului. „Sã accepte ceea ce e dreptul nostru si ceea ce-i spre binele domniei sale, sã-l aibã pe domnul Klaus Iohannis vicepremier, decât, mai devreme sau mai târziu, Klaus Iohannis sã devinã premier. Evident, în locul domniei sale”, a spus Antonescu, întrebat dacã îl vede pe Klaus Iohannis premier. De asemenea, Crin Antonescu l-a avertizat pe Victor Ponta cã, în cazul ruperii USL, nu va mai rãmâne la putere decât pânã în toamnã: „Pentru cã domnul Ponta face acum o alegere nu pentru o sãptãmânã, pentru douã, pentru trei. Domnul Ponta poate cel mult sã se mentinã la putere pânã în toamnã – în cel mai bun caz pentru domnia sa – dar în conditiile în care a rupt USL, n-are cum sã mai imagineze cã poate rãmâne premier dupã toamnã, decât cu un presedinte pe care-l pune domnia sa”, i-a transmis Antonescu lui Ponta. „Domnul Ponta a tras de timp si nu mai poate prelungi în mod jennat un lucru simplu. Domnul Klaus Iohannis nu e un titirez, un pesedist pe care domnul Ponta sã-l punã unde doreste. Nu va fi pus unde vrea domnul Ponta. Noi ne punem ministrii. Noi am propus Klaus Iohannis ministru de Interne si vice-prim ministru. Câtã vreme noi propunem niste oameni, în frunte cu Klaus Iohannis, despre care si domnul Ponta, si alti observatori, în frunte cu presedintele Traian Bãsescu,s pun cã este foarte bun, (…) câtã vreme si Traian Bãsescu vorbeste despre faptul cã, în conditiile în care nu intrãm în Schengen din cauzã cã nu vrea Germania, prezenta unui om, nu doar etnic german, ci si cu cetãtenie germanã, cum este Klaus Iohannis, ar fi o sansã la Consiliul JAI pentru intrarea în Schengen, întrebarea este una simplã: De ce nu a procedat domnul Ponta la aceste numiri de acum douã sãptãmâni? Înseamnã cã, dacã domnul Ponta nu-l vrea pe Klaus Iohannis în Guvern, nu îi mai vrea pe liberali în Guvern si cã vrea sã rupã aceastã aliantã”, a mai spus Crin Antonescu.

La Vaslui, liniste aparentã. Sedinte secrete, în vederea preluãrii Puterii?

Pesedistii, liberalii sau conservatorii au avut tot felul de sedinte, în week-end-ul trecut, în conditiile zvonurilor care vin de la centru, legate de ruperea USL. Liberalii au explicat în mai multe rânduri care le sunt prioritãtile. „Prin protocolul USL, am prevãzut o guvernare pânã în 2016, practic, cât tine un mandat parlamentar. în mãsura în care partenerii nostri de aliantã – premierul Ponta si PSD vor duce la îndeplinire propunerile legitime formulate de PNL pentru functia de viceprim-ministru, respectiv pentru ministerele Finantelor, Sãnãtãtii, Ecomomiei si Internelor, nu avem nicio problemã în continuarea guvernãrii pentru care, împreunã ca USL, am primit un vot masiv din partea cetãtenilor. La nivelul conducerii PNL, suntem preocupati de componenta economicã a guvernãrii, în special pe mãsurile de reducere a taxelor si impozitelor. în acest sens, doresc sã mentionez introducerea impozitului diferentiat pe venitul salarial, care îsi propune scãderea fiscalitãtii pentru anumite grupe de venit, precum si stimularea consumului populatiei. De asemenea, dorim sã scãdem CAS cu 5 puncte procentuale la angajator pentru a stimula investitorii si crearea de noi locuri de muncã”, explicã deputatul liberal Dan Bordeianu. Aceeasi pozitie o are si deputatul Florin Ciurariu, presedintele PNL Vaslui. „Noi avem o rezolutie luatã în Biroul Permanent National, în care am nominalizat anumite persoane. Dacã mica uniune, USD, vrea sã facã altfel, treaba lor, noi nu vom renunta, este dreptul nostru câstigat în fata alegãtorilor care au dat votul pentru Uniunea Social Liberalã”, explicã deputatul Ciurariu. Si, totusi, dacã se rupe USL ce se va întâmpla cu posturile detinute acum de persoane sustinute de liberali? „Suntem un partid de echilibru, dorim sã fim liantul între PSD si PNL. Din punctul de vedere al organizatiei PC Vaslui, nu întelegem rãzboiul pe care presedintele PNL, dl. Crin Antonescu, l-a declansat la adresa presedintelui Partidului Conservator, Daniel Constantin. Dacã se va rupe USL, vom vedea. La nivelul judetului Vaslui, avem destui tineri de valoare si bine pregãtiti, care sã preia conducerea institutiilor deconcentrate. Vreau, însã, sã cred cã USL nu se va rupe. Noi am avut discutii cu primarii Partidului Conservator si am cerut sã se ocupe de strângerea de semnãturi în favoarea USD, în vederea alegerilor europarlamentare, ne dorim mult stabilitate în teritoriu”, explicã Alin Trifu, presedintele PC Vaslui.

Dumitru Buzatu: „Pãrerea mea este cã în viitor se poate întâmpla orice”

„Pãrerea mea este cã în viitor se poate întâmpla orice. În trecut nu se mai poate interveni, dar putem constata cã am gresit. Eu cred cã într-o asemenea situatie fiecare trebuie sã-si cântãreascã bine fortele si sã se manifeste într-un mod adecvat. Declaratiile belicoase nu pot produce în planul întelegerii pe care o avem niciun efect. Probabil cã, în urmãtoarele douã zile, partenerii din USL îsi vor regla conturile. Eu sper ca aceia care renegociazã întelegerile sã aibã capacitatea de a nu depãsi un nivel admisibil al solicitãrilor” – Dumitru Buzatu, presedintele PSD Vaslui

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.