2.2 C
Vaslui
03-dec.-2022

Uzatu si Gibilan au mâncat la Toamna Culturalã meniul zilei: sarmale uriase în foi de vitã cu gust de … TSD | PAMFLET

- Advertisement -

La Zilele Toamnei în orasul dintre vii, în loc de culturã s-a servit, fireste, sarmale în foi de vitã. Cã doar, Dumnezeu sã ne ierte, n-am fi vrut acum un salon de graficã satiricã intitulat „Damingenius” ca sã ne arate iar lumea la televizor cât de betivi suntem. Anul acesta, Toamna Culturalã a avut ca temã Sarmaua Uriasã, dar nu glorificatã în versuri sau traumatizatã în satirã , ci pur si simplu faptic. Adicã oamenii de culturã din oras, gen Gibilan cu sefa sa de cabinet, Lili Gospodina, cu jupân Sergiu, cu tinerelul Pescu sau maestrul Ionicã Fotbalistul au trecut la rãsucit foile de vitã dupã ce au fãcut cu mare atentie în cantina de la liceu compozitia: multã carne, putin orez, asa cum îi place împãratului Uzatu

Numai cã ghidusii de Pescu si jupân Sergiu s-au ascuns printre foile de vitã si Lili Gospodina, din grabã si neantentie, i-a rãsucit si pe ei, de i-au rãmas lui Gibilan, cei doi, în gât. Cã si la alegeri tot asa s-a întâmplat. Gibilan si-ar fi dorit alt presedinte, dar n-a fost sã fie, fiindcã si-a bãgat coada Uzatu. Dar sã revenim la sarmalele noastre si sã spunem ce noroc pe Gibilan cã husenii nu-l vor pe Uzatu Jr la partid, în locul lui ãl bãtrân, asa cum s-a întâmplat într-o comunã unde a fost o situatie asemãnãtoare. Niste pesedisti, strânsi la o sarma, a dat pânticãreala în ei si, cu pantalonii în vine, strigau în drum spre privatã: „Uzatu Jr. la presedintie!”. Ei, acum întelegeti de ce de alt an, preventiv, Gibilan nu mai vrea sã facã sarmale? Si trece pe cârnati si mici. O datã cã are de unde-i lua, doi cã scapã de cei doi sã-i mai rãmânã în gât si, nu în ultimul rând, cã scapã de stresul cu „Uzatu Jr., presedinte!”

P.S. Bãi, nea Gibilan, dacã tot ai fãcut sarmalele la cantina liceului, dã-le oamenilor de acolo banii pe prestarea de seviciu, cã nu de alta, dar o sã iasã vorbã cã sarmalele de la Toamna Culturalã PSD s-au fãcut din banii copiilor din internat. Asa cã enerveazã-te, plãteste factura si pune-l pe jupân Sergiu sã o punã pe Facebook. Cã asa ai fãcut si cu sala de la Casa de Culturã, unde ai uitat sã plãtesti chiria dupã alegerile de partid.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.