15.2 C
Vaslui
30-sept.-2022

,,Va rog sa ma ajutati sa-mi gasesc sora!’’

- Advertisement -

TRISTETE SI SPERANTÃ… Georgiana Larisa Palade este la numai 14 ani, de o sensibilitate iesitã din comun, tristã si fãrã sperantã, din cauza unei vieti nedrepte, pe care a îndurat-o pânã acum. Anul trecut, la numai 13 ani a trecut printr-o traumã îngrozitoare, revenindu-si cu mare greutate cu ajutorul psihologilor. Locuieste din satul Sârbi, comuna Banca, elevã în clasa a VII – a, foarte bunã la învãtãturã. Când avea 5 sau 6 ani, a aflat de la mama ei cã mai are o sorã, nãscutã în 1990, care a fost înfiatã de o familie din Statele Unite ale Americii. O sorã pe care n-a vãzut-o niciodatã si care nu stie de existenta ei. Larisa o cautã cu disperare pe Diana, cerând ajutor tuturor celor care pot sã facã posibilã o întâlnire cu ea. Diana este speranta Larisei cã va putea face ceva în viatã si va scãpa din mediocritatea în care se zbate acum..

În satul Sârbi, comuna Banca, trãieste o fatã, care pânã la 14 ani a îndurat tot ce poate fi mai rãu: frigul, foamea, sãrãcia, tristetea, abuzul…. Larisa Georgiana Palade este elevã în clasa a VII -a la scoala din sat si este una dintre cele mai bune eleve din clasã. Pe fata ei însã citesti o tristete care nu poate fi stearsã nici cum. Mama ei, Maria Palade, are 42 de ani si este cãsãtoritã cu un individ de joasã spetã. Care în prezent este în puscãrie. Pentru cã i-a fãcut rãu Larisei, un rãu imens, care a lãsat rãni ce nu se vor închide niciodatã. Mama Larisei însã nu renuntã la el, chiar dacã acesta i-a batjocorit fata. Îsi scriu unul altuia, el fiind închis pentru 11 ani, iar Larisa nu poate sã înteleagã cum de mama sa l-a iertat. De aceea, fata vrea sã aibe o altã viatã si vrea sã-si gãseascã sora, pe Diana, posibil Irimia, dupã numele tatãlui ei. Aceasta are 21 de ani si atunci când avea numai un an, în 1991, a fost înfiatã de o familie de americani. “Nici mama nu mai stie exact cine a înfiat-o, pentru cã a trimis o scrisoare familia respectivã, acum câtiva ani, cu o pozã a surorii mele, dar mama nu mai stie unde este scrisoarea, n-a dat nici un rãspuns…. nu a luat legãtura cu ei. Mai stiu cã acum câtiva ani, Diana a solicitat Primãriei Banca sã îi fie fãcutã legãtura cu fratele nostru mai mare, Ionut Irimia, de 20 de ani acum. Nu s-a putut lua legãtura cu el, pentru cã nu era acasã … si nici acum nu este, a plecat în judetul Bihor la muncã si nu a mai venit la noi. De atunci, sora mea n-a mai dat niciun semn, eu eram prea micã sã înteleg ceva… Dar acum vreau sã o gãsesc, sã stie de mine si eu de ea. Vã rog sã mã ajutati”, ne-a spus Larisa.

Pe urmele Dianei

Larisa are o adresã pe care ne-a pus-o la dispozitie, unde crede ea cã poate afla mai multe detalii despre sora ei Diana. “Rainbow House International Aid – Adoption Assistance 19676 Old Highway Ay85 Belen – New Mexico 87002 – SUA”. “Aceastã adresã este trecutã pe plicul venit din SUA si poza unde Diana are vreo sapte ani, dar poza nu o mai are mama, a pierdut-o. Nici plicul nu-l mai are … l-a pierdut, ea nu are interes sã ia legãtura cu sora mea, îi este indiferentã, pentru cã a dat-o spre adoptie. Mie însã nu îmi este indiferentã, este sora mea si vreau sã o cunosc, sã vorbesc cu ea, sã-i spun ce am pe suflet si poate sã mã si ajute. Vreau sã urmez liceul pedagogic, profil filologie si dacã se poate, sã fac si Facultatea de litere – sectia englezã. Oare o putem gãsi?”, a fost întrebarea plinã de sperantã a Larisei. Vom încerca si poate cã împreunã putem da o sansã unui copil care sperã într-o lume mai bunã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.