spot_img
25.9 C
Vaslui
16-iul.-2024
spot_img

,,Va veti imparti singuri banii!’’

- Advertisement -

Sefii CJ arunca pisica moarta în curtea primarilor:

BUGET. În cadrul unei întâlniri festive, de sfârsit de an, presedintele Consiliului Judetean Vaslui, le-a dat o veste bunã primarilor vasluieni: la începutul lui 2011, edilii vor fi cei care îsi vor împãrti sumele pentru echilibrarea bugetelor locale, ei vor fi singurii judecãtori ai situatiei din comunele lor si vor directiona sumele spre problemele cele mai stringente ale adminsitratiilor locale. Autoritãtile judetene sperã ca prin aceasta sã nu mai existe primari nemultumiti de împãrtirea banilor

Initiativã fãrã precedent a conducerii Consiliului Judetean Vaslui care vrea sã implice cât mai activ primarii judetului în ce priveste împãrtirea sumelor de la stat provenite din TVA pentru echilibrarea bugetelor autoritãtilor locale. Mai exact, Vasile Mihalachi, presedintele CJ, doreste sã convoace toti primarii la începutul lunii ianurie 2011, iar acestia sã împartã între ei sumele în functie de nevoile comunitãtilor si cu consultarea autoritãtilor judetene. Sefii de la CJ cred cã prin aceastã actiune nu vor mai exista primari nemultumiti de alocãrile bugetare, asa cum s-a întâmplat la începutul acestui an. Anuntul a fost fãcut în cadrul unei întâlniri de sfârsit de an dintre CJ si primarii judetului. “Anul 2011 va fi unul deosebit de delicat în privinta acestor sume, în sensul cã vor fi mai putin bani decât anul acesta. Ne-am gândit sã vã convocãm la începutul anului viitor, noi sã punem banii pe masã, sumele primite de la Guvern, iar dumneavoastrã sã discutati si sã-i împãrtiti între voi, asa cum credeti de cuviintã. Bineînteles, vã veti consulta si cu noi în aceastã actiune. Cred cã asa se va pune capãt nemultumurilor unor primari din judet care spuneam cã nu am alocat cum se cuvin aceste sume în 2010”, a declarat Vasile Mihalachi. Corneliu Bichinet, vicepresedintele CJ, a avut o interventie ironicã referitor la aceastã initiativã. “Veti împãrti dumneavoastrã, primarii, banii acestia pentru ca toti sã fiti nemultumiti. Dacã ajungem sãnãtosi în 2012 si mergem în ritmul acesta, n-o sã mai avem ce împãrti…”, a spus Bichinet. “Vãd o notã de pesimism printre noi toti si nu sunt bune ironiile acestea. Eu cred cã toti am fãcut un efort de modernizare în acest an, iar spiritul de initiativã, investitiile fãcute si administratia eficientã vã va caracteriza si anul viitor”, a precizat Dumitru Buzatu, vicepresedintele CJ Vaslui.

Ciupilan: “Un primar bun se cunoaste pe timp de crizã”

Mai multi primari vasluieni au avut interventii punctuale în privinta nevoilor comunitãtilor pe care le administreazã. Primarul Husului, Ioan Ciupilan, a avut o interventie în care a explicat cã un edil bun se cunoaste pe timp de crizã. “Anul 2010 sã-l dãm deoparte, sã ne bucurãm de realizãrile noastre si sã sperãm cã 2011 va fi mai bun. Pânã la urmã, un primar bun se dovedeste nu când are bani de dau pe-afarã, ci pe timp de crizã, cum stie el sã gestioneze situatia pentru ca cetãtenii sã aibã cât mai putin de suferit”, a declarat primarul Ioan Ciupilan.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.