Vã vine sã credeti? USR a dat mitã electoralã la Alexandru Vlahutã! (FOTO, VIDEO)

ILEGALITÃTI… Chiar dacã de trei zile a început campania electoralã, unii dintre candidati nu au înteles, nici în ultimul moment, ce este si ce nu este voie sã faci în campania electoralã. Un astfel de caz a avut loc la Alexandru Vlahutã, unde candidatul USR Plus, Gheorghe Ursu, a oferit copiilor din satul Budu mingi si dulciuri pentru a obtine voturile pãrintilor. Întrebat, acesta recunoaste cã a încãlcat legea electoralã, dar crede cã nu a fãcut nimic rãu oferind dulciuri si jucãrii unor copii cu posibilitãti materiale precare. Si tot candidatul USR Plus, de data aceasta, cel din comuna Muntenii de Jos, pare sã nu cunoascã sau sã nu-i pese de prevederile legilor electorale si monteazã afise pe porti.

Pentru unii candidati înscrisi în lupta electoralã pentru ocuparea fotoliului de primar, legea electoralã nu are mare însemnãtate. Un astfel de caz a fost semnalat în comuna Alexandru Vlahutã, acolo unde candidatul USR Plus, (alianta care ne-a vorbit, ani la rând, despre respectarea legilor si au scos si sloganul “Fãrã penali în functii publice” – n.r.), se face vinovat de încãlcarea legislatiei în vigoare. Zilele trecute, Gheorghe Ursu a fost descoperit în timp ce împãrtea dulciuri si jucãrii copiilor ce provin din familii dezavantajate din satul Budu. În urma anchetei jurnalistice, cei care au primit toate aceste mici “atentii” au recunoscut, în scris si au povestit cã echipa de campanie a oferit daruri, în schimbul votului. “Veneam de la mãnãstire si m-am oprit sã cumpãr o minge la un copil. Au vrut si ceilalti si le-am luat pe toate din magazin si le-am împãrtit copiilor. Nu cred cã am fãcut un lucru rãu si nu a fost nimic cu tentã politicã. Asa fac de fiecare datã când mã întorc de la mãnãstire. Dacã dau la un copil câte ceva, asta nu însemanã cã cersesc voturi. Acum, în campanie, umblu, cu oamenii mei, prin comunã. Suntem îmbrãcati cu tricouri si sepci cu sigla partidului, cu mãnusi si mãsti. Pentru mine, aceste alegeri reprezintã o competitie la sfârsitul cãreia unul va iesi învingãtor. Vom vedea, la final, ce se va întâmpla. Iar, dacã cineva crede cã eu am gresit, îmi asum si stiam, atunci când am pornit la drum, cã se va pune presiune pe mine”, a spus senin candidatul USR Plus, Gheorghe Ursu.

Oamenii din Budu au recunoscut cã au primit daruri pentru voturi

Întrebati de ce s-a întâmplat în satul lor, oamenii din Budu au recunoscut cã au primit mitã electoralã, sub formã de jucãrii si dulciuri pentru copii si au promis cã, la alegeri, vor vota candidatul USR Plus. “Reprezentantii USR au oferit, copiilor mei, mingi si dulciuri spunând sã votez cu candidatul lor”, declarã unul dintre cei care au beneficiat de “atentiile” electorale. Cazul a ajuns în atentia Biroului de Circumscriptie de la Alexandru Vlahutã, dar si a celor de la BEJ Vaslui. Reporterii Vremea Nouã au pus mâna pe declaratiile luate de la persoanele care au primit mitã si care spun cã au primit atentiile pentru a vota cu USR, nu cum sustine candidatul cã a dat mita electoralã din omenie.

Si la Muntenii de Jos, candidatul USR încalcã legea electoralã

NESIMTIRE… Se pare cã Gheorghe Ursu nu este singurul candidat USR care nu a înteles care sunt reglementãrile legii electorale. În comuna Muntenii de Jos, un alt candidat a fost surprins în timp ce prinde, de o poartã, un afis electoral. Ceea ce nu stiu cei doi candidati este faptul cã, doar în perioada de precampanie pot lipi afise si întinde banere pe spatiile publice sau pe gardurile proprietãtilor private. În schimb, în perioada celor 30 de zile care preced prezenta la vot, afisarea se poate face doar în spatiile predefinite pentru afisare si în interiorul proprietãtilor private, fiindcã, atentie, campania electoralã este finantatã din bani publici. Cine plãteste are dreptul sã impunã regulile, iar regulile despre ce trebuie fãcut într-o campanie electoralã sunt luate în Parlament de toti politicienii, la unison.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ