spot_img
19.1 C
Vaslui
03-iun.-2023

Vacanța de vară se încheie cu două activități creștin-recreative pentru aproape 400 de copii! (FOTO)

spot_imgspot_img
- Advertisement -

ACTIVITATE… Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Ignatie, în perioada 28 august – 4 septembrie, au avut loc două activități creștine și reconfortante pentru aproape 400 de elevi din Huși și din Parohia “Sf. Apostoli Petru și Pavel” din Vaslui. Astfel, între 28-30 august, s-a desfășurat, în municipiul Huși, Tabăra urbană „Copilărie și credință”. Organizatorii acestei tabere gratuite au fost Episcopia Hușilor, Asociația „Filantropia Ortodoxă” Huși și Asociația „JoyCamps Romania”. În perioada 30 august – 4 septembrie a avut loc, în Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Vaslui, un program de Școală de vară în care au fost incluși, gratuit, 40 de copii.

Proiectul Tabăra urbană „Copilărie și credință”, se înscrie în seria celor 11 tabere „Copilărie și credință” derulate pe parcursul acestei veri în  cuprinsul Episcopiei Hușilor. Aproximativ 350 de copii, cu vârsta între 7 și 18 ani, au avut parte, vreme de trei zile, de activități nonformale, jocuri educative, drumeții, ateliere tematice (muzică, dans, tir cu arcul, prim-ajutor, spiritualitate, board-games), și nelipsitul foc de tabără. De asemenea, de Sărbătoarea Tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul, copiii au participat la Sfânta Liturghie, la Catedrala Episcopală din Huși, împărtășindu-se cu Sfintele Taine.

„23 de animatori socio-educativi ai Asociației „JoyCamps Romania” și 30 de voluntari ai Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși au făcut ca cele trei zile de tabără să rămână de neuitat pentru elevii participanți. Mulțumim în mod deosebit Preasfințitului Părinte Episcop Ignatie, părintelui consilier eparhial Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși, părintelui protopop Marius Cătălin Antohi, părintelui Marian Coman și profesorilor de la liceele din orașul Huși” a menționat consilierul eparhial Marian Dumitru Rugină, președintele Asociației „JoyCamps Romania”. Parteneri ai acestui proiect au fost Protopopiatul Huși și parohiile din municipiul Huși, Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși, Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” Huși, Primăria Municipiului Huși, Poliția locală și Jandarmeria Huși, precum și câțiva sponsori.

La Vaslui, 40 de copii au fost la Școala de vară din Parohia “Sf. Petru și Pavel”

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, în perioada 30 august – 4 septembrie 2021 s-a desfășurat, în Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Vaslui, un program de Școală de vară în care au fost incluși, gratuit, 40 de copii.

„Copiii, cu vârsta între 6 și 14 ani, coordonați de patru cadre didactice voluntare, au avut parte de mai multe activități educative și jocuri prin care, într-un mod adaptat conceptului de vacanță, sunt recapitulate noțiunile de scris, citit, socotit; exerciții fizice (alături de voluntari ATOV) atelier de pictură pe sticlă, precum și cateheze despre relația cu părinții și despre rolul rugăciunii. De asemenea, un medic le-a vorbit, pe înțelesul lor, ce înseamnă alimentația sănătoasă, iar un echipaj de la Serviciul de Ambulanță le-a prezentat o autospecială completă”, a menționat părintele paroh Adrian Chirvasă, protopopul de Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.