11.6 C
Vaslui
20-mai-2022

Vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5-11 ani. Gheorghiță: Ne așteptăm ca termenul pentru autorizare să fie devansat

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a anunțat marți că decizia pentru vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5-11 ani este așteptată la mijlocul lunii decembrie de la Agenția Europeană pentru Medicamente, însă este posibil ca acest termen să fie devansat. Medicul militar a precizat că autoritățile au început deja pregătirile pentru campania de vaccinare a copiilor din această grupă de vârstă.

„Datele de siguranță și de eficacitate sunt cât se poate de bune. Vaccinarea cu schemă completă la grupa de vârstă 5-11 ani s-a asociat cu o eficacitate de peste 91% în ceea ce privește prevenirea cazurilor de Covid.

Pfizer a depus la Agenția Europeană a Medicamentului datele studiilor clinice efectuate și ne așteptăm ca la jumătatea lunii decembrie, însă este posibil ca acest termen să fie devansat, EMA să facă recomandarea de administrare pentru grupa de vârstă 5-11 ani, pentru vaccinul BioNTech/Pfizer”, a explicat medicul militar.

Flacoanele de vaccin sunt diferite pentru această grupă de vârstă, a amintit Valeriu Gheorghiță. Vor fi zece doze de vaccin în fiecare flacon, iar fiecare doză va avea o treime din cantitatea folosită în prezent la copiii de peste 11 ani și la adulți, a precizat medicul Valeriu Gheorghiță.  …https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/vaccinarea-anti-covid-a-copiilor-de-5-11-ani-gheorghita-ne-asteptam-ca-termenul-pentru-autorizare-sa-fie-devansat-1721819

Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here