-1.2 C
Vaslui
04-feb.-2023

Vaccinarea copiilor împotriva COVID primește undă verde

- Advertisement -
Valeriu Gheorghiță

PREGĂTIRI… Valeriu Gheorghiță a anunțat că Agenția Europenă a Medicamentului va autoriza administrarea vaccinului Pfizer la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani. Autoritățile sanitare preconizează o creștere a numarului de cazuri din a doua parte a lunii ianuarie.

„Agenția Europeană a Medicamentului va face recomandarea de autorizare a vaccinului Pfizer pentru grupa de vârstă 5-11 ani pe 25 noiembrie, iar cel mai probabil pe data de 26 noiembrie, Uniunea Europeană va autoriza acest vaccin pentru folosirea pe teritoriul său la această grupă de vârstă. Vaccinul Moderna ar urma să fie și el autorizat pentru copii de 6-11 ani la mijlocul lunii decembrie. Dozajul este de 10 micrograme, într-o schemă de administrare cu 2 doze, la interval de 21 de zile”, a anunțat Valeriu Gheorghiță. Coordonatorul campaniei de vaccinare în România a anunțat că au început deja pregătirile logistice la nivelul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 pentru administrarea vaccinului la copii și optimizarea platformei de programare, după ce acesta va fi autorizat. „Până acum au fost identificate 45 de cabinete în unități sanitare și alte 135 de cabinete în centre de vaccinare unde se folosește vaccin Pfizer unde se va putea face vaccinarea copiilor, însă situația este în dinamică. Există posibilitatea de vaccinare inclusiv în cabinetele medicilor de familie. Sunt flacoane diferite față de cele care sunt astăzi folosite” a mai explicat șeful campaniei de vaccinare.

O nouă creștere a cazurilor, din a doua jumătate a lunii ianuarie

„În 20 de tări europene există o creștere a numărului de cazuri raportate. Ne asteptăm și noi ca o crestere a numarului de cazuri sa se produca din a doua parte a lunii ianuarie. Vigilenta noastra trebuie să ramana ridicata, sa incercam sa respectam masurile de prevenire a raspandirii bolii. Doar in felul acesta putem sa scadem presiunea din spitale. Din fericire, evolutia este favorabila. Ne dorim sa se mentina acest trend evoluativ. Astazi rata de pozitivare este 5 la sută, este cea mai mica din ultimele doua luni, arata o scaderea a numarului de cazuri. Trebuie să constientizam ca doar prin masuri care previn raspandirea bolii putem sa avem un confort și o stabilitate epidemiologica in perioada urmatoare. Aceste lucruri sunt vaccinarea și respectarea măsurilor igienico-sanitare. Readuc în atenție importanța implementării certificatului verde digital”, a menționat Gheorghiță.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. Sunteti siguri ca vreti sa stergeti in continuare comentariile care prezinta cifre si rapoarte ale zecilor de mii de decese cauzate de injectiile mRNA ?

  2. Luc Montagnier este o somitate care a luat premiul Nobel pentru descoperirea virusului HIV și ceea ce afirmă mă îngrozește. De asemenea, mulți medici refuză vaccinul, acești medici au făcut facultatea de medicină prin canale? Sunt proști toți? Se vrea agresiv sa fim in rândul țărilor europene vestice la vaccinare, dar la nivelul de trai de ce nu se vrea la fel? Cei care suntem precauți suntem stigmatizați. Chiar nu avem dreptul de a decide ce facem cu corpurile noastre? Am respectat toate regulile, mereu am respectat legea, m-am conformat la toate restricțiile, dar nu înțeleg de ce nu ne este și nouă cetățenilor respectat dreptul de a decide liber pentru noi înșine, de ce nu ni se dau alternative, de ce ne este îngrădit dreptul la muncă daca vom fi constrânși să ne vaccinăm că altfel riscam sa fim concediați. Cine s-a vaccinat este treaba lui, nu îmi dau cu părerea nici pro, nici contra, nu judec, nu îndemn, nu constrâng, cum fac vaccinatii cu cei nevaccinați, dar chiar nu avem dreptul la libera alegere? Oribil ce vremuri trăim…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.