spot_img
34.3 C
Vaslui
13-iul.-2024
spot_img

Val de caniculă în România. Meteorologii au emis un cod galben și un cod portocaliu pentru următoarele două zile HARTĂ

- Advertisement -

Meteorologii au emis un cod galben și cod portocaliu de caniculă, valabile pentru astăzi și mâine. Temperaturile vor ajunge până la 37 de grade, disconfortul termic va fi ridicat și vor fi nopți tropicale în mai multe județe din țară.

„În intervalul menționat, în Banat, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum și în sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa în general între 32 și 35 de grade și local va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând și depășind ușor pragul critic de 80 de unități. Local, noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade”.

Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic valabil pentru mâine 

„Valul de căldură se va intensifica în Banat, Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, precum și în sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, unde se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade. În zilele viitoare valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic se va menține accentuat”.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/meteo/harti-val-de-canicula-in-romania-meteorologii-au-emis-un-cod-galben-si-un-cod-portocaliu-pentru-urmatoarele-doua-zile-2830697

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.