spot_img
21.8 C
Vaslui
15-iun.-2024
spot_img

Valabilitatea permiselor de conducere ar putea crește de la 10 la 15 ani

- Advertisement -

PRELUNGIRE… Aproximativ trei milioane de șoferi ar putea beneficia de creșterea valabilității permiselor de conducere din categoriile AM, Al, A2, A, B, Bl și BE de la 10 ani la 15 ani.

Scopul acestei creșteri a valabilității permisului de conducere este micșorarea costurilor și a timpului alocat pentru reînnoirea permiselor, potrivit unui proiect inițiat de Guvern, adoptat marți de Senat. Proiectul pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice mai prevede creșterea siguranței rutiere prin scăderea valabilității administrative a permiselor de conducere eliberate pentru vehiculele din categoriile AM, Al, A2, A, B, Bl și BE, deținute de persoane cu vârsta de 70 de ani și peste această vârstă de la 10 ani la cinci ani. Potrivit unui amendament admis la proiectul de act normativ, valabilitatea administrativă a permiselor de conducere eliberate pentru toate categoriile, deținute de persoane cu vârsta de 80 de ani și peste această vârstă, este de doi ani.

O altă modificare la proiect însușită de plenul Senatului stipulează că permisele de conducere eliberate pentru toate categoriile, anterior publicării prezentei legi, își păstrează valabilitatea administrativă înscrise pe acestea. “Scopul acestei propuneri este de a aduce beneficii cetățenilor care au permis de conducere prin reducerea costurilor și a timpului alocat pentru reînnoirea permiselor, de a reduce numărul de șoferi care nu sunt apți medical să conducă și implicit de creștere a siguranței rutiere”, subliniază inițiatorul în expunerea de motive. Senatul este prima Cameră legislativă sesizată în acest caz.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.