spot_imgspot_img
8.6 C
Vaslui
23-feb.-2024

Valeria Seciu a murit la 83 de ani. Actrița era bolnavă de mai mult timp

- Advertisement -

Valeria Seciu a încetat din viață la 83 de ani, potrivit UNITER. În ultima vreme, îndrăgita actriță s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate și a fost răpusă de o boală necruțătoare.

Potrivit surselor, marea actriță suferea de cancer. „Am aflat cu tristețe că în dimineața zilei de 6 septembrie ne-a părăsit extraordinara actriță de teatru, film, radio și televiziune, Valeria Seciu.Vom reveni mâine cu detalii despre înmormântare. Dumnezeu să o ierte și să o odihnească“, a transmis UNITER, pe pagina de Facebook.

Născută pe 1 august 1939, la Bucureşti, actriţa Valeria Seciu a absolvit Facultatea de Teatru de la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1964, la clasa profesorului A. Pop Marţian, asistent Octavian Cotescu, cu rolul Rosalinda din spectacolul cu piesa „Cum vă place“, în regia lui Octavian Cotescu.

La absolvirea facultăţii, Valeria Seciu a debutat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti cu rolul Veronica Micle, în spectacolul „Eminescu“, în regia lui Sică Alexandrescu, alături de Ion Caramitru, care i-a fost partener în numeroase alte ocazii. S-a angajat la Teatrul Mic din Bucureşti în 1978, dupa ce a mai jucat la teatrul din Cluj şi pe scena Naţionalului bucureştean…https://adevarul.ro/stiri-interne/evenimente/valeria-seciu-a-murit-la-83-de-ani-actrita-era-2203042.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.