19.7 C
Vaslui
29-iun.-2022

Valeriu Gheorghiţă, anunţ grav despre supertulpina africană: „Poate ocoli răspunsul imun, sunt peste 30 de mutaţii”

Varianta B.1.1.529 prezintă un număr ”extrem de mare” de mutaţii, potrivit oamenilor de ştiinţă sud-africani, care au descoperit deja varianta beta.

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, a vorbit vineri, la Antena3, despre varianta sud-africană, atrăgând atenția că aceasta poate ocoli răspunsul imun. „O parte din cazurile identificate sunt și la persoane vaccinate sau au istoric de trecere prin boală”, a atras atenția Valeriu Gheorghiţă.

„Are mai multe mutații decât se cunoștea până la acest moment. Sunt peste 30 de mutații la nivelul proteinei Spike. (…) Este greu de spus la acest moment în ce măsură această variantă virală scapă de sub protecția oferită de vaccinuri sau de trecerea prin boală, dar se pare că într-adevăr ar putea să ocolească cel puțin parțial răspunsul imun. O parte din cazurile identificate sunt și la persoane vaccinate sau au istoric de trecere prin boală”, a spus Valeriu Gheorghiţă, care a spus că trebuie accelerată campania de vaccinare. …https://www.romaniatv.net/valeriu-gheorghita-anunt-grav-despre-supertulpina-africana-poate-ocoli-raspunsul-imun-sunt-peste-30-de-mutatii_6013633.html
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here