Valeriu Gheorghiță: „Profesorii ar putea fi vaccinați de la 1 Martie în sălile de sport din școli“

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, a vorbit vineri, 12 februarie, despre vaccinarea cadrelor medicale. Valeriu Gheorghiță a declarat că se ia în calcul un sistem special de vaccinare împotriva COVID-19 pentru profesori care ar putea implementat începând cu 1 Martie. Astfel, profesorii ar putea fi vaccinați în sala de sport din școlile în care predau.

„Am discutat de mai multe ori cu domnul ministru Sorin Cîmpeanu. În ianuarie, ne doream să creăm o prioritizare suplimentară la vaccinare pentru personalul din învățământ, dar pentru că am primit mai puțin cu 93.000 de doze, scenariul nu a mai putut fi realizat. Noi luăm în calcul în acest moment și asta pot să vă spun în premieră posibilitatea vaccinării personalului din învățământ cu prioritate prin echipe mobile. Ne dorim să se vaccineze profesorii care iau contact direct cu elevii, personalul din creșe și grădinițe prin echipe mobile.

Valeriu Gheorghiță: „Ar fi fezabil de la 1 martie să putem pune în aplicare scenariul”
Coordonatorul campaniei de vaccinare din România a precizat că profesorii ar putea fi vaccinați în sălile de sport ale școlilor unde își desfășoară activitatea sau, dacă nu, în cadrul inspectoratelor școlare.
„Analizăm locația care ar putea fi potrivită pentru acest demers, poate chiar la nivelul unităților de învățământ, poate în sala de sport sau în cadrul inspectoratelor școlare. Ar fi fezabil de la 1 martie să putem pune în aplicare scenariul”, a menționat Valeriu Gheorghiță. …https://www.bzi.ro/valeriu-gheorghita-profesorii-ar-putea-fi-vaccinati-de-la-1-martie-in-salile-de-sport-din-scoli-4127279?utm_source=website&utm_medium=ultima-ora-index
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ