spot_imgspot_img
9.6 C
Vaslui
25-feb.-2024

Vali – ”coboară la mine” și Dragoș – ”mâinile pe capotă”, printre nominalizații PSD la scaunul de primar al municipiului Vaslui, alături de Ana Rinder și Daniel Neacșu

- Advertisement -

UMBRELE TRECUTULUI… Este oficial! După ce la trecerea dintre ani și-a anunțat intenția de a nu mai candida pentru încă un mandat la funcția de primar al municipiului Vaslui, actualul edil al orașului, Vasile Pavăl, le-a adus la cunoștință și colegilor săi de partid acest lucru. Drept urmare, organizația municipală a PSD Vaslui a pornit în cursa de căutare a celui mai bun candidat. S-a întocmit o listă lungă, cu șapte pretendenți, în care s-a ținut cont de carismă și de notorietatea publică. După ce au fost cernuți prin sita priceperii în “chestiuni administrative”, cei șapte candidați au mai rămas doar patru: Valeriu Cargață, Dragoș Cazacu, Daniel Neacșu și Ana Rinder. Social democrații mai au și o echipă a rezervelor formată din Alexandru Barbu, Mircea Gologan și Alexandru Andrei, pe care o vor scoate la încălzire doar în caz de maximă necesitate. Cei care vor stabili candidatul PSD la fotoliul de primar al municipiului reședință de județ vor fi vasluienii care vor participa la sondajul comandat de formațiunea politică.

Din cei patru pretendenți la scaunul de primar al municipiului Vaslui, trei au strânse legături cu fostul baron al partidului, Dumitru Buzatu. Nu este exclus ca șpăgarul de la Cârja să se fi implicat direct în stabilirea acestei liste, mai ales după ce Adrian Solomon a recunoscut că a vorbit cu el la telefon în urmă cu două săptămâni. Nu ar fi prima dată când Buzatu ar stabili de capul său cine și unde candidează. Este suficient să ne reamintim de alegerile parlamentare din 2020, când Dumitru Buzatu s-a jucat de-a democrația la el în partid și a organizat un soi de scrutin intern, pentru a fi stabiliți candidații pentru locurile eligibile pe listele de la parlamentare. După ce fosta lui soție a ieșit pe ultimul loc în preferințele primarilor PSD, baronul șpăgar le-a spus acestora că alegerile interne au avut doar un caracter “orientativ” și de la sine putere și-a urcat fosta consoartă pe primul loc la Senat.

S-a ținut cont de priceperea în “chestiuni administrative”

La patru ani distanță de la acea demonstrație de dictatură, organizația municipală PSD Vaslui a organizat din nou, de data asta dezbateri interne, la finalul cărora au fost stabilite patru nume pentru candidatura la funcția de primar al municipiului Vaslui. Toată operațunea a fost descrisă ieri, de deputatul Adrian Solomon, actualul președinte interimar al PSD Vaslui. “Sondăm opinia publică din Vaslui cu privire la cel mai potrivit candidat din partea organizației PSD Vaslui. În urma dezbaterilor interne din cadrul organizației municipale și cu acordul Biroului Politic Județean s-au evidențiat patru soluții asupra cărora vasluienii vor trebui să se pronunțe. Este vorba despre cei trei foști viceprimari: Dragoș Cazacu, Daniel Neacșu și Valeriu Caragață, dar și doamna manager a Spitalului Județean, Ana Rinder. Sunt oameni care au gestionat bugete, care au ajutat în chestiuni administrative atâția ani și care sunt cunoscuți în județ ca oameni practici, care știu să gestioneze chestiuni complexe. Sper ca în urma studierii serioase a opiniei vasluienilor să găsim cel mai bun înlocuitor pentru domnul primar, Vasile Pavăl, cel care acum două săptămâni ne-a confirmat că nu mai dorește să candideze, ajungând la acel moment în carieră în care să se gândească și la nepoți, și la familie, și la sănătatea sa”, a precizat Solomon. Potrivit acestuia, la început a fost o listă mai lungă, cu șapte candidați, însă partidul a luat decizia ca trei dintre ei să fie trecuți la rezerve. Este vorba despre Alexandru Barbu, Mircea Gologan și Andrei Alexandru. “Cei patru au fost aleși prin votul colegilor și prin analiza corectă a tipului de alegeri pe care vrem să îl abordăm. Am considerat că experiența în administrație este mai importantă decât notorietatea sau carisma cuiva. Nu înseamnă că cei trei care mai sunt, domnul Mircea Gologan, domnul Alexandru Andrei și domnul Alexandru Barbu, nu vor fi în sondaj. Ca intenție de vot însă vor rămâne doar cei patru pentru că dintre ei mai avem și alte lucruri de stabilit pe viitor, alte candidaturi, alte participări la alegeri. Nu toți trebuie să fie primari la oraș, mai avem nevoie de prefecți, de deputați și așa mai departe, a mai declarat Adrian Solomon.

Vali “coboară la mine” Caragață

Valeriu Caragață era cotat, până nu de mult, ca principalul favorit la scaunul de primar al municipiului Vaslui. Mulți cetățeni ai orașului îl vedeau deja primar datorită pregătirii sale profesionale și a imaginii bune pe care și-a făcut-o în ultimii ani. În dosarul șpăgii de la Cârja, procurorii DNA i-au devoalat însă o cu totul altă față, cea a unei persoane obediente, care nu ieșea niciodată din cuvântul lui Dumitru Buzatu. Deși era clar că în raport cu acest Drum Strategic, fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui urmărea cu totul alte interese, mai mult sau mai puțin legale, Vali Caragață nu a avut niciodată curajul să se împotrivească ordinelor venite de la Buzatu. Avea tot dreptul să o facă pentru că și în continuare este managerul de proiect al acelei importante investiții. Pe foaie, el este șeful, în realitate însă, telefoanele primite din biroul președintelui CJ arată ca era doar un biet executant. Reiese asta din rechizitoriul procurorilor DNA, de unde aflăm că Valeriu Caragață era sunat frecvent de Anuța Obreja, șefa de cabinet a lui Buzatu, care îi dădea ordine. “A zis șefu’ să cobori până la el”, “șefu vrea să te vadă urgent”, iar Vali Caragață executa fără niciun fel de comentariu. În plus, fostul viceprimar al municipiului Vaslui mai are o problemă ce ține mai mult de moralitate. În ciuda celor întâmplate pe balta de la Cârja și a modului dezastruos de gestionare a aceastei situații, Caragață a rămas, în continuare, managerul de proiect al Drumului Strategic Bârlad – Laza – Codăești, funcție de pe urma căreia încasează un spor destul de consistent la salariu, de 25%. Cum această investiție a fost prelungită până în 2026, Vali Caragață își are asigurate veniturile, indiferent de ce se întâmplă cu sondajul comandat de PSD.

Dragoș “mâinile pe capotă” Cazacu

Un alt nume luat în considerare pentru funcția de primar al municipiului Vaslui este cel al lui Dragoș Cazacu, un alt copil de suflet al lui Dumitru Buzatu care și-a prins urechile în dosarul șpăgii de la Cârja. Fost viceprimar al Vasluiului și actual director al DGASPC Vaslui se afla la momentul și locul săvârșirii infracțiunii flagrante, fiind și el scos din mașină de către procurorii DNA și pus cu mâinile pe capotă. Deși se bucură de o imagine bună la nivelul județului și este cotat ca cel mai bun produs, din ultimii ani, al Partidului Social Democrat, Cazacu va fi urmărit mult timp de imaginea cu el întins pe mașină și imobilizat de lucrătorii Anticorupție, ca ultimul infractor.

Ana Rinder, protejata lui Buzatu

Ana Rinder, managerul Spitalului Județean Vaslui, nu a fost implicată în dosarul Șpaga de la Cârja, însă cu toate acestea, și imaginea sa a avut de suferit de-a lungul ultimilor ani și nu neapărat din vina ei. Scandalurile de la morgă, cazurile de malpraxis prezentate în presa locală, toate au avut un paratrăsnet pentru furia populației județului, iar el s-a numit Ana Rinder. În plus, este cunoscut faptul că actuala șefă a unității sanitare a fost una dintre răsfățatele lui Dumitru Buzatu, beneficiind de sume importante de bani pentru modernizarea spitalului. În ciuda investițiilor făcute în infrastructură, unitatea suferă și în prezent la capitolul profesionalismul cadrelor medicale, în special al asistentelor și infirmierelor, iar asta i-ar putea face pe vasluieni să nu își dorească să audă de spital.

Daniel Neacșu, zero priză la public

Al patrulea nume propus de PSD pentru funcția de primar al municipiului Vaslui este cel al lui Daniel Neacșu, fost viceprimar al orașului în mandatele 2012-2016 și 2016-2020. Deși a avut tot timpul grijă să nu fie implicat în scandaluri și partide pe pescuit compromițătoare, acesta are un mare handicap față chiar și de ceilalți trei pretendeți la fotoliul de primar: a evitat pe cât posibil expunerea publică, iar asta l-a împiedicat să aibă priză la cetățeni, ceea ce ar putea cântări enorm în sondajul pe care PSD îl va face în perioada următoare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

20 COMENTARII

 1. Doamne, chiar se promovează doar nulitățile??? Auzi la ei experiență în administrație :)) Ce experiență în administrație are Garagață? Sa pregătească șpaga lui Buzatu? Cum să vii măi frate cu asemenea nume? Sau Rinder care a făcut dezastru la spital și e omu lui Buzatu? Gologan sau Andrei mai normali, dar nu de nivelul lui Pavăl. Iar Neacșu, după 8 ani viceprimar nu îl știe nimeni. Barbu nu merită comment. Pfff

 2. Bivolița de la spital, o figurantă trădătoare a celui care a ridicat-o. Ce rău îi mai pare ei de nea Mitică, de i se rupe sufletul! De tare ce i se rupe sufletul nu a scos o vorbulita. I-a lasat pe prostii ailalti de la partid sa il sustina moral in public. Și cine sunt combinatorii cu care aranjează ea posturi și stipendii la spitalul județean? Aia de la sindicat venită de la confecții, soții Campeanu plecati cu coada intre picioare de pe alte posturi, angajati de curând la personal și la managementul calității-rudele lui Rinder, și asociații lor. Atentie la concursurile de angajare de cand a venit Campeanu la Personal! Ai cam belit poola, Campeanu, combinatorule, nașule! Pentru directorii de ingrijiri si ala economic care au muncit o viata, alunecoasa Rinder a cerut cate o jumătate de norma exact când nu se putea acorda. In schimb pe altii i-a tinut in brațe de cand e manager. Rusine, Rinder. E rusine sa umilesti pe cei care te-au susținut! Rusine, consiliule de administrație care nu vezi nimic!!! Solomon, fă ceva!

 3. Bivolita asta de Rinder cu capul cat televizorul vede ce face managerul de la spitalul din Barlad? Daca e asa bun manager de ce nu deblocheaza si ea cu parlamentarii de Vaslui posturi si sa acopere organigrama? Solomon tace si trage pe turta Barladului iar dobitocii de parlamentari din Vaslui se pozeaza cu multimea. Halal administrator! Si mai vrea si la primarie?

 4. „Monstră” e cel care spunea că îi împușcă pe toți cei care se pun în calea șpăgii lui Buzilă. Barbu nu a avut niciun job cu răspundere toată viața lui, e circar de serviciu. Cazacu și el e lacheul lui Buzatu și a ajuns unde a ajuns doar că l-a pus „tătucu” fără a avea vreo o carieră în spate. Ana Rinder, feblețea lui Buzatu, a deprofesionalizat cu totul spitalul Vaslui. Pe Neacșu nu îi știe nimeni, probabil tot rudă cu Buzatu. Andrei Alexandru e într-adevăr un profesionist cu un cv „gros”, e membru în Guvern, dar neantrenat politic și prea tânăr. Gologan și el bun profesionist, dar puțin cam alunecos și fără priză. Dintre cei patru iese Arcăleanu.

 5. Pentru situatia din ultimii 4 ani nu este vinovat PSD-ul ci Nelu Tataru care a refuzat sa se confrunte cu Buzatu. Situatia ar fi fost alta iar majoritatea din CJ Vaslui era diferita. La primarie-dezastru. Rascoliri si vedeti cine-i Ana. Comunistul de tata-sau a pus mana pe 3-4 ha de teren de la fostul IAS Moara Greci , chiar in intravilan, sora Anei haladuieste prin SUA iar Ana este una dintre cele mai bogate progenituri comuniste din Vaslui. Ca si Gologan. Deprofesionalizarea corpului 2 medical- asistente- este opera Anei care a angajat toate pilele impreuna cu Dr. Croitoru si sefa sinsicatului- o veroasa PSD-ista-Clatinici.

 6. Cazacu are fata de playboi, eu zic că ne trebuie un primar chipeș, cu succesuri la muieri. Când trece pe strada, se unda muierile pi ele și nu mai consumam apa pentru flori🤭🤭🤭 nu am avut niciodată un primar gigolou, e timpul😉👍

 7. Clar, dacă e asa, ne meritam soarta! Apaaaai, numa’ bomba lui putin (litera mica ptr psihopat!) ne mai poate crateriza creierul extrem, dar extrem de neted pe care-l avem!!! Adică… noi, locuitorii județului, trăim într-o sărăcie aproape lucie, îndobitociți din
  cauza lipsei de acces la educație și sănătate, iar noi vrem IAR ȘI IAR f. tuti în gura mereu????

 8. L-ați uitat pe Braniste de la PNL!!!! De ce vă prefaceți ca nu stiti ca dânsu face jocurile PSD -ului și ale lui Pavel’?
  Păi cum ne-a fost înțelegerea , “băieț”?
  Cred mai degrabă ca această știre e aruncată la mișto în spațiul public. Altcineva va fi candidatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.