10.3 C
Vaslui
20-mart.-2023

Valoarea tichetelor de masă a crescut la 30 lei. Ce impact are majorarea asupra angajaţilor, angajatorilor şi a bugetului de stat

- Advertisement -

În România, tichetele de masă sunt cel mai apreciat beneficiu extrasalarial oferit angajatilor, 97% dintre participanţii la un sondaj declarând că preferă aceste bilete de valoare.

În contextul în care a fost promulgată legea majorării valorii nominale maxime acordate prin intermediul tichetelor de masă (Legii nr.165/2018), care a crescut până la 30 de lei, beneficiile precum susţinerea economiei locale, creşterea puterii de cumpărare a angajaţilor şi garantarea colectării de taxe la bugetul public sunt amplificate, se arată în studiul de percepţie privind biletele de valoare, derulat de Asociaţia Profesională a Emitenţilor de Tichete (APET).

Obiectivul major al acordării de tichete de masă este acela de a asigura angajaţilor hrana necesară pentru fiecare zi lucrată. Aceştia au astfel acces la nutriţie corespunzătoare, de preferat o masă caldă, care le poate oferi condiţiile optime pentru un randament ridicat pe durata întregului program de lucru.

Studiul de percepţie derulat de APET a arătat şi că 87% dintre companii consideră că tichetele contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii beneficiarilor. Pentru angajaţi, un pachet salarial care cuprinde acest tip de beneficii este mai atractiv şi influenţează pozitiv rata de retenţie, iar angajatorii sunt încurajaţi să acorde acest tip de beneficiu extrasalarial printr-o serie de facilităţi fiscale. Valoarea alocată lunar pentru tichetele de masă este integral deductibilă.

Citeste mai mult: adev.ro/re4qo7

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.