Valoarea unui tichet de masã, majoratã la 20 de lei

PROIECT VOTAT… Camera Deputatilor a adoptat, marti, proiectul de lege care prevede majorarea valorii nominale a tichetelor de masã de la 15,18 lei la 20 de lei. Toti reprezentantii grupurilor parlamentare, indiferent de partid, s-au exprimat în favoarea adoptãrii acestui proiect, mai putin prim-ministrul interimar, Ludovic Orban, care a catalogat decizia parlamentarilor de a majora valoarea tichetelor ca fiind “nesimtitã si nerusinatã”.

Initiatorii proiectului de lege au motivat cã tichetul primit în prezent de angajati nu poate acoperi costurile unei mese. Un alt argument în sustinerea proiectului a fost cã valoarea actualã a tichetului de masã în România este printre cele mai mici din Europa. Tichetele de masã sunt bilete de valoare acordate lunar angajatilor, ca o alocatie individualã pentru hranã. Acestea pot fi folosite numai la achitarea mesei sau pentru cumpãrarea de produse alimentare. Proiectul va fi pus în aplicare, cel mai probabil, de la 1 martie, Camera Deputatilor fiind for decizional.

Premierul Orban, critic la adresa proiectului de lege

Rugat sã comenteze decizia Camerei Deputatilor de a majora, în calitate de for decizional, valoarea nominalã a unui tichet de masã de la 15,18 lei la 20 de lei, premierul a spus la Parlament: “O sã facem calculele ( n.r. legate de impactul bugetar). Eu atata nerusinare si nesimtire nu am vãzut în viata mea. Au respins si prorogarea termenului de intrare în vigoare a dublãrii alocatiilor. Fiecare zi în care acest Parlament ia decizii este un motiv în plus sã îl facã pe orice român sã înteleagã cã este nevoie de alegeri anticipate. Nu se mai poate continua în ritmul asta. Politicile PSD au creat un deficit urias si acum continuã sã ia decizii care mãresc deficitul”.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ